21. Múlt

864 29 2
                                    

Palmer Tonkin

Egy kicsit lesokkolódtam, mikor Niall közölte velem, hogy Alexával jegyesek voltak. Csak az járt a fejemben, hogy akkor nagyon szerethették egymást, ha úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. Niall nagyon szerethette az unokanővéremet, ha képes volt letérdelni elé. És mégis ketté mentek. Mi történhetett, amiért annyiba lett a nagy szerelem? Miért nem maradtak együtt, vészelték át közösen a nehéz időszakot és házasodtak végül össze? Mi történhetett, amiért felbontották az eljegyzést és Alexa ennyire megharagudott Niallre? És Niall miért mondta, hogy nem érti, miért haragszik rá Alexa, mikor neki lenne meg minden joga haragudni Alexára?

- Körülbelül én is így nézhettem ki, mármint ekkora kérdőjelek voltak az arcomra festve, mikor Alexa megjelent a kórházban – szakított ki Niall a gondolataimból. Figyeltem amint megtörli a kezét, aztán kicsit arrébb tolja a tányért, hogy feltudjon könyökölni a kőre. Ujjaival a körmeit piszkálta, és tudtam, hogy legszívesebben, most azokat rágná, de mégsem teszi.

- N- nagyon szerethetted, ha megkérted a kezét – suttogtam bizonytalanul, mire felnézett rám és halványan elmosolyodott.

- Így volt. Szerettem is, talán túlságosan is, amiért képes lettem volna úgy elvenni, hogy tudtam, nem boldog mellettem.

- T- tessék? – kérdeztem vissza újra döbbenten és most már elképzelni sem tudtam, hogy mi történt a múltban.

- Elég lehetetlennek hangzó sztori...

- Azért próbáld meg elmagyarázni, kérlek – kérleltem halkan.

- Annak idején egy szerződést kötöttem Alexával, arról, hogy három évig el kell játszanunk, hogy együtt vagyunk. Mindketten be lettünk fenyítve, hogy repülünk... Én a bandából, ő pedig szintén elveszti az állását. Így hát belementünk és úgy tettünk, mintha szeretnénk egymást. Csak eközben én tényleg belé szerettem, míg ő... nos, ő Harry után érdeklődött. És Harry is szerelmes volt Alexába. De a srácok persze nem tudták, hogy volt a szerződés, így hát Harry sem mondta el egy nagyon hosszú ideig, hogy szerelmes belé. Aztán borult a bili, mert Alexa nem bírta tovább, és elmondta Harrynek a szerződést, aki mérges lett ránk, amiért átvertük – mesélte, én pedig az ajkamat rágcsálva hallgattam és nem akartam elhinni, hogy teljesen kimaradtam Alexa életének ezen szakaszából. Persze valahol legbelül örülök is neki, hiszen akkor, most biztosan nem lennék együtt Niallel. – Aztán mi is összevesztünk Harryvel, és bár soha nem mondtam el a srácoknak, hogy én is beleszerettem Alexába, Harry tudta. Úgy hogy nem jött össze Alexával, amiért borzasztóan becsülöm őt. Az én boldogságomat előrébb tette az övénél, és akkor rádöbbentem, hogy mekkora is szerencsém van, amiért az életemben tudhatom őt, mint a legjobb barátomat, gyakorlatilag testvéremet – mondta, majd felpillantott rám egy halvány mosollyal az arcán.

- Miért érzem, hogy nincs még vége? – kérdeztem halkan.

- Mert tényleg nincs – nevette el magát kínosan. – Harry és Alexa megszakították a kapcsolatot, de nekünk ugye továbbra is el kellett játszanunk, hogy együtt vagyunk, szóval nagyon sok időt töltöttünk együtt. Ami arra volt jó, hogy minél jobban belé szeressek, és akkor még azt gondoltam, hogy talán az ő érzései változtak és felerősödtek irántam. Így hát megkértem a kezét. Ő pedig igent mondott.

Eszméletlen fura volt ezt hallani, hiszen az eljegyzés nem kis dolog. Niall valamikor jegyben járt az unokanővéremmel. Ez nem olyan dolog, amit az ember csak úgy elfelejt. Akkor sem, ha új személy lépett az életébe.

- Nem sokkal később azután, hogy megkértem a kezét – folytatta – felbukkant Harry. Visszaakarta szerezni Alexát, aki közölte vele, hogy eljegyeztem, így hát újra sikerült összetörnünk Harry szívét. Akkor már Harry sem volt egyedül, hanem megismerkedett egy lánnyal, aki támogatta őt és bíztatta, hogy beszéljen Alexával. Szóval mikor elmentünk Londonba, hogy elmondjuk a fiúknak, hogy eljegyeztük egymást, ott volt Lola is, Harry barátja. És úgy tettek, mintha együtt lennének. Szó nélkül elhittem, mivel Alexa nem számolt be róla, hogy Harry tett egy kis látogatást nála itt New Yorkban. Őszintén örültem Harrynek és Lolanak, csak közben azt nem vettem észre, hogy Alexa féltékeny a lányra. Egyáltalán nem volt túl Harryn, hiába hitte azt, vagy nem gondolt rá, mikor velem volt. Még mindig szerette őt, amire Lola döbbentette rá egy veszekedés során. Így hát egyik éjjel, mikor aludtam, Alexa összeszedte a cuccait és a gyűrűjét egy levélben hátra hagyva visszajött New Yorkba. Azóta nem láttam őt – fejezte be, én pedig könnybe lábadt szemekkel hallgattam őt. Sajnáltam Niallt, sajnáltam Harryt és sajnáltam Alexát is.

Complicated • n.h • (Befejezett)Where stories live. Discover now