52. Furiosii- David Moody

35 1 0
                                    

Furiosii- David Moody

"Un oraș din Anglia este lovit subit de o avalanșă de atacuri sângeroase. Autorii lor ucid cu sânge rece pe oricine consideră că reprezintă o amenințare pentru ei. "

Va dati seama ca aceasta prezentare m-a facut curioasa, asa ca imediat m-am pus sa o citesc. Nu regret absolut deloc.

Danny este un functionar public care nu iese cu nimic in evidenta. Este casatorit si are o familie numeroasa (o fata si doi baieti, toti cu varste sub zece ani), in plus mai mereu in preajma sa este si un socru care il uraste, crezandu-l nedemn de fata lui.

Ce-i drept, Danny mi s-a parut tare nefericit inca din primele pagini ale povestii.

Viata sa capata un alt curs cand intr-o zi, in drum spre serviciu, o femeie este ucisa in plina strada, in fata lui, absolut fara niciun motiv. Totul devine si mai intens atunci cand aceste crime fara sens devin din ce in ce mai dese, iar autoritatile sunt evident depasite de situatie. Mesajele de linistire a populatiei creaza mai mult haos si teama : "nu parasiti casa decat daca este neaparata nevoie, nu uitati oricine poate fi un furios".

Ceea ce parea aparent o intamplare izolata a unui nebun, se dovedeste a fi o mutatie genetica ce induce persoanei in cauza o furie incontrolabila ce instiga la o violenta de nedescris.

Romanul este impartit intre confesiunile din perspectiva lui Danny si relatarile atacurilor din ce in ce mai dese ale furiosilor.

Furiosii este o poveste foarte buna, scrisa in perspectiva unui viitor apocaliptic, care mi-a lasat impresia ca e un fel de radiografie a societatii moderne din zilele noastre.

Lumea sufera din cauza acestor crime, autoritatile nu fac nimic, iar familiile se baricadeaza in case, izolandu-se de restul lumii, crezand ca asa vor tine furia departe de ei.

Pe toata durata lecturarii am urmarit trairile lui Danny, pe masura ce lumea se schimba si aceste crime iau amploare. Personajele sunt puse în situația de a-și închipui că nimic din ceea ce li se pare normal sau firesc nu mai există si sunt forțați să trăiască într-o lume impartita între pradă și prădători.

Trebuie sa recunosc ca am gasit o asemanare izbitoare cu BirdBox, ca tot este acum in voga, doar ca aceasta este putin mai sangeroasa (putin mai mult).

Ca o concluzie finala Furiosii este povestea unui om intr-o lume devenita nebuna - o lume infestata de frica, violenta si furie. 4/5 stele i-am dat pe Goodreads

RECENZII CARTI (citite -2019)Where stories live. Discover now