61. Fata care a atins cerul -Luca Di Fulvio

117 1 0
                                    

Fata care a atins cerul –Luca Di Fulvio

Greu am citit cartea asta... si nu pentru ca ar fi o lectură greoaie, ci pentru ca de fiecare dată când mă puneam la citit, după 10 pagini adormeam instant. Nu mi s-a mai intamplat de mult ca o carte sa-mi fie un somnifer atât de bun.
Povestea mi-a amintit de Negutatorul din Veneția (filmul cu Al Pacino) si un pic de Mizerabilii. Am citit cateva păreri despre carte inainte sa ma apuc de ea si recunosc ca am avut ceva așteptări. Mi-au fost inselate. Povestea nu m-a prins. N-am inteles, nici macar după ce am închis cartea, care a fost mesajul acesteia. In afara ca ne arata traseul vietii unor oameni, nu am simtit ce a vrut autorul sa transmită. Scriitura este buna, mi se pare chiar documentată si muncita, personajele sunt creionate perfect si au personalitate, dar chiar si asa, pe mine nu m-a convins. De obicei citesc o carte pe seara, sau maxim la două seri... asta am citit-o intr o săptămână... deci va dati seama ce impact a avut (sau mai bine spus, n-a avut) asupra mea?!
Nu caut scuze, dar nu cred ca am avut cea mai bună dispoziție pentru lecturarea acestei povești, sau poate ca nu s-a mulat pe genul meu, pentru ca nu am ce sa spun despre ea. Nu simt sa spun mare lucru.
Celor care vor să citească o carte unde acțiunea se petrece în Veneția secolului 15-16, va spun ca e o poveste bunicică. Celor care se așteaptă la o poveste frumoasa de dragoste, (asa cum am fost si eu) le spun ca sa nu aiba așteptări prea mari... 3 stele / 5 stele.

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now