4. Bölüm / Haz Edilmeyen Okul

43K 2.2K 1.1K
                                    

İyi okumalar.

Emre KARAHAN

Ahenk sinirle yanımdan giderken arkasından sırıtarak bakmaya devam ettim.

Sınıfa girdiğinden beri ona bakmaktan kendimi alamıyordum. Benim kızlarla işim olmazdı, şu ana kadar beni etkileyen bir kız da olmamıştı ta ki Ahenk sınıfa girene kadar.

Kız güzeldi şimdi hakkını yiyemezdim ama beni etkileyen güzelliği değildi, sanırım mavi gözleriydi beni etkileyen, güzel bakan mavi gözleri.

Derin bir nefes alıp kafamdaki düşüncelerden sıyrıldım ve buraya gelme amacımı hatırlayıp Merve'yi aramaya devam ettim, küçük bir uyarı yapmam gerekiyordu kendisine.

Okuldan çok şirkette zaman geçirdiğim için okulda neler olduğunu pek bilmiyordum, Anıl ve Dolunay pek sınıftan çıkmadığı için, Can da sadece yemeklerle uğraştığı için okulda neler olduğunu bilmiyordu.

Merve'nin bugün kantinde kıza bağırması üzerine ayağa kalkacağım sırada Ahenk'in, Merve'ye engel olması üzerine geri yerime oturup olanları izlemeye başlamıştım.

Dik duruşu, sinirli yüz ifadesi, çatılmış kaşları hâlâ gözümün önündeydi.

İstemsiz olarak Ahenk'i tekrar düşündüğümü fark edince hızla kendimi toparladım.

Kendine gel lan, ilk defa mı kız görüyorsun?

Merve'yi aramaya devam edeceğim sırada onu ve iki tane kızı, kızlar tuvaletine girerken görünce yerimde durdum.

Ahenk, kantinde Merve'yi rezil etmişti. Merve'nin, yanındakilerle birlikte tuvalete girme amacını az çok anlamıştım.

Ahenk'in oradan çıkması gerekiyordu çünkü ona zarar vermeye çalışacaklardı ama Ahenk oradan nasıl çıkacaktı?

Sanırım benim bir şeyler yapmam gerekiyordu.

Etrafta gözlerimi gezdirdiğimde az ileride duran yangın alarmını fark ettim. Başka şansım olmadığı için hızlı adımlarla alarma doğru ilerledim.

Yerimde durup yangın alarmının üstündeki camı yanında duran küçük çekiçle kırdım ve sonuçlarını düşünmeden düğmeye bastım, kulak tırmalayan alarmın sesi anında okulun koridorlarında yankılandı.

Sınıf kapılarının açıldığını ve öğrencilerin bağırarak sınıflardan çıktığını görünce tuvaleti görebileceğim aynı zamanda da saklanabileceğim bir yer aradım. Sol çaprazımda boş olan müzik sınıfı dikkatimi çekince hızlı adımlarla oraya doğru ilerledim.

Açık olan kapıdan içeriye girip kapıyı da tuvaleti görebilmek için hafif aralık bırakıp Merve ve arkadaşlarının tuvaletten çıkmalarını bekledim.

Çok geçmeden onlar da tuvaletten çıkıp diğer öğrenciler gibi merdivenlere doğru koşmaya başladı.

Ahenk'in de tuvaletten çıktığını görünce hızla kapıyı açıp sınıftan çıktım ve Ahenk daha ne olduğunu anlamadan kolunu tutup onunla birlikte sınıfa geri girdim. Kapıyı kapattıktan sonra Ahenk'i de kapı ile arama sıkıştırdım.

Şaşkınlıkla gözlerini birkaç kez kırpıştırdıktan sonra ağzını aralayınca bağıracağını tahmin ettiğimden elimle ağzını kapatıp, "Yangın falan yok, sessiz olursan ağzını açarım, anlaştık mı?" dediğimde kafasını aşağı yukarı salladı.

Elimi ağzından çekmemle omzuma sert bir şekilde vurması bir olmuştu.

Küçük falandı ama eli sertti lan. Omzumun acısından dolayı yüzümü buruşturup, "Ne yapıyorsun kızım?" dedim.

KOLEJE DÜŞTÜK (Düzenlenecek.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin