Κεφάλαιο 4

2.3K 238 12
                                    

Lauren

22/5/2007

«Lauren Peters, δέχεσαι τον Anthony Johnson για σύζυγο σου;» με ρωτάει ο δήμαρχος του Μάντσεστερ. Θεέ μου, παντρεύομαι. Χαμογελάω πλατιά.

«Δέχομαι. Δέχομαι ωσπου να μας χωρίσει ο θάνατος.» απαντάω ενώ γυρίζω το πρόσωπο μου για να τον κοιτάξω. Ψηλός, αδύνατος με υπέροχα καστανόξανθα μαλλιά, ενώ τα μάτια του είναι γαλανά. Ένας άγγελος. Ο δικός μου άγγελος.

«Anthony Johnson, δέχεσαι την Lauren Peters για σύζυγο σου;» έρχεται η σειρά του να απαντήσει. Ο Anthony, γυρίζει το βλέμμα του σε εμένα. Με κοιτάει γλυκά, μάτια τόσο ζεστά.

«Δέχομαι.» απαντάει, μην αφήνοντας τα μάτια μου λεπτό.

«Με την αρμοδιότητα που μου δίνει ο δήμος του Μάντσεστερ σας ονομάζω συζύγους.» λέει στο τέλος ο δήμαρχος.

Ο Anthony αρπάζει το πρόσωπο μου στα χέρια του και με φιλάει παθιασμένα. Ένα φιλί με ανάμεικτα συναισθήματα, αγάπη, πόθο, έρωτα...τουλάχιστον αυτό μου δίνει να καταλάβω. Μπορεί να είμαι 20, όμως αυτό δεν με εμπόδισε να τον παντρευτώ. Εδώ δεν μπόρεσε να με σταματήσει η μητέρα μου με τον Ben. Βέβαια, η μητέρα μου υποστηρίζει οτι δεν της αρέσει και ο Anthony σαν χαρακτήρας αλλά δεν με νοιάζει. Τόσα χρόνια ποτέ δεν με υποστήριξε και η σχέση μας ήταν άσχημη, τώρα θα τα βρούμε;

Όμως, ας αφήσω αυτές τις σκέψεις.

Ας επικεντρωθώ στον άνθρωπο μου, στον γάμο μας και το μωρό που θα έρθει σε 7 μήνες στην ζωή μας.

«Να ζήσετε!» η Mary και η Lily μας εύχονται. Είναι οι μόνες που ήρθαν στον γάμο κοντινοί μου, ενώ από την πλευρά του Anthony ο κολλητός του φίλος Taylor και η αδερφή του Taylor Samantha την οποία σήμερα είδα πρώτη φορά. Από το βλέμμα της και μόνο καταλαβαίνω οτι δεν με συμπάθησε ιδιαίτερα.

«Ευχαριστούμε πολύ.» απαντάμε και οι δύο. Με κρατάει από την μέση τρυφερά, ενώ αφήνει ένα απαλό φιλί στο μάγουλο μου.

«Δεν έπαιξες τίμια Lauren. Μας την έφερες...» η Lily λέει.

«Γιατί το λες αυτό;» ο Anthony ρωτάει.

«Που παντρεύτηκε πρώτη. Και θα γίνει και μητέρα... Που άφησε τις σπουδές της... Γενικά για όλα αυτά.» μια δόση πικρίας είναι στην φωνή της.

«Lily...» ψελλίζει η Mary, αλλά την ακούω.

«Λοιπόν, αφήστε τώρα τις συζητήσεις. Πάμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε τον γάμο του κολλητού μου, που στα 27 του αποφάσισε να κρεμαστεί από μόνος του.» ο Taylor προσπαθεί να γίνει αστείος, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Η Lily καθώς ξεφυσάει προχωράει μπροστά, ακολουθεί η Samantha, η Mary ύστερα με τον Taylor που νομίζω οτι κάτι πρέπει να παίζει μεταξύ τους και ύστερα εγώ με τον πλέον σύζυγο μου.

[...]

Βγαίνω από την τουαλέτα του μαγαζιού όπου έχουμε έρθει να φάμε. Οι τάσεις για εμετό είναι ανυπόφορες, ενώ είμαι νηστική. Μου το είπε ο γιατρός οτι θα είναι δύσκολη η αρχή, αλλά στην περίπτωση μου το βλέπω για γολγοθά.

Γελάω με τις σκέψεις μου, ενώ χαϊδεύω την κοιλιά μου. Δεν φαίνεται ακόμα, είμαι ακόμη 2 μηνών. Όμως, αισθάνομαι διαφορετικά. Μια νέα ζωή υπάρχει μέσα μου.

Αφού πλύνω τα χέρια μου, βγαίνω από τις γυναικείες τουαλέτες και πάω να κατέβω τα σκαλιά. Έξω όμως, συναντάω την Samantha η οποία μάλλον με περίμενε. Το βλέμμα της κρύο, ψυχρό, σαν να της έχω κάνει μεγάλο κακό. Ενώ στην ουσία δεν έχουμε πάνω από δύο ώρες που γνωριζόμαστε.

«Αν θες να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα μπορείς, είναι άδεια.» λέω όσο ευγενικά και ζεστά μπορώ. Ενώ περπατάω προς την σκάλα. Μα η παλάμη της τυλίγεται γύρω από τον καρπό μου και με σταματάει.

«Δεν ντρέπεσαι;» με ρωτάει με φωνή γεμάτη απέχθεια.

«Παρακαλώ;» λέω γεμάτη απορία.

«Δεν ντρέπεσαι να πηγαίνεις και να παντρεύεσαι με έναν δεσμευμένο άνθρωπο; Τουλάχιστον πριν λίγο καιρό. Γιατί τώρα είναι ο ''σύζυγος'' σου.» λέει γεμάτη οργή, ενώ στο ''σύζυγος'' η έκφραση της με τρομάζει. Κάνει σαν υστερική.

«Δεσμευμένο; Ο Anthony δεν ήταν δεσμευμένος. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς;» μα καλά τι λέει;

«Ήσουν και είσαι μια αφελής και χαζή κοπέλα. Πως δεν ήξερες; Πως δεν μπορούσες να γίνεις λίγο πονηρή; Και γαμώτο, γιατί αυτόν;» φωνάζει αυτή την στιγμή και ειλικρινά τα σενάρια στο μυαλό μου οργιάζουν.

«Σε παρακαλώ σταμάτα να φωνάζεις και άσε με ήσυχη.» λέω και τραβάω με δύναμη τον καρπό μου.

Προχωράω προς την σκάλα και ακούω τα βήματα της πίσω μου.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτ

ου έχω στραβοπατήσει, πέσει κάτω...και ύστερα σκέτο σκοτάδι. Το τελευταίο πράγμα που άκουσα είναι το όνομα μου, να το ουρλάζει ο Anthony.

(Anthony= Ryan Gosling.
Samantha= Jessica Alba.
Taylor= Jason Mraz.

Λίγο απότομο όλο αυτό, καταλαβαίνω. Όμως, στο επόμενο όπου συνεχίζεται η αφήγηση θα καταλάβαιτε. Καλά να περνάτε...αγάπες.)

The captain of love Book 2Where stories live. Discover now