7. Bölüm... YANLIŞ ANLAŞILMA

1.3K 115 22
                                    

" Yarın 6'da şirkette ol. Baban" . saate baktığında 01.22 olduğunu gördüğünde..

Zehra: uyu Zehra uyu... diyip üstünü değiştirip yatacağı zaman aklına mail atmak gelmiştir ve listeyi hazırlayıp Ömere göndermiştir. Daha sonra Leylanın sitem dolu mesajını farkedip "daha sonra anlatırım iyi geceler bir tanem.." yazmıştır.
Zehra: şimdi oldu diyip gülümseyerek gözlerini kapatmıştır.

....

Siyahlara bürünmüş bir adam, karanlık ve sislerle kaplı bir yolda Zehra'yı takip ediyordu. Genç kız mutlu bir şekilde önüne bakarken arkasından ona seslenen yabancı " Senin yaşamaya hakkın yok, çünkü yaşamak için bir nedenin yok... gel bana..." diye seslendiğinde korkuyla arkasını dönüp o karanlık adamı görmüştü ve korkuyla kaçmak istedi. Koştu koştu... Durup derin bir nefes aldığında önünde belirdi "sen.. sen benden ne istiyorsun, korkmuyorum senden.." diye bağırdı karşısındaki yabancıya. Yabancı sessiz kalmıştı ve o anda ay doğdu ve karanlık adamın yüzünü aydınlattı. Karanlık adam başındaki kapşonu çıkartarak gülümsedi. " Bana geldiğin gün canını alacağım ve sana bir amaç bırakacağım.." diyip gözlerini gözlerine dikti. Zehra dikkatli bir şekilde baktığında o silüetin Ömer olduğunu anlayıp çığlık atarak, ter içinde uyandı.

Sevim : Kız ne bağırıp duruyorsun iki saattir dürttüm uyanmadın da kış uykusuna mı yattın saat 7 oldu ve baban şimdiden üç kez aradı nerde kaldı diye.

Zehra, hâlâ rüyanın etkisinden çıkamamış gözlerini ovuşturup

Zehra: tamam anne üstümü giyip çıkıyorum hemen... dedikten sonra beynindeki düşünceleri uzaklaştırmak ister gibi elini yumruk yapıp alnına koydu.

...

Salim, tekerlekli sandalyesini sürüp dolaptaki dosyayı aldı. Yanındaki diğer dosyanın yere düştüğün sonradan farketti. Yere düşen dosyayı almak için eğildiğinde ondan önce bir el dosyayı alarak tekrar yerine koymuştur. Salim başını kaldırdığında ona gülümseyerek bakan Ömerin gülüşüne karşılık verip..

Salim : Ömer Bey, bir isteğiniz mi vardı?
Ömer: Salim Baba lütfen bana bey deme ben senin oğlun sayılırım bak artık alınıyorum..
Salim : Napıyım be oğlum, senin şirkette çalışıyorum diğer çalışanlar gibi davransan bana da..
Ömer: Bunu bilmeyen yok, kimse bir şey diyemez ayrıca seni sevmeyen tek bir kişi bile yok burda ve sen benim için çok değerlisin. Canını hiçe sayıp beni o gün kurtarmasaydın ben burda olmayacaktım. Benim yüzümden kızını, anneni ve sağlığını kaybettin. Ben bu borcu ölsem de ödeyemem. Diyince Salimin suratı düşmüştür. Çünkü yıllardır kokusuna hasret kaldığı kızını elinden aldıklarında hiç bir şey yapamamıştır ve yıllardır aradığı halde hiç bir şekilde izine rastlayamamıştır. Ömer, üzüldüğünü anlayıp
Ömer: tekrar arayalım, bir iz bulacağız mutlaka..
Salim : 22 yıldır arıyorum ve sende biliyorsun ki şuana kadar tek bir ize bile rastlamadık artık umut etmekten yoruldum diyince Ömer hiç bir şey diyememiş derin bir nefes almıştır,
Salim: neyse.. İstediğin dosyayı bitirdim oğlum al.
Ömer: çok sağol.. aa bir de şu ihaleye hangi firmalar katılacak bugün belli olacaktı liste hazır mı..
Salim : o dosyanın en son kısmında isteyeceğini biliyordum. Diyip gülümsemiştir.
Ömer: Teşekkür ederim.. diyip odasına doğru gitmiştir.

...

Zehra, babasının odasının kapısını tıklatıp içeri girmiştir. Hilmi, Zehrayı görür görmez koltuğunda geriye yaslanıp sinir bir şekilde bakmıştır.

Hilmi: Bu ne terbiyesizlik ben sana 6' da burda olunacak diye haber göndermedim mi? Saatin kaç olduğunun farkında mısın? 4 gün sonra hayatın için şirket için büyük bir ihale var ve sen partilerde geziyorsun, horul horul uyuyorsun.. Al şu dosyayı ezberle bugün gözüm görmesin seni.
Zehra: baba ben...
Hilmi: bir de cevap vermeye cüret etmeye kalkma kaybol gözümün önünden.

ÇÖL ÇİÇEĞİ  Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin