70. Seria aripi de Aprilynne Pike

139 1 0
                                    

Aripi de Aprilynne Pike-vol 1

Farmece de Aprilynne Pike-vol 2

Iluzii de Aprilynne Pike-vol 3

Destin de Aprilynne Pike-vol 4

*Aripi* este un altfel de basm, (modern ce-i drept), ce incearca sa te transpuna în lumea minunata a zânelor și a trolilor.
Cred ca este o lectură potrivita pentru un copil de 10-13 ani, însă cum iubesc poveștile, i-am acordat o șansă. Se citeste super usor (in 2 ore jumătate am dat-o gata) si nu este deloc pretențioasă.
M-a amuzat stilul ușurel in care este scrisa, dialogul sec si fara continut, persoanjele șterse si neverosimile... (am mai citit povești fantasy unde niste personaje imaginare erau descrise... si chiar credeai ca exista... atât de bine erau creionate-aici nu a fost cazul), dar cu toate astea am reusit sa o termin.
Nu mi-a placut Laurel, personajul principal. Mi s-a parut superficială, plangacioasa, si neputincioasă... Nu stiu cum sa explic fără să dau spoiler. Nu mi-a plăcut cum a făcut fata problemelor... cum s-a purtat in anumite situatii... dar poate ca fix asa trebuie sa fie, ca pe parcursul celorlalte 3 vol din serie, ea sa aiba timp sa se dezvolte si sa evolueze.
Subiectul este banal, nu prea are actiune, dar tind sa cred ca pentru un copil... cartea e vis.
Recunosc, m-am simtit de parca as fi văzut un episod din "Sofia" de pe Disney. Nu mi-a displăcut, niciodată nu suntem prea maturi pentru o poveste, vb aia, însă nu pot sa-i dau mai mult de 2,5 stele.

Vol 2 din seria Aripi, *Farmece*- se invarte in acelasi cerc- zane si troli, insa de aceasta data actiunea este mai alerta si un pic mai antrenata. N-am ce sa spun mare lucru despre ea, pt ca personajele sunt cam aceleasi – si mi s-au parut la fel. Laurel este la fel de indecisa intre cele doua iubiri, si chiar daca face o alegere- la fel ca si in prima carte- nu m-a convins... tot timpul lasa loc de ceva... pare ca nu e sincera.

Vol 3- *Iluzii* pune mai mult accent pe sentimente (impartasite sau nu), pe trairile lui Laurel si geloziile ei, dar si pe descoperirea faptului ca magia zanelor impotriva trolilor nu mai functioneaza. Pana la finalul cartii cu nr 3, actiunea se invarte in jurul acestui lucru, Laurel cautand cu disperare o rezolvare.

Vol 4 si ultimul din serie, *Destin*- pune accent pe lupta finala care ameninta sa distruga intregul regat al zanelor. Soarta zanelor se afla in mainile lui Laurel, care impreuna cu Tamani, Davis si Chelsea se pregatesc pentru salvarea lui Avalon. Toata actiunea se petrece intr-o singura zi, ce pare decisiva si la finalul careia multe prietenii vor fi puse la incercare. Multe adevaruri vo iesi la iveala, iar sentimentele vor fi contradictorii. Finalul este unul oarecum previzibil, dar cand toata seria este atat de usurel scrisa, nu e ca si cum as fi avut asteptari.

Seria asta am citit-o super usor ( cate doua carti in aceeasi zi), insa nu pot sa spun ca mi-a placut. N-a avut acel ceva care sa ma prinda in mreje si sa ma faca sa-mi doresc sa descopar mai mult. Asa cum am mai zis, e posibil sa fie doar o alegere nepotrivita pt varsta mea si de aceea sa am aceste sentimente. media per total serie ramane 2,5 stele, dar garantez ca daca i-o dau lu fimiu (8 ani) sa o citeasca... ii va da 5 stele :)))

RECENZII CARTI (citite -2019)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum