66. Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea de Samuel Bjork

36 2 0
                                    

Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea de Samuel Bjork

A doua carte din serie, Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea, merge pe acelasi stil deja cunoscut, urmărind acelasi fir narativ si cam aceeasi intriga. Diferenta o face faptul că de această dată criminalul nu ucide copii - ci adolescente de 15 ani.
Mi-a plăcut cartea, nu la fel de mult ca prima din serie, însă a fost ok.
Am citit-o foarte repede si chiar daca nu am mai simtit aceeași tensiune, ca la primul vol, povestea m-a captivat.
Au fost însă câteva lucruri deranjante la acest roman:
Primul - este starea Miei vis a vis de decesul surorii ei. S-a pus prea mult accent pe ea in aceasta carte, in conditiile in care stiam din primul vol ce si cum. Pentru cine citeste cartea individual de serie, nu e nicio problema, pt ca sunt informații noi, dar pt cei care au citit "călătoresc singura", devine iritant, repetitiv si plictisitor.
Al doilea- este tiparul acțiunilor după care personajele se ghidează... Este izbitor de asemănător cu prima carte... ceea ce nu e neaparat un lucru rau, (stiu ca in seriile polițiste câteodată lucrurile pot deveni repetitive) însă aici punctul culminant este acelasi cu cel din prima carte. Nu pot să specific exact la ce fac referire pt ca as da spoiler si nu vreau, dar cei ce vor citi vor descoperi singuri si vor intelege ce am vrut sa spun. Pe langa asta, dă impresia ca personajele secundare sunt aceleași dar cu alte nume. Nu par a avea identitate. Nu stiu cum sa explic... însă pe scurt totul mi s a parut o copie slabuta după primul vol din serie. (Sunt curioasă cum va fi al 3 lea vol daca deja de la al doilea lucrurile seamănă atât de mult).
Al treilea- este faptul că mă așteptam la un fel de evolutie a personajelor. Imi doream sa vad o Mia reabilitata si mai zdravana, un Gabriel mai prezent (nush de ce dar imi place mie de el), un Munch mai activ, dar n-a fost să fie.
Cu toate aceste lucruri pe care le-am subliniat, mentionez ca povestea chiar mi-a plăcut și ca am citit-o într-o noapte.
Ca am avut eu alte așteptări, asta e cu totul altceva, însă cartea e bunicică.
Este o carte de 4* după părerea mea. Antrenanta, cu personaje active, cu actiune alertă si numai buna de citit la început de săptămâna.

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now