24. Apaság

827 26 3
                                    

Niall Horan

Elképesztően mérges voltam magamra, Alexára, és mindenkire az egész világon, kivéve persze Palmert. Nem akartam elhinni, hogy ennyi év után kiderül, hogy van egy kislányom a volt barátnőmtől, nem elnézést, volt menyasszonyomtól. Arról nem beszélve, hogy ezzel a titkolózással és az egésszel Palmer is megutált, gyakorlatilag szakított velem, pedig alig két hete, hogy megkértem, hogy legyen a barátnőm. Annyira szerencsétlen vagyok, hogy ezt már tanítani kéne, de komolyan.

A mérgem alig hagyott helyett a zavarodottságnak, vagy kétségbeesésnek, hiszen te jó ég! Apa vagyok. És még csak nem is tudtam róla! Nem állok készen rá egy gyerek felelősségteljes és okos édesapjának lenni. Még túl fiatal vagyok, hogy hirtelen a nyakamba vegyem a világ minden felelősségét és jó apja legyek egy kis tündérnek. Habár biztos munkám van és stabilan állok a két lábamon – még ha ezek most nem is úgy tűnnek – minden megváltozhat még. Az érzéseim erősek Palmer iránt és nem akarom őt Alexa vagy Holly miatt elveszíteni. Nos, leginkább Alexa miatt.

Semmi kedvem egy újabb szerelmi háromszöghöz. Boldog vagyok Palmerrel, szeretnék továbbra is az élete része maradni és segíteni, támogatni őt mindenben. Tudom, hogy imádja Hollyt, és miatta képes lenne elengedni engem. De nem hagyhatom, még ha most elsősorban a kislányom szándékait is kellene néznem.

Palmer fontos nekem, ahogyan Holly is. Komolyan gondoltam minden szavamat, amit Alexának mondtam, még ha félek is az egész dologtól. Lehet, nem érzem magam készen az apaságra, de muszáj lesz gyorsan felnőnöm és összeszednem magamat. Kezdve azzal, hogy beszélek az ügyvédemmel és felhívom Louist. Pontosan tudom, hogy ő min ment keresztül és, hogy én pontosan ennek az útnak az elején járok, megrémiszt.

Amint kiszálltam a taxiból, magam után húzva a bőröndömet elindultam a járdán az emberek tömkelegében. Hamar megláttam egy hotelt, így gyorsan bementem és foglaltam egy egyágyas szobát. Szerencsémre éppen kicsekkoltak egyből, szóval a szoba le lett foglalva a nevemre, most már csak várnom kell a halban, mire rendbe hozzák a szobát számomra.

Leültem egy üres kanapéra, majd kikerestem az ügyvédem számát, aztán addig hívogattam, amíg fel nem vette nekem a telefont. Megkértem, hogy rögtön repüljön ide, a szállását és repülőjegyét majd állom én, csak ha lehet, még ma megérkezzen a városba. További részleteket nem akartam telefonon közölni vele, ráadásul úgy, hogy bárki meghallhat engem, szóval miután leraktuk felhívtam Louist.

- Mi újság haver? – szólt bele rögtön a telefonba, míg én felültem és a kezeimmel megtámaszkodtam a combjaimon.

- Louis gáz van. Vagyis... történtek dolgok és kell a segítséged.

- Jesszus Niall, ne hozd rám a frászt. Mi történt? – lett rögtön a hangja komolyabb. – Azt hittem ünnepeltek Palmerrel.

- Így volt. Csak aztán beállított Alexa.

- Hát khm nem akarlak leszólni meg semmi, de ez várható volt nem, mivel hogy rokonok?

- De igen csak, azt nem vártam, hogy Palmer bemutat majd a lányának... Mármint Alexa lányának – köszörültem meg a torkom.

- Mi van? Nem tudnál egy kicsit hangosabban beszélni? Megkönnyítenéd a dolgomat.

- Nem tudok hangosabban beszélni Louis... Alexának van egy lánya.

- Te jó ég, mióta? És ez dobott annyira a földhöz, vagy mi? Azt hittem, hogy Palmerrel jól megvagytok...

- Így is van. Vagyis volt.

- Komolyan, értékelném, ha nem félmondatokban beszélnél, mert egy szót sem értek abból, amit mondasz.

- Freddievel vagy?

Complicated • n.h • (Befejezett)Where stories live. Discover now