Κεφάλαιο 37

1.9K 209 18
                                    

Μη θυμώνεις ποτέ σε κάποιον που σε πλήγωσε, ίσως αυτός να πόνεσε πιο πολύ μέχρι να βρει το θάρρος να στο πει... δεν είσαι μόνο εσύ που πονάει και ο άλλος έχει καρδιά, πονάει που σε πλήγωσε, πονάει που δεν τον θες πια κοντά σου. Η καρδιά του σπάει σε κομμάτια όταν εσύ ουρλιάζεις στο πρόσωπο του με έχθρα και απέχθεια δυνατά ''Σε μισώ''. Αλήθεια τον μισείς; Ξέρεις πόσο βαριά κουβέντα είναι; Μια φορά την ξεστομίζεις, μια ζωή μένει σφηνωμένη στο μυαλό και στην καρδιά του άλλου. Μην αφήνεις λόγια που δεν εννοείς να ακουστούν. Πάντα όταν είσαι θυμωμένος μέτρα πρώτα μέχρι το δέκα και ύστερα μίλα, αν είσαι αρκετά θυμωμένος μέτρα μέχρι το εκατό. Δεν θα αλλάξουν και πολλά, όμως, ο μεγάλος θυμός και ένταση θα έχουν κάπως υποχωρήσει. Εσύ ο ίδιος θα νιώθεις πιο ήρεμος... Όταν όμως δεν το κάνεις, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά!

Η αγάπη όχι ο χρόνος, γιατρεύει όλες τις πληγές της καρδιάς σου. Πίστεψε σε αυτή και όλα θα φτιάξουν, έχε λίγη πίστη στον έρωτα, μην τα παρατάς. Μάθε να ζεις για την αγάπη... ξέχνα τον πόνο, δες την ζωή με άλλη ματιά... μάθε να συγχωρείς, άσε τον πληγωμένο εγωισμό σου στην άκρη, δες τον έρωτα, ζήσε τον... πες δυνατά ''Σε αγαπώ'' όπως κάποτε έκανες δίχως φόβο και πάθος. Μην πληγώνεις άλλο αυτόν που σε νοιάζεται, που σε αγαπά... πάρε τον αγκαλιά, φίλα τον σαν να μην υπάρχει αύριο, πες του ότι η ψυχή σου έχει κρυμμένο... πες το γαμημένο ''Σε αγαπώ'' ξανά και ξανά, όπως κάποτε συνήθιζες να κάνεις. Γιατί τότε; Γιατί όχι και τώρα;

Γιατί δεν συγχωρείς; Γιατί αγνοείς και παρατάς κάποιον που θα πέθαινε για εσένα; Γιατί δεν δέχεσαι την βοήθεια του; Είσαι πληγωμένος, ωραία. Όμως, δώσε μια ευκαιρία. Κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Εσύ νομίζεις είσαι τέλειος; Δεν είσαι! Για αυτόν που σε αγαπάει όμως, φαντάζεις το πιο τέλειο πλάσμα στον πλανήτη, μην το κλωτσάς λοιπόν. Ποτέ δεν ξέρεις, αν το χάσεις ίσως να είναι οριστικά. Ξέρεις... η ζωή έχει γυρίσματα, έτσι όπως έδιωξες, μπορείς να διωχθείς. Δώσε μια συγχώρεση. Δειλέ!

Κάνε μια τελευταία προσπάθεια. Βρες αυτόν που η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, μόνο με ένα του βλέμμα. Πες του ότι αισθάνεσαι. Ζήτα συγχώρεση. Ζήτα μια τελευταία ευκαιρία. Αν ύστερα δεν την δεχθεί, τουλάχιστον εσύ θα έχεις προσπαθήσει. Θα τον έχεις αντικρίσει για μια τελευταία φορά, θα του έχεις πει το ''Σε αγαπώ'' και υπό αυτές τις συνθήκες. Θα τον έχεις κοιτάξει για μια τελευταία φορά στα μάτια. Θα τον έχεις αγκαλιάσει. Θα έχεις γευτεί το άρωμα του... Θα έχεις μια τελευταία ανάμνηση, έστω και πικρή.

The captain of love Book 2Where stories live. Discover now