61. Bölüm

1.3K 138 81
                                    

ElifAliogluKele ye ithaftır..

Kenan: Son kez soruyorum.. kabul ediyor musun?
Zehra: Evet..

ZEHRA'DAN...

Gitmişti sonunda.. Hala duvara yaslanmış oturuyordum, kendimde kalkacak gücü bulamamıştım. Halbuki onu karşılamam gerekirdi, çıktığında yanında olmam gerekirdi.. En azından sadece bugünlük, benden nefret etmeden önce yanında olmalıydım..Duvardan tutup kalkmaya çalıştım ama sonrasında gözlerim kararmıştı ve bilincimi kaybetmiştim.

....

ÖMER'DEN...

Bugün hayatımın en ilginç günü değildi, er korkunç olanı da.. Sadece merak ettiğim tek bir şey vardı, neden günler sonra şikayet etti? Neden bekledi? İfade verdikten sonra nezarethanede saatlerce bekletilip serbest bırakılmıştım. Avukatım bile gelemediği halde..
Ve yine neden şikayetini bir anda geri çekmişti? Ben bunları düşünürken taksi konağa gelmişti. Saatlerdir ortalıkta yoktum kim bilir Zehra nasıl endişelenmiştir. Şirketten çıkıp çoktan eve gelmiş beni bekliyordur. Telefonumun bitmiş şarjı da bana hiç yardımcı olmamıştı.

Anahtarı çıkardım ama sonra vazgeçip zile bastım. Kapı hemen açılmıştı. Zehra mutlulukla bana bakıyordu..

Ömer: Selam.. diyip gülümsedim. Şuan ona sarılmak istiyordum. Sanırım o saçma nezarethane psikolojisi beni ele geçirmişti. Peki anlaşmayla evli olduğum, ona olan aşkımın bir damlasından dahi haberi olmayan kalbi hasas bu kırılgan kıza ne diye sarılacaktım.. İşte tam o anda bana sarıldı.. yoksa biraz önce sesli mi düşünmüştüm..

Anın şaşkınlığıyla havada kalan ellerim kokusunun beni ele geçirmesiyle belini sımsıkı sarmıştı. Bu kısa ve sıcak bir sarılmaydı daha kokusuna bile doyamadan kendini geri çekmişti. Mahçup ve utangaç bir hali vardı. Gözleri kızarmıştı ve boynumu o kadar gevşek sarmıştı ki kolları çok güçsüzdü..

Ömer: Zehra.. dediğimde iki elini kavuşturmuş yere bakıyordu. Gözlerimin içine bakmadan konuştu..
Zehra: Ben.. ben seni merak ettim
Ömer: Benim için endişelendin yani.. dediğimde daha çok utanmıştı. Yanaklarının kırmızılığını ve yerdeki bakışları istemsizce gülümsememe neden olmuştu.
Zehra: Şirkete gelmeyince.. arabanı da evde bırakmışsın..
Ömer: Küçük bir işim vardı benzinin bittiğini görünce taksiye bindim.. dediğimde başını kaldırıp gözlerime anlayamadığım bir parıltıyla baktı.

...

ZEHRA'DAN...

Kendimi tutamamıştım işte hakkımda belki yanlış düşünecekti ama onun varlığına ihtiyacım vardı. Bulunduğum bu çaresizlik denizinde ona tutunup nefes almaya ihtiyacım vardı..

Aklıma etraftaki ilaç kutuları ve dağınık geldi. Kendime geldiğimde çalışma odasının ordaki çantaya zorlukla ulaşmıştım. Gücüm tükendiği için ellerim titreyip bardağı kırmıştım o bile hala ortadaydı.

Şuan Ömere her şeyi anlatmak istiyordum nasıl olsa güvendeydi ama o pislik gitmeden önce tehdit etmişti beni.. Eğer söylersem zarar verecekti ona.. Her şey bitecekti yarın.. Bugün onunla son kez vakit geçirmek istiyorum. Hayatımda son kez onunla kahkaha atıp, gözyüzü gibi huzur veren kahverengi gözlerindeki mavi bakışlara kilitlenmek istiyorum.. Yarın aşka, mutluluğa ve umuda veda edeceğim ama bugün onları yaşamak istiyorum.

Bana beni üzmemek için yalan söylediğini anladığım an gözlerine bakmak için cesareti bulmuştum kendimde..

Kapıdan içeri girip salona doğru gitmek için yeltendiğinde koşarak kolundan tuttum..

ÇÖL ÇİÇEĞİ  Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin