💚Loki #2💚

981 68 18
                                    

Loki_isgood kérésére egy campinges fejezet 💚💚💚

T/N = te neved

– Nem értem. Miért akartok ennyire campingezni? – kérdezte már sokadjára Tony. – Nincs net, se térerő. És ha épp kellenénk?

– Hé, nyugodj le! – borzoltam össze a bátyám haját. – Mindannyian tudjuk, hogy nem olyan sátras, mindentől elszigetelt camping lenne. Ott van az erdei házad. Tudom, hogy ott van net. Egyébként nem kell ennyire aggódnod, hogy nem tudsz megmenteni mindenkit, mert most ki fogják bírni nélkülünk – mondtam halkan az utolsó mondatot, hogy csak ketten halljuk, majd megöleltem.

– És akkor az Áporszarvas minek jön? – intett a fejével Loki felé.

– A fivéremet azért hoztam le a Földre, hogy egy kicsit megismerhesse az itteni dolgokat – szólalt meg Thor jóval hangosabban a kelleténél.

– Jó, jöjjön, de csak, ha nem akar megölni minket.

Ezután segítettem Tonynak megszervezni ezt a campingezést. Vagyis ez annyit jelentett, hogy Nattel és Wandával csináltunk mindent. Illetve még Peter is próbált besegíteni például a kajával, de szegény srác több kárt tett, mint segített. De, kora estére már minden elő volt készítve, mindenki bepakolt, így már csak az utazás volt hátra, vagyis, hogy ki kivel üljön.

Ezt megoldottuk úgy, hogy az egyik kocsit vitte Tony, az anyósülésre Nat, hátra én, Loki és Peter. A másik kocsiban Steve, Thor, Bucky, Wanda és Pietro. Vízió nem jött, mert android lévén kötődik a technológiához, és Tony erdei házában wifin és az alap elektromos cuccokon kívül nem igen van más.

Út közben Loki a szokásosnál is csendesebb volt, ami aggódásra adott okot.

– Minden rendben? – kérdeztem halkan.

– Igen – motyogta, én pedig szinte ösztönösen fogtam meg a normálisnál kicsit hidegebb kezét. Egyszerre pillantottunk le és mindketten – ő kevésbé – elpirulva kaptuk el a kezünket.
Reméltem, hogy senki nem vette észre. Tony az utat figyelte, Natasha éppenséggel láthatta is a visszapillantóból, Peter pedig a fülhallgatóját használva játszott a telefonján.

Kénylemesen hátradőltem az ülésen, aztán néhány pillanattal később arra lettem figyelmes, hogy Loki a vállamra hajtotta a fejét. Csak mosolyogtam és óvatosan cirógatni kezdtem a haját.

Már egész közel jártunk a házhoz, mikor megálltunk egy kisboltnál bevásárolni az esti tábortüzezéshez, aztán rácsörögtem Wandára, hogy ők is álljanak meg néhány dologért.

Tíz perccel ezután megérkeztünk végre a faházhoz, majd, miután Tony kinyitotta az ajtót, elkezdtünk bepakolni. Én megint csak rácsodálkoztam, hogy Peter milyen könnyen becipeli a legnagyobb csomagot, ami történetesen a drága bátyámé volt.

– Tony, te mit hoztál magaddal? – kérdeztem. – Csak néhány napig leszünk itt.

– Hoztam szerszámokat is, ha meg kéne javítani valamit. Hű, egyébként nem túloztál, mikor azt mondtad, hogy a legutóbbi itt létedkor kitakarítottad a házat. Nem is tudom, mikor volt utóljára ilyen tiszta.

– Amikor kész lett a felújítás.

– Amúgy hol fogunk aludni? – kérdezte Loki.

– Arra gondoltam, hogy itt alhatnánk a nappaliban, hogy valamennyire csak meglegyen a camping feeling. Széttoljuk a bútorokat, hogy legyen hely és kész – magyaráztam. – Ó. Most felmegyek a takarómért, hogy még Steve-ék érkezése előtt lestoppolhassam a jobbik kanapét.

Így is lett. Mire a csapat második fele megérkezett, én már a kanapén ülve vigyorogtam az érkezőkre, ami Pietrónak fel is tűnt.

– Hé! T/N miért foglalhatta el a legjobb helyet, mikor mi még itt sem voltunk?! – kérdezte duzzogva.

– Azért, Speedy Gonzales – kezdte Tony. –, mert T/N a húgom, és ez az én házam.

Ezután, a többiek számára elkezdődött a helyfoglalás, amit én vigyorogva néztem végig. Tony befoglalta a másik kanapét, Natasha a fotelt, a fotel elé feküdt Bucky, ha már együtt vannak(WinterWidow, YAY!), kicsit arrébb Steve, Thor, Wanda, Pietro és Peter. Ők kábé úgy helyezkedtek el, mintha nem lenne elég hely, pedig még a dohányzóasztalt is a fal mellé toltuk, hogy több legyen a hely. Aztán maradt Loki, aki csak félreállva figyelte a káoszt, miközben a bázisról hozott hálózsákot és párnát szorongatta.

– T/N – lépett oda hozzám végül. –, baj lenne, ha odafeküdnék? – mutatott a kanapé előtt lévő szőnyeges részre.

– Dehogy. Gyere nyugodtan – mosolyogtam, mire ő kicsit felderülve rendezgette el a fekhelyét.

Ezután pihentünk egy kicsit, de Pietro közben duzzogva figyelt engem, ahogy a kanapén feküdtem.

Amikor elkezdett sötétedni, Natashával és Wandával nekiláttunk előkészíteni a kajákat a tábortűzhöz, a srácok pedig a tűzrakó helyet rakták össze.

– T/N, segíthetek nektek? – kérdezte Loki.

– Hát, ha szeretnéd – vontam vállat mosolyogva.

Így jóval hamarabb készültünk el a hússal, rakosgattuk ki a pillecukrot, meg az egyéb dolgokat, és kezdhettük is a tábortüzes kikapcsolódást.

Lehet, hogy a többiek észre se vették, de nekem feltűnt, hogy miután megette a vacsoráját, Loki eltűnt egy időre. Eleinte nem aggódtam, csak arra gondoltam, hogy sétál egy kicsit, de, mikor negyed óra múlva se jött vissza, kicsit tartottam tőle, hogy valami baj van.

– Srácok, én megkeresem Lokit – álltam fel a székből, amiben az elmúlt egy órában ücsörögtem.

– Miért aggódsz így érte? Majd meglesz – legyintett Tony.

– Azért aggódok, mert még nem járt itt és eltévedhet – mondtam, majd a telefonom zseblámpáját felkapcsolva indultam be a fák közé.

– Loki! Itt vagy valahol?! – kiabáltam.

– Igen! Gyere a hangom felé!

– Mit csinálsz te egyedül? – kérdeztem.

– Valami elképesztő dolgot találtam. – Erre végre megtaláltam egy kis tisztáson, ahol a fűben ücsörgött.

– Loki, úgy megijesztettél – mondtam a kelleténél kicsit morcosabban.

– Sajnálom – hajtotta le a fejét bűnbánóan.

– Jaj, bocsánat! Nem akartam így beszélni veled, csak megijedtem – ültem le mellé.

– Semmi baj.

– Na, mesélj mit találtál? – kérdeztem kíváncsian.

– Nézz fel az égre, és meglátod – mondta mosolyogva. Eleget tettem a kérésének, és mikor felpillantottam, elakatt a lélegzetem. Itt úgy látszottak a csillagok, ahogy még otthon se.

– Loki, ez tényleg gyönörű! – suttogtam.

– Akárcsak te.

– Tessék? – fordultam felé.

– Gyönyörű vagy. Meg kedves és segítőkész. Mindig, mikor Thor elvonszol ide, te mutatsz nekem valami új dolgot. Szeretem, hogy rendes vagy velem. Szeretlek T/N.

– Én... én is szeretlek Loki – mondtam vigyorogva, mire ő megcsókolt.

Avengers oneshots II. [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now