32. Dumplin' (Dumplin' #1) de Julie Murphy

64 1 0
                                    

Dumplin' (Dumplin' #1) de Julie Murphy

„Oricum ai fi, va exista mereu cineva mai frumos, mai destept, mai slab. Perfectiunea nu e nimic altceva decat o fantoma pe care o cautam cu totii ".  –Citatul asta mi s-a parut atat de frumos spus incat am vrut sa incep mica mea parere despre carte cu el.

Despre asta e vorba in aceasta carte.

Actiunea se invarte in jurul adolescentei supraponderale pe nume Willowdean, alintata de catre mama sa Dumplin –Gogosica. Rosie, mama lui Will este fosta miss, iar faptul ca are o fata supraponderala este o reala problema pentru ea. Will se simte foarte bine in pielea sa, impotriva tuturor sagetilor trimise de catre mama ei ce vrea foarte mult ca ea sa slabeasca si chiar este fericita. In clipa in care Will se saruta cu BO insa... lucrurile iau o turnura neasteptata. Se pare ca Bo o place, fix asa cum este ea, dar cu toata nebunia concursului de miss si a fetelor ce urmeaza sa participe la el, Will incepe sa-si piarda increderea in sine.

Ca o razvratire, in ciuda a tot ceea ce gandeste despre concursurile de frumusete (pe care le uraste), Will decide sa se inscrie la el, pentru a arata ca oricine are un corp ce merge imbracat, poate participa la el.

Nu voi spune mai mult pentru ca nu vreau sa fac un rezumat ci doar sa-mi exprim parerea. Mi s-a parut o carte super usoara, super draguta si chiar incurajatoare. N-am fost niciodata in pielea unei fete plinute, asa ca nu stiu cat am reusit sa ma conectez cu personajul, dar pe cuvant ca mi-a placut. Aduce putin cu D.U.F.F, doar ca mi se pare ca trateaza mai serios treaba asta cu obezitatea infantila si relatia dintre copil-parinte. Este o carte reala, pentru ca personajele sunt creionate atat de bine incat nu m-ar suprinde sa le intalnesc pe strada. O mama singura, o familie monoparentala, un copil cu putini prieteni si cu teama de a fi respinsa... etc.

Este o carte ce merita sa fie citita, (chiar daca e cu adolescenti, usor cliseica, si mai de duzina) pentru ca vrem sa credem sau nu, cam asta este realitatea. 4/5 stele.

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now