82. Asasinul Anders si viata pe intelesul tuturor de Jonas Jonasson

45 2 0
                                    

Asasinul Anders si viata pe intelesul tuturor deJonas Jonasson

Un gangster, un receptioner si un vicar intra intr‑un bar...

Johan Andersson, un barbat certat cu legea si cam betiv, se intovaraseste cu doua personaje cel putin la fel de pitoresti ca el. Receptionerul de la un hotel ieftin de la periferia Stockholmului si o fosta preoteasa cazuta in dizgratie ii propun mai multe scheme de afaceri care sa le rotunjeasca lor veniturile, fara prea multa bataie de cap.

Astfel, Johan Andersson, supranumit si Asasinul Anders, devine pe rand bataus platit, pastor al unei biserici cu metode putin spus neortodoxe, si, nici mai mult nici mai putin, Mos Craciun.

In cele din urma, eroii nostri par sa fi gasit echilibrul perfect intre a da si a lua de la viata atat cat trebuie pentru ca aceasta sa capete un sens.

Nu e nimic surprinzător in faptul ca deja sunt la a treia carte scrisă de Jonasson si nu m-am săturat, dar poate fi surprinzător faptul că nu ma pot decide care dintre ele imi place mai mult. ;)) sunt indragostita de stilul lui.

Si aceasta, la fel ca si celalalte, este scrisa intr-un mod absolut delicios, tratând niste subiecte "fierbinti" ale societății de astăzi, printr-un sarcasm fin, ce frizează realitatea.

Totul in cărțile lui Jonasson este diferit. De la numele personajelor, alese in asa fel incat sa aduca zâmbetul pe buze, până la acțiunile lor ieșite din comun la fel de amuzante si absurde.

In povestea asta, personajele principale sunt un recepționer al unui hotel, o fostă preoteasa si un asasin ce il descoperă pe Dumnezeu. Întâmplările prin care trec sunt pe cat de amuzante pe atât de ireale.

Nu stiu ce sa spun mai mult despre aceasta carte... e clar ca fiind pe placul meu, am numai cuvinte de laudă la adresa ei, asa ca nu voi mai zice nimic si voi lasa pe fiecare sa descopere "lumea pe înțelesul tuturor". 5 stele ♡♡♡

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now