19. Misterul gemenelor de Adi Rule

84 4 0
                                    

Misterul Gemenelor- de Adi Rule

Am citit multe distopii in ultimii ani de cand au devenit o moda(si m au cucerit), așa că am avut oarece așteptări de la această poveste. Nu ma întrebați de ce. Posibil sa fi fost din cauza descrierii, care este una foarte atrăgătoare, a copertei, care iarăși este foarte reusita... oricum, am fost putin dezamagita, recunosc. Cartea asta nu vine cu nimic nou. Adică, are niste denumiri noi si niste personaje mitologice, sa le zicem, inventate, dar acțiunile lor sunt parca trase la indigo din cele alte patru milioane de distopii. Trebuie să salveze pe cineva, este căutată de forțele de ordine (Aici sunt popi si călugări, dar ati inteles ideea), tre sa gaseasca un lucru pentru a salva omenirea...etc. Păi, treburile astea sunt cam fumate, așa că pe ici pe colo m a cam luat somnul citind. Cartea nu este rea si nici prost scrisa, numai ca mi a lăsat impresia ca as reciti faze din multe alte cărți, acum toate adunate la un loc. Personajele sunt cam șterse, nu se pune pret pe descrierile lor sau pe sentimente... mi s a parut totul un pic superficial. Se doreste a se crea un soi de mister in jurul lor, (de aici si faptul că una dintre gemene nu are nume!!!-adica 18 ani închisă fiind in acea casa, cu familia ei, Aripi rosii a fost numită aripi rosii... aducându i de fiecare dată aminte motivul pt care ea nu are o viata... Nush, mi s a parut absurd). Ce pot sa admir la autor este faptul că a avut inspirația să inventeze atât de multe denumiri de plante si legendele alea de adormit copiii. Nu serios, asta e ceea ce m a făcut sa duc povestea la final. Nu ma interesa neaparat deznodământul, pt ca a fost previzibil de la început până la final, ci doar sa vad ce i a mai trecut autorului prin cap sa inventeze. Cred ca mi am dat seama care e problema cu povestea asta. Este foarte previzibilă si nu te mai incită si nu te mai tine cu sufletul la gură să vezi ce urmează. Modul în care autorul construiește povestea este previzibil. Mda, clar asta nu mi a plăcut.
Cred ca pe masura ce trece timpul, incep sa devin mai pretențioasă cu privire la cărțile pe care le citesc poate si de aici lipsa de legatura cu aceasta carte. Nu m a dat pe spate, nu o consider pierdere de timp, dar nici nu intra in categoria cărților pe care le voi recomanda vreodata. Poate tinerilor de 15 ani sa le placa... ma gandesc, dar cam atat. 3 stele /5 si cred ca nota de pe goodreads este una corectă.
-//-
Acestea fiind spuse, până dată viitoare, va urez spor la citit. Sa aveti lecturi frumoase si daca aveti vreo recomandare nu ezitați să mi o spuneti. Sunt cam in până de idei cu ce sa citesc.
Va pup de nu va vedeti.
Maria.

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now