67.Camera Groazei de Jussi Adler Olsen

29 2 0
                                    

Camera Groazei de Jussi Adler Olsen

Camera groazei este o carte despre care ai impresia ca stii deja la ce sa te astepti, dar care te surprinde intr-un mod foarte placut. Primele pagini au fost de acomodare, stilul autorului, fiind o noutate pentru mine, însă după ce am trecut de jumătate, cartea mi s-a lipit de mana si n-am mai fost in stare sa renunț până nu am dus-o la final. Acțiunea ce merge pe două faze temporale, te ameteste putin, dar asta numai până când înțelegi de ce este necesară această trecere. Nu o sa fac rezumatul poveștii, dar o sa spun ca este un roman polițist bunicel. Detectivul este o mare figura. Este genul de om trecut prin viata, ce vine după o traumă (moartea unuia dintre partenerii lui), ce pare ca nu este prea agreat de colegi, dar cu o inteligență și o intuiție demnă de invidiat. La început nu l-am inteles, mi se parea plictisit, sictirit, fără chef de munca, dar pe masura ce autorul imi dezvăluia si motivele care au dus la acest tip de comportament, l-am plăcut instant. Asistentul lui, este genul de om bagaret, isteț și gata pentru orice.
Victima iarăși mi s-a parut un personaj foarte puternic, cu tărie de caracter si foarte determinată.
Autorul a creionat foarte bine personajele și felul de a fi al acestora, iar umorul fin, caracteristic stilului polițist, a intregit povestea.
Recunosc ca nu mai aveam răbdare să ajung la final sa vad daca rezolva cazul sau nu. In plus, deși indiciile au fost sub nasul meu de la primele file, n-am fost in stare sa imi dau seama cine este "vinovatul".
Cand l-am descoperit, ma întrebam cum de nu mi-am dat seama? Na, ca nu am facut-o! Cred ca tocmai de aceea mi-a plăcut cartea asa mult. Este genul de poveste pe care o citesti la foc automat, care te tine in tensiune si emotii si pe care vrei sa o termini cat mai repede ca sa afli deznodământul. 5 stele, pentru cum a fost construită povestea, pentru intriga si suspans, pentru personajele bine conturate si pentru epilog. Abia astept sa citesc si următorul vol din serie.

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now