43.BÖLÜM *ÖZLÜYORUM BE MAVİLİ*

18K 1K 363
                                    

İyi okumalar.✨

Medyada Batu🌸

Batu'nun Ağzından

Çalan telefon sesiyle gözlerimi açtım. Yatağın yanındaki komidinden telefonumu alıp kim olduğuna bakmadan açtım.

"Alo?"

"Alo Batu Bey, günaydın."dedi bir kadın. Kaşlarımı çatarak kim olduğuna bakmak için telefonu kulağımdan uzaklaştırdım. Asistanım Cansu'ydu.

"Günaydın Cansu. Bir sorun mu var?"dedim yatağımdan doğrularak.

"Evet Batu Bey bir sorun var. Uzun zamandır şirkete gelmiyorsunuz ve şirketin durumu kötüye gidiyor. Elimizden geldiğince toparlamaya çalıştık ama sizin de burada olmanız gerekiyor."diyerek sustu.

"Şirketin durumu kötüye gitmeye başlarken beni neden aramadınız ve ayrıca sen bir çalışansın bense senin patronunum. Bana emir verecek kadar yüksek bir mevkide olduğunu düşünmüyorum ve bu yaptığın hatayı görmezden geliyorum. Yarım saate oradayım."diyerek telefonu kapattım. Anlaşılan babamdan bayağı yüz almışlar. Yatağımdan çıkıp banyoya doğru ilerledim. Banyoya girip işlerimi hallettim. Banyodan çıkınca dolabıma doğru ilerledim ve kendime bir kazak ve pantolon çıkartıp üstüme geçirdim. Ahenk'in kaçırılmasının üstünden üç gün geçmişti ve ben Mavili'yi o günden beri görmüyorum. Onu aramayı çok düşündüm ama sonra vazgeçtim. Kız demez mi 'beni neden arıyorsun' diye? Kafamı iki yana sallayarak kendime geldim. Yatağımın üstünden telefonumu alıp odadan çıktım.

Kapının önündeki spor ayakkabılarımı giyip dış kapıyı açtım ve birine çarptım. Ne oluyor lan?

"Çüş ama."

Bu ses?

"Mavili?"dedim şaşkınlıkla.

"Günaydın."diyerek gülümsedi.

"Günaydın da burada ne işin var?"dedim anlamayarak.

"İstemiyorsan gideyim."dedi. Anca bu kadar öküz olabilirsin Batu.

"Yok, hayır. Ben öyle demek istemedim de benim gitmem gerek."dedim.

"Nereye?"dedi kaşlarını çatarak.

"Şirkette biraz sorun çıkmış oraya gitmem gerek."dedim. Tam da yanıma gelmişken bu şirket de nereden çıktı? Ben böyle işin...

"Ben de geleyim mi? Belki yardımım dokunur."dedi. Senin yardımın dokunmasa da gel.

"Tamam."diyerek kapıyı kapattım. Eğilip ayakkabılarımın bağcıklarını bağlamaya başladım. Kafamı kaldırdığım an iki tane bacak gördüm. Kaşlarımı çatarak Mavili'ye baktım. Lan bu nasıl kıyafet? Hızlıca yerden kalkıp Mavili'nin karşısına geçtim.

"Lan bu ne hal?"diye bağırdım. Mavili bana anlamayarak bakmaya başladı.

"Anlamdım?"dedi kaşlarını çatarak.

"Bu giydiğin eteğin gerisi nerede?"dedim. Eğilip eteğine baktı.

"Bu seni ilgilendirir mi?"dedi. Bunu sormasıyla çatılan kaşlarım düzeldi. Doğru beni ilgilendirmez. Bir şey demeden merdivenlere doğru ilerledim. Mavili'de arkamdan geldi. Ben ne yapıyorum? Bana ne giydiği kıyafetten? Ben kimsenin kıyafetine karışmam ki? Ahenk'in giydiği kıyafetler bile umrumda olmazdı. Ama neden Mavili'nin giydiği kıyafete bu kadar sinirlendim?

Düşünceler eşliğinde apartmandan çıktım. Mavili'nin motorunu görmeyince ona döndüm.

"Motorun nerede?"dedim.

KOLEJE DÜŞTÜK (Düzenlenecek.)Where stories live. Discover now