37.Nebuna de Chloe Esposito

181 2 3
                                    

Nebuna de Chloe Esposito

Cartea face parte din trilogia Nebuna, Rea, Periculoasa si desi mi-am jurat ca nu voi mai citi serii pana cand nu sunt traduse toate volumele, n-am rezistat. In timp ce-mi faceam curat la carti, am rasfoit putin din carte, dupa care... n-am mai putut sa o las din mana. (Evident si curatenia a devenit istorie, dar asta e alta poveste). Vreau sa va spun ca titlul cartii nu este ales intamplator ales, pentru ca autoarea a reusit sa dea nastere unui personaj chiar nebun, care m-a socat si m-a facut s-o urasc si s-o iubesc in aceeasi masura.

Alvina si Elizabeth! Doua fete identice ca aspect, dar mai diferite decat soarele si luna (daca exista asa ceva). Deși au crescut in aceeasi casa, au avut o copilărie diferita. Beth a fost copilul mult dorit, Alvina a fost bonusul pe care mama nu l-a vrut.

Alvina este o epava, fara vreun scop anume in viata, existenta ei taraganandu-se printre pahare de bautura si mancare proasta.

Elizabeth este perfectiunea intruchipata, cea buna si desteapta, cea minunata si implinita pe toate planurile.

Elizabeth este ceea ce Alvina nu...

Va spun ca primele 100 de pagini incercam sa inteleg de ce este Alvina atat de delasatoare si suparata pe viata, dar apoi, cand am cunoscut-o pe Beth si cand am descoperit si exemple din copilaria pe care a trait-o, am inteles!

Cum sa ramai intreaga la cap cand practic sora ta este cea care a fost dorita, iar tu ai venit ca la un fel de promotie... iei unul si primesti pe al doilea gratis? Cum sa crezi in tine si in fortele tale proprii cand parintii (doar mama, ca tatal era de mult plecat) nu vad in tine decat lucrurile rele, pe care intre noi fie vorba, Alvina le facea doar ca sa atraga atentia ca: HELLO EXIST, SUNT SI EU PE AICI!, nicidecum ca era rea, sau invidioasa pe sora ei. Alvina isi dorea sa fie iubita si apreciata la fel ca sora ei, dar niciodata n-a fost luata in serios.

Fiind scrisa la persoana 1, din punctul de vedere al Alvinei, ajungi sa-i simti frustrarile foarte usor. Cand a povestit motivul pentru care niciodata nu i s-a mai serbat ziua de nastere, sau cum nu primea niciodata nimic cadou de ziua ei, pe cuvant ca mi s-a strans sufletul. De multe ori am spus ca nu inteleg parintii care au mai multi copii, si fac diferente intre ei, dar nu asta e subiectul cartii.

Povestea este de fapt plina de multe alte lucruri si incepe in clipa in care la insistentele surorii ei, Alvina accepta sa ia locul lui Beth pentru o dupa amiaza. In prima faza m-am gandit ca va urma sa citesc o poveste de dragoste încălcita, o dragoste interzisă, (pentru ca Alvina e putin indragostita de sotul surorii ei (cu care a avut o aventura inainte de a se casatori cu Beth) si se simte vinovata pt ca i-a stricat nunta in urma cu ceva ani, asa ca, desi nu vrea neaparat si i se pare o idee foarte proasta, accepta sa-i tina locul, pentru cateva ore,) dar asteptarile mele au fost depasite. Urmeaza o succesiune de crime, neprevazute, care schimba definitiv destinele personajelor.

Cartea este alerta, te prinde, te socheaza si te amuza in aceeasi masura.

O serie de crime, mult sex si o gramada de intorsaturi neașteptate fac ca povestea sa fie usor de digerat si chiar de placut.

N-are rost sa spun mai mult pt ca daca veti citi veti descoperi toata aceasta imbarligatura, însă ce pot sa spun e clar ca povestea mi-a plăcut mult. Ard de nerăbdare să descopăr ce urmează să facă "nebuna" in continuare...
Citind, ma întrebam dacă e normal sa iti placa un personaj atât de defect, criminal chiar? Nu stiu, dar zau ca imi place de Alvina. Chiar dacă e o criminală cu sânge rece, o femeie fără scrupule, eu o plac. Fiecare rând m-a făcut sa o descopăr si sa zic ca nu e chiar atat de rea... nebună da, dar nu rea.

Nu stiu cum, necum, dar autoarea a creionat niste personaje super interesante si pline de viata.

Este a doua serie in care descopăr o criminală cu sânge rece (seria Maestra,Domina) si de care ma declar îndrăgostită... ceea ce incepe sa mi se para suspect. Cum doamne iartă-ma ajung sa empatizez cu nebune din astea nu stiu, dar iată că o fac. :))
Oricum, cartea e de citit si nu e deloc timp pierdut. Pt mine cel puțin, nu a fost. 5 stele și zic fără discuții ca din ce am citit pe anul acesta, până acum, asta e preferata mea. Sper ca si continuarea seriei sa fie la fel de interesanta.

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now