30. Bölüm...Zehranın ilk iş günü..

1.1K 103 62
                                    


Ömer üzgün bir şekilde arkasından baktıktan sonra.. Zehranın çantasının yatağın üzerinde ağzı açık olduğunu farletmiş ve uzaktan bile farkedilen bir kutu göze çarpmıştır.. yavaş yavaş gözlerini kısıp çantaya doğru yönelmiştir..

Ömer, yatağın köşesine gelip gözlerini kısıp ilaç kutusunu eline almıştır. " Bu ne böyle.." deyip kutuyu incelemeye başladığı anda içeri bir anda Zehra girmiş ve ilacının Ömerin elinde olduğunu farkeder farketmez telaşla elinden çekerek almıştır.
Zehra: Naptığını sanıyorsun sen, çantamı mı karıştırıyorsun? demiştir endişeli bir ses tonuyla. Ömer ise Zehranın bu yaptıklarına anlam veremeyip..
Ömer: Hayır sadece, dikkatimi çekti bu ilaç çantanın köşesinde duruyordu.. bu ne ilacı Zehra.. dediğinde Zehra yutkunup gözlerini kaçırmıştır. Zehra: Hiç.. hiç bir şey sadece ağrı kesici..
Ömer: iyi misin.. neyin var..neren ağrıyor..
Zehra: bişeyim yok.. yani geçti.. neyse kapıda Ayşeyle karşılaştım yemeğe bekliyor herkes bizi..
Ömer: Tamam geliyorum.. demiştir. Zehranın çantaya koyduğu kutuya bakarak..

...

Rüzgar, pencerenin önündeki ceviz ağacının yapraklarından geçip camdaki boşluklara çarpıp hafif bir uğultu oluşturuyordur. Zehra, yatakta oturmuş elindeki romanın bir sayfasını da çevirip dikkatini verdiğinde içeri giren Ömer, derin bir nefes almıştır.

Ömer: Yemekte neden benimle hiç konuşmadın.. dediğinde Zehra onu duymazdan gelip bir sayfa daha çevirmiştir. Ömer bu harekete karşılık elini beline koymuş.. " sana diyorum.." dedikten sonra bir anda Zehranın elindeki kitabı çekip almıştır. Zehra sinirle yataktan çıkıp..
Zehra: Naptığını sanıyorsun sen.. ver kitabımı..
Ömer: Önce sorularımı cevapla öyle.. dedikten sonra
Zehra: Öyle bir mecburiyetim yok seninle konuşmak istemiyorum.. diyip kitabı almaya çalışmıştır. Ömer bu ani harekete karşılık kolunu yukarı kaldırmıştır almasını engellemek için.. Zehra kitabı almak için Ömerin kolundan tutup aşağı indirmeye çalışmış ve başaramamış daha sonra zıplayarak "ver şunu ya.." diyip almaya çalışmıştır. Ömer bu yakınlık karşısında Zehranın gözlerine ve dudaklarına kilitlenmiştir. Zehra, tekrar zıpladığında dengesini kaybetip düşmek üzereyken Ömer son anda belinden yakalayıp kendine çekmiştir. İkisi de bu beklenmedik olay karşısında şaşırmıştır. İkisinin de gözleri birbirine kenetlenmiştir ve Ömer, Zehrayı öpmek için hamlede bulunmuştur. Zehra bunu farkettiğinde Ömerin son derece gevşekçe tutan kollarından kurtulup diğer elindeki kitabı çekmiştir. Ömer, onun bu hareketlerini ifadesiz bir yüzle izlemiştir. Daha sonra Ömer gidip yatağa yattığında..

Ömer: Bu ne zamana kadar böyle devam edecek..
Zehra: Ne..
Ömer: Boşver.. diyip arkasını dönüp yatmak üzereyken tekrar kalkıp..
Ömer: Yarın pazartesi.. dediğinde Zehra kitaba bakmaya devam edip sessiz kalmıştır.
Ömer: Yani diyorum ki yarınki ilk iş gününe geç kalırsan patronun olarak sana fırça atmam gerekir.. dediğinde Zehra kitabı kapatarak..
Zehra: Nasıl yani..
Ömer: Konuşmuştuk ya şirkete çalışacaktın.. ben evrakları hallettim... (artık gözümün önünde olacaksın hep..)
Zehra: Vazgeçtim.. ben senin şirketinde çalışmak istemiyorum.. başka yerden bulacağım işi..
Ömer: Niye inat ediyorsun konuşmuştuk bunu.. hem her şey hazır sigorta girişin bile gerçekleşti.. sadece imzalar kaldı..
Zehra: Kim senin gibi biriyle çalışmak ister ki anlayıp dinlemeden yargılayan, egoist..
Ömer: Sen.. diyip gülümsemiştir daha sonra.. " Bence çok iyi bir iş buldun o doktor arkadaşın sayesinde.. öyle mi" dediğinde Zehra sinirle bakıp..
Zehra: Hiç bir yerden bişey bulduğum yok hala devam ediyorsun aynı şeye.. ya söylesene senin Mertle derdin ne.. daha doğru düzgün tanışmadın bile..
Ömer: Benim kimseyle hiç bir derdim yok.. sadece inatçı ve söz dinlemez KARIMI ikna etmeye çalışıyorum.. dediğinde odada tuhaf bir sessizlik olmuştur. Zehra " yarın 9 da hazır olurum.." diyip arkasını dönüp yatmıştır.

ÇÖL ÇİÇEĞİ  Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin