9. Mary Jo Putney -Jo Beverly - Sarutari sub vasc

396 5 0
                                    


Mary Jo Putney -Jo Beverly – Sarutari sub vasc

Saruturi sub vasc sau Saruturi furate cum am vazut ca se numeste acum editia retiparita, este o carte de nuvele (short story), ce au ca tema perioada de iarna/sarbatori.

Prima poveste este scrisa de Mary Jo Putney si se numeste-O frumoasa de rand- Povestea este fix asa cum ma asteptam. În preajma Craciunului Lucy, fiica vicarului, împreună cu familia prieteni sale Chloe, merge la bal. Aici il reintalneste pe cel de care s a îndrăgostit când avea numai 16 ani. El s a întors de curând de pe front și se pare ca nu ii mai acorda aceeași atenție. Dar Lucy nu renunță. Împreună cu Chloe pune la cale un plan prin care să l reintalneasca pe Gregory. Dupa o pacaleala amuzanta un an mai târziu, în noaptea de Ajun, cei doi isi declara in sfarsit dragostea.

A doua poveste este scrisa de Jo Beverly si se numeste-Campania de Craciun a domnisoarei Brockhurst- Urmând acelasi tipar, povestea se învârte în jurul Crăciunului. Pen împreună cu mama ei, sunt invitate la conacul lui Ross. Ross este un prieten din copilărie de care Pen este îndrăgostită. Doar ca odata ajunse aici, ele descoperă că au concurenta. Domnisoara Cassandra si mama acesteia sunt decise sa puna mana pe Ross. Cine va fi cea care îi câștigă inima e lesne de inteles, toate cărțile cu fuste sunt asa, dar a fost o lectură plăcută.

A treia poveste este scrisa de Joanna Bourne si se numeste -Intrigi si vasc- Ea scrie poezii porcoase in latina. El este spion. Se reintalnesc la un han după mult timp in care chipurile el a cautat-o. El crede că ea e persoana pe care o cauta si care lucrează pentru francezi. Ea încă il iubeste deși își repeta într-una ca nu. Povestioara asta nu mi-a plăcut. E scrisa in stilul cărților cu fuste, dar mi se pare ca autoarea fara sa isi dea seama a folosit prea multe elemente contemporane. Exprimarea nu este din acea vreme. Am citit atât de multe cărți de genul, încât bag repede de seama cand ceva nu e cum ar trebui sa fie. Dacă primele două au fost o plăcere să le citesc, asta m-a enervat teribil. Nu mi-a plăcut

A patra poveste este scrisa de Patricia Rice si se numeste –Frumoasa in tara minunilor- Ce drăguță a fost povestea asta. Damaris este dama de companie a verișoarei sale . Părinții i-au murit, iar ea a fost crescuta de unchiul ei. Verișoara sa este forțată să se căsătorească, dar in drum spre noua casa fuge cu cel pe care îl iubește și o roagă pe Damaris sa meargă la viitorul soț sa-i transmită parerile de rau. Zăpada fiind, are loc un accident. Damaris este lovită la cap si cand se trezeste este strigata pe numele verișoarei sale, Alice. Faptul că Adam stăpânul conacului este atât de fermecător este numai o coincidență. Pentru ca este o poveste atat de scurta nu vreau sa spun mai mult pentru ca as strica placerea cititului dar doamne ce mi-ar fi placut sa citesc această poveste mai dezvoltată. Adică o întreagă carte nu un short story. Cea mai draguta de pana acum.

A cinci a poveste este scrisa de Nicola Cornick si se numeste –Intr-o noapte urata de iarna- Ce drăguță a fost povestioara. Atât de încărcată de emoție și sentimente. Nu am mai citit nimic scris de această autoare, dar imi place cum scrie. Este cursiva in descrieri si daca aici a fost atât de clară și a stiut sa creioneze caracterele personajelor, ma intreb oare cum ar fi sa citesc o carte de sine stătătoare scrisa de ea? Lydia si Johnny prieteni din copilărie. Ea fiica unui duce căzută în dizgrație după ce a rămas insacinata nemeritată fiind. El viconte, tocmai a moștenit domeniul unde ea traieste. Oricât a încercat ea sa isi refuze sentimentele, nu le poate ascunde. Mai ales că celei mici i-ar plăcea sa petreacă Crăciunul la castel.

A sasea poveste este scrisa de Cara Elliott si se numeste- Pana trece furtuna- Putin cam seacă povestioara asta. Are un picut de actiune, câteva replici drăguțe dar se termina brusc... adică parca este neterminată. Hmm, merge acolo de o ciorba chiar dacă este putin trasa de par. Am mai citit cărți cu femei care conduceau vase cu ochii închiși... dar aici.. pe furtuna.. ea singura fără marinari... cu un lord amărât alături... cam trasa de par.

A saptea poveste este scrisa de Anne Gracie si se numeste –Mireasa de sub vasc- Dacă va spun ca am lacrimat la povestioara asta nu ma veti crede, si totusi am facut-o. Este asa de emoționantă si frumos scrisa încat imi pare sincer rau ca am terminat-o atât de repede. Nu vreau sa va dezvălui prea mult despre subiect însă este vorba despre un scoțian obligat de mătușa lui sa se căsătorească. Pt ca nu doreste acest lucru, dar vrea sa primească mostenirea, decide să se căsătorească cu o văduvă pe moarte. Astfel se alege cu banii si ramane repede fără sotie. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din târg. Printr o întâmplare mai puțin fericita, la conac ajunge o femeie tânără, frumoasa si cat se poate de vie. Ce a urmat este super drăguț... mi as fi dorit numai sa fi fost mai mult... mult mai mult.

A opta si cea din urma este scrisa de Susan King si se numeste-Frumoasa cea viteaza- Cea de a 8 a povestioara si ultima nu este cine stie ce, dar este in trend. Zăpada, Crăciun, un el si o ea, curcubee si dragoste.

Poveștile sunt drăguțe, din cele 8 numai una nu mi-a plăcut. Este o carte tipică de citit in preajma sărbătorilor.

 Este o carte tipică de citit in preajma sărbătorilor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pana data viitoare...spor la citit! <3

Maria!

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now