23. Amanda se marita de Jenny Colgan

114 4 0
                                    

Amanda se marita de Jenny Colgan- Chick- Lit este genul literar de care m-am îndrăgostit acum cativa ani si de care nu ma pot satura. Evident ca nu toate imi sunt pe plac, dar fiecare carte, in felul ei reuseste sa-mi aduca zambetul pe buze si sa imi dea o stare de bine. Aceste cărți se fac remarcate prin momente comice, prin personaje principale, de obicei de genul feminin, care se bagă în cele mai penibile situații si in cele mai complicate relatii. Cam in acelasi fel este si carte de fata.

O avem in prim plan pe Mel si gasca ei de prieteni. Toata tarasenia incepe cand acestia afla ca Amanda, scorpia aia infumurata se marita. Nu e drept! Tocmai acum cand viata lui Mel e cu susu-n jos: colega de apartament e gata-gata s-o dea afara, Fran, prietena ei cea mai buna si-a luat nasul la purtare, si, dupa un chef de pomina, Mel se trezeste in pat cu un individ insuportabil al carui nume nu si-l mai aminteste, iar Alex, iubitul care a abandonat-o fara avertisment, se intoarce in viata ei pe nepusa masa. Chiar o iubeste sau doar n-are unde dormi? Si, de parca n-ar fi fost destul, viitorul sot al scorpiei de Amanda nu e altul decat Fraser, tipul de care a fost indragostita pana peste cap cu cativa ani in urma. Ce-i de facut? Mel, care debordeaza de imaginatie, va gasi cu siguranta solutia.

Solutia este sa faca orice pentru a impiedica aceasta nunta, pentru a-l salva pe Fraser din mainile nemiloasei Amanda. Oare va reusi? Nu va zic, ca sa fie mai cu suspans!:))


Ideea este ca aceasta carte nu face parte din preferatele mele. Imi plac cărțile chick lit dar nu am norocul sa fie toate mișto. Asta se încadrează în categoria hmmm, merge! Nu e amuzantă. Are câteva replici mai caterincoase, dar nu suficiente încât să facă povestea amuzantă. E drăguță, dar scrisa parca pe repede înainte, dialog sec, cu fraze fara importanta puse acolo ca sa umple pagina. Sau asa am perceput-o eu. Personajele sunt toate la fel. N-au nimic care sa le diferențieze ceea ce mi s a parut suspect ca narator sa nu poti sa le dai trăsături de caracter diferite. In fine, multa vorba pentru nimic. Nu m-a dar pe spate E o carte de weekend de citit doar daca n aveti altceva mai bun la indemana, nu va asteptati sa fie cine stie ce. E cliseica si prostut scrisa, dar na. Cum spuneam la început. Nu toate sunt mișto.

-//-

Pana data viitoare, spor la citit!

Cu drag, Maria!

xoxo

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now