🍬BAYRAMA ÖZEL BÖLÜM🍬

10.6K 714 231
                                    

İyi okumalar.✨

Medyaya bayram şekerlerimi bırakıyorum.🌸

Ahenk'in Ağzından

Kapının çalmasıyla koşarak kapıya doğru gittim. Bugün bayramdı ve bizim akrabalarımız bize geliyorlardı.

Kapıyı açtığımda karşımda Buray, Almila, amcam ve yengem duruyorlardı.

"Hoş geldiniz."dedim sevinçle.

"Hoş bulduk."dedi amcam gülümseyerek. İçeriye girmeleri için kapının önünden çekildim. Onlar içeriye girdikten sonra ben de kapıyı kapatıp onların arkasından salona gittim.

Annemlerle bayramlaştıklarını görünce yanlarına gittim. Amcamın ve yengemin elini öpüp Buray ve Almila'ya da sarıldım.

Kapı tekrar çalınca 'ben bakarım' diyerek koşarak kapıya doğru gittim. Anneannem gelmişti büyük ihtimalle. Ben de çok sevinçliydim. Çünkü uzun zamandır kendisini görmüyordum. Kapıyı açınca karşımda dayımı, yengemi ve çocukları Dila'yı gördüm. Anneannemi göremediğim için yüzüm asıldı.

"Bizi beklemiyordun herhalde Ahenk."

Dayımın sesiyle hızla toparlandım.

"Yok dayı. Ben sadece anneannem olmayınca biraz üzüldüm, geçin, hoş geldiniz."dedim gülümseyip kenara çekilerek. Dayım ve yengem içeriye girince arkalarından da Dila içeriye girdi. Altı yaşından çok bilmiş bir kızdı. Beni çok severdi ve tabi ben de onu.

"Dila Hanım hoş geldiniz, bu ne güzellik?"dedim yere diz çöküp onun boyuna gelerek.

"Güzel olmuş muyum gerçekten?"dedi giydiği pembe çiçekli elbisesinin eteklerini tutarak.

"Güzel olmuşsun demek az kalır prenses. Gel bakayım buraya."diyerek kollarımı iki yana açınca hızlıca bana sarıldı.

"Bayram şekerlerim benim."

Gelen sesle hızla kafamı kapıya doğru çevirdim. Anneannemi görünce Dila'dan ayrılıp ayağa kalktım.

"Neriman Sultan hoş geldin."dedim sevinçle.

"Hoş bulduk kızım."diyerek içeriye girdi.

Hep birlikte salona, bizimkilerin yanına gittik. Annemler bayramlaştıktan sonra ben de dayımın ve yengemin ellerini öptüm. En son anneannem kalınca onun da elini öptüm. Ben bayramlarda anneannem dışından kimseden harçlık almazdım. Annem ve babamın bana verecekleri parayla beni bayramlarda köye, anneannemin yanın göndermeleri için bilet aldırıyordum. Onun dışında verilen paraları kabul etmiyordum. Anneannem bana iki yüz lira verince elinden alıp ona öpücük attım.

"Ahenk sana dün yatağının çarşaflarını değiştir dememe rağmen hâlâ onları değiştirmemişsin. Gidip hızlıca değiştir."

Annemin hiçbir şekilde itiraz kabul etmeyen sesini duyunca somurtarak odama gittim. Hayır unutmamıştım, sabaha kadar Emre'yle konuştuğum için çarşafları değiştirmeye vaktim olmamıştı.

Annem çarşafları yatağımın üstüne bırakmıştı. Yatağımın üstündeki yastıkları alıp halının üstüne koydum ve çarşafı alıp yatağımın üstüne serdim. Yatağın etrafında dönüp çarşafın taşan kısımlarını yatağın altına sıkıştırdım. Kısa bir süre sonra o işim bitince yastığımı yerden alıp yatağın üstüne koydum ve örtüyü de alıp yatağın üstüne serdim. Tüm işlerimi bitirince derin bir nefes aldım.

Birazdan Emre gelirdi. Emre önce benim ailemle bayramlaşacaktı sonra da biz Emrelerin evine gidip onun ailesiyle de ben bayramlaşacaktım, ondan sonra bizimkilerle birlikte huzur evine gidip yaşlıları ziyaret edecektik ve günümüzü böyle güzel bir anıyla sonlandıracaktık.

KOLEJE DÜŞTÜK (Düzenlenecek.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin