13. bölüm..."BİZ EVLENDİK DOSTUM.."

1.2K 111 36
                                    


Ömer, şaşkınlık ve göz yaşları içinde mektubu bitirdiğinde ne yapacağını bilemez haldedir. Bunca yıldır nefret ettiği annesi aslında onu korumak için gitmiştir. Babası annesi hakkında konuşmaya başladığında onu hep susturduğu ve kaçtığını hatırlar. Mektubu katlayıp defterin arasına koyar ve ayaa kalkar. Gözleri ağlamaktan kıpkırmızı olmuştur. Anne gittikten bir yıl sonra babası o kazada hayatını kaybetmiştir.
Yenerin söyledikleri aklına tekrar gelir..

Ömer: Babamda, annem de o adam yüzünden öldü.. Seni mahvedeceğim Hilmi Yılmaz.. diyip yumruğunu sıkar.

...

Ömer, saate baktığında 02.36 olduğunu görür. Giyinme odasına giderek siyah keten pantolon ve siyah bir kazak giyip odaya gelir. Zehranın yatağı ayırıp uyumuş olduğunu görür. Zehraya baktığında sol gözünden bir damla yaş düşer, başucuna gelip eğilip bir süre Zehrayı inceler. Daha sonra dalmış olduğu dünyanın içinden çıkıp gözyaşlarını tek eliyle siler ve Zehraya bakarkenki yumşak ifadesinin yerini sert bir surat ifadesi alır. Kapıyı çekerek çıkar ve arabayı sessizce çalıştırarak çıkar.

..

Arabayı sahil kenarında parkedip ellerini cebine koyar ve usul usul yürümeye başlar. Etraf kapkaranlıktır, dolunayın ışığının dalgalı denize düşüşünü izler bir süre. Elini cebinden çıkarır elinde annesinin babasına yazdığı mektup vardır bir kaç kez tekrar okur her okumasında biraz daha bu dünyadan uzaklaştığını hisseder artık gözyaşlarından satırları göremez olmuştur, yavaşça katlayıp cebine koyar. Sonra sessizlik olur, damarlarında atan kanın sesini bile duyduğunu hisseder derin bir nefes alır iki yumruğunu da sıkıp avazı çıktığı kadar denize doğru bağırmaya başlar.

...

Saat 04.50'de kapıyı sesli bir şekilde açarak içeri girer Ömer. Kendinde değildir ve ayakta zor duruyordur. Alkolün etkisinde olduğu için Zehranın yanına gidip saçlarını okşamaya başlar. Zehra uyku sersemliği ile gözünü açmış ne olduğunu anlamaya çalışıyordur.

Zehra: Napıyorsun sen.. dediğinde Zehranın uyanmış olduğunu görüp gülümsemiştir.
Ömer: Ooo biricik karımda uyandı.. Hayatımızı çalan adamın kızı..
Zehra: Sen neden bahsediyorsun çok sarhoşsun dur.. diyip ayağa kalkıp sabahlığını giymiştir. Ömeri tutup beton Zeminden kaldırmış koluna girmiştir.
Zehra: Seni taşıyamıyorum, biraz güç topla hadi.. dediğinde Zehranın ayağı dolaşmış ikisi de yatağa düşmüştür. Ömer gözlerini zorlukla açtığı halde Zehranın gözlerine kilitlenmiştir. Zehra hemen uzaklaşmış kalkmak için yeltendiğinde Ömer elinden tutup tekrar yatağa çekmiştir.
Zehra: Bırak elimi.... ayılman lazım evdekilere bu durumu nasıl açıklayacağız...
Ömer: Bi..bilerekk mi yaptınn.. yaptığınızz kötülükler yetmedi mi.. söyle hadii
Zehra: Neden bahsettiğini anlamıyorum ayılınca konuşuruz olur mu.. diyip Ömeri zorla banyoya doğru çekiştirmiştir. Ama yüzünü yıkamayı reedetmiştir. Zehrada kıyafetleriyle birlikte duşakabine doğru sürükleyip soğuk suyu açmıştır. Ömer önce ürpermiş daha sonra suyun soğukluğuna kendini bırakmıştır. Hafiften kendine gelmiştir. Zehra bir sürü onu izleyip hem ilaç hem de kıyafet getirmek için gideceği sırada Ömer birden kolundan tutup suyun altına çekmiştir. Zehra soğuk suya hiç alışık olmadığı için titremeye başlamıştır. Bir taraftanda bakışıyorlardır. Ömer, tuttuğu kolu hala bırakmamıştır. Zehranın titrediğini farkedince sıcak su tarafını açmıştır. Zehra soğuktan mı yoksa Ömeri bu halde gördüğü için mi titrediğini kestirememiştir. Ömer, tuttuğu kolundan Zehrayı biraz daha kendine yaklaştırmış..

Ömer: Senden nefret etmem gerekiyor.. ama nasıl yapacağımı bilmiyorum... diyip biraz daha yakınlaştırmıştır Zehrayı.. Zehra kendini toparlayıp...
Zehra: Ben biliyorum diyip Ömere bir tokat atmıştır. Daha sonra ondan uzaklaşıp..
Zehra: Napıyorsun kendine gel.. diyip banyodan çıkmıştır.

...

Ömer, gözlerini açtığında başının her yerine iğne batırılıyormuş gibi bir ağrıyla yüzünü buruşturmuştur. Doğrulduğunda başucundaki su ve ilacı görüp hemen kapı içmiştir. Yatak birleştirilmiş ve boştu. Dün gece olan her şey bir bir aklına geldi.. Başından tutup pişmanlık dolu bir nefes aldı.

Ömer: naptım ben... diyince balkondandan gelen Zehra..
Zehra: Çok şükür sonunda ayılabildin.. Saat 12 ye geliyor, uykumu mahvettiğin yetmediği gibi senin yüzünden nezle oldum ve bu saate kadar aç kaldım. Ya senin halin neydi dün geceki..
Ömer: Noldu ki dün gece hiç hatırlamıyorum.. diyince Zehra şaşkınlıkla yüzüne baktı..
Zehra: Gerçekten hatırlamıyor musun..
Ömer: Hayır.. Merak ettim anlatsana..
Zehra: Boşver.. Bu eve yabancı olduğum için sen kalkmadan dışarı çıkmak istemedim ve fena halde açım..
Ömer: Niye beni bekledin ki git mutfağa ye bişeyler..
Zehra: Dün gecenin tamamını hatırlamıyorsun galiba bak bu da alyans biz evlendik dostum.. Biraz beynini çalıştırmayı dene.. Tek başıma çıkarsam bu odadan ne düşünürler...
Ömer: tamam sus .. birşey demedim say.. kafam zaten kazan gibi konuşup duruyorsun..hazırlanıyım bekle.. diyip yataktan kalkar..
Zehra: Bir şey daha var.. diyince Ömer "ne" anlamında kaşlarını kaldırır..
Zehra: Babam.. (Ömer yumruklarını sıkmıştır) yani Yener evlendiğimizi söylemiştir. Korkuyorum her an kapıya gelip beni götürecek diye..
Hey... donup kaldın kendinde misin.. dediğinde elini yüzüne dopru sallıyordur.
Ömer: Bu evliliğin bazı kuralları olacak, babanla asla ve asla görüşmeyeceksin annen de dahil. Benim haberim olmadan konaktan dışarı adımını bile atmayacaksın.. Ve benim sözümden dışarı çıkmayacaksın.
Zehra: Şaka yapıyorsun herhalde.. ciddi olamazsın dimi..
Ömer: Senin karşında Ömer Kervancıoğlu var şaka yapıyor gibi bir halim mi var. Bir de 6 ay dolduğunda bir dakika bir yüzünü görmek istemiyorum şimdi kardeşim için katlanmak zorundayım sana.. diyip kapıyı çekip dışarı çıkar.

Zehra, neye uğradığını şaşırmış bir şekilde olduğu yerde donup kalmıştır. Dün geceki haliyle şimdiki hali arasında bir bağlantı bulmaya çalışıyordur.

Zehra: Yenerle konuştuğunda tuhaftı..Gece odada kalmadı, sarhoş bir şekilde geldi ve bana "senden nefret etmem gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. " dediği sahne şimdiki konuşmaları birer birer aklına gelmiştir.
Zehra: Seni neyin değiştirdiğini bulmam gerekiyor ve bunun cevabı Yenerde...

ÇÖL ÇİÇEĞİ  Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin