Η Σούλα και οι Διακοπές

42 3 5
                                    


  Έχουν σφίξει οι ζέστες και έχουμε πιάσει το μπίρι-μπίρι με την Σούλα την Ψυχοπονιάρα. Η Σούλα η Ψυχοπονιάρα κανονικά θα 'πρεπε να είναι φιναλίστ καλλιστείων να την ρωτάνε τι θέλει για τον κόσμο και να είναι σε λούπα "world peace" με χαμόγελο κολινός. Μην κοιτάς που η άτιμη η ζωή την έριξε στο μεροκάματο και την βιοπάλη, αυτά θα στα πω άλλη φορά.
Και καθώς την βγάζουμε με ληγμένα γκομενικά και τίποτα το συγκλονιστικό δεν συμβαίνει, δεν έχω ενημερωθεί και για τα ζώδια, έχουμε ξεμείνει από θέματα, οπότε πετάει την βόμβα
- Πού θα πας διακοπές;
Αααχ, περασμένα μεγαλεία τότε που έβαζα κάτω τον χάρτη και έλεγα "έλα πιπίνι μου τρελό, σε ποιο ερημονήσι θες να με σέρνεις, γιατί θες να ζήσεις τον ρομαντιζμό της ξηραιλας και εγώ να βρίζω μέσα μου που ξεποδιαριάζομαι στην λαλάκα με το δίχαλο γιατί ο έρωτας θέλει θυσίες και εσύ νομίζεις ότι έμπλεξες με την Lara Croft και μου 'χει βγει η Moulara Soft" Τελεία. Γυρίζουμε στην Σούλα.
- Σπίτι μου.
Όχι να το παινευτώ αλλά πιο βουκολικά από το σπίτι μου, πετάγεται η Βουγιουκλάκη από τα Πουρνάρα να κάνει την Αστέρω και από πίσω ο Βόγλης να της φωνάζει "Στάσου! Μύγδαλα!"
- Θες να ρθεις μαζί μας διακοπές;
- Πού;
- Στο Πήλιο.
Η αμήχανη στιγμή που μια συλλογή από πρώην γκομενάκια, έχουν κέντρο αναφοράς το Πήλιο λες και είναι η Ιμπίθα σε βαθμό που λες.. "δεν πατάω εκεί γιατί είναι το τρίγωνο των βερμούδων, δεν ξέρω σε ποιον πάνω θα με ξεβράσει"
Παίρνω βαθιά ανάσα με το Πήλιο, που δεν έχω πατήσει ποτέ αλλά το ακούω σε λούπα μονίμως και συνεχίζει η Σούλα με μπρίο
- Θα μείνουμε σε έναν παλιό στάβλο μούρλια
Και συνεχίζω να σκέφτομαι... "έλα να σε πάω βόλτα ζαγοροχώρια που κάθε στάνη με παροχή ρεύματος έγινε σαλέ από τα λιντλ με κουλέρ λοκάλ" και ζω το εσωτερικό μου δράμα της ασυνενόησης με κάθε παιδί της πόλης, που ενθουσιάζεται με την τραγίλα γιατί έχει μπουχτίσει το τσιμέντο ενώ εγώ έρχομαι από το αντίθετο ρεύμα... τύπου... δεν μπορώ άλλο βουκολικό, σαν την εισαγωγή του τσοπάνη με την φλογέρα στην υενεδ η ζωή μου όλη... θέλω τσιμέντο κάτω από τα ποδάρια μου, πισίνα να βρωμάει χλώριο και πλαστική ξαπλώστρα γιατί από τα άλλα έχω και στο χωριό μου με το μποστάνι δίπλα για hardcore οικολόγους.
Και εκεί που είμαι μεταξύ αποπληξίας και εγκεφαλικού, μου πετάει και το τελειωτικό
- Να σου πω.. υπάρχει κάτι που δεν θα σ' αρέσει πιθανώς. Εκεί που θα πάμε, δεν έχει πιπίνια.
Όλα να τα δεχτώ, άντε να συζητήσουμε για την λύσσα με τα βουκολικά, άντε να συζητήσω και τον σταύλο το ινσταλέσιο, να τα πάρει το ποτάμι.. το θέμα είναι πού τραβάς την γραμμή. να θέτεις ένα όριο ρε αδερφέ εκεί που είναι τα ιερα και τα όσια
- ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΣ ΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΝΤΙΖΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΠΙΝΙΑ;;;;; ΕΜΕΝΑ;;;; Εμένα που στην Μύκονο ξύδιαζα στο Πιερό απέναντι και μου λέγανε τι χαζεύεις; πιπίνια απαντούσα. ντόπια, ξένα, πολύχρωμα και με το δικό μου το πιπίνι παραδίπλα. (με μάζεψε σηκωτή, με είπε αδιόρθωτη αφού ακόμα και εκεί βαθμολογούσα πιπίνια και για παραδειγματισμό πήγαμε Νάξο την επόμενη χρονιά. Πολλά χάλια. Κάτι κολώνες, ξεραιλα και 5 ντουζίνες να το έχουν δει Κακλαμανάκηδες και να μην έχω και κιαλα μαζί το στραβάδι)
Και μου θύμησε την άλλη την Σούλα την Κάμπιγκ
- Ιωάννα πάμε στο Κάμπιγκ της ΚΝΕ στην Μυτιλήνη. Θα στήσουμε σκηνή στην παραλία και θα περάσουμε τέλεια!
- Εγώ; σε σκηνή; στρωματσάδα; Γιατί αγάπη μου; τι σου φταιξα;
- Είναι ωραία. Έρχεσαι σε επαφή με την φύση.
- Έχω μαζέψει ελιές. Δεν θέλω πολλά-πολλά με την φύση. Δεν έγινε η βιομηχανική επανάσταση για να κοιμάμαι στρωματσάδα. Τόσοι αγώνες, τόση μπροοντος για να ταξιδεύω μία ολόκληρη μέρα να πάω να κοιμηθώ στα χορτάρια της πέρα τραχανοπλαγιάς. βγάζω το κρεββάτι στην αυλή αν είναι. πάλι καλύτερη επιλογή.
- Δεν ξέρεις να ζεις!
- Τσου! Να πας εσύ για κάμπιγκ!
Και πήγε.. και ξαναπήγε... και ενώ πλέον έχει ένα σκασμό λεφτά να πληρώνει ό,τι ξενοδοχείο γουστάρει, πάλι πάει στο κάμπιγκ "να έρχεται σε επαφή με την φύση"
Δεν σας καταλαβαίνω. Όπως δεν καταλαβαίνω και τις παρέες όταν πάμε τουρλουμπούκι διακοπές.
Πρωί-πρωί, εγώ σκουντουφλάω μέχρι να πιω 2 καφέδες, όλοι οι άλλοι έτοιμοι, ντυμένοι Ιντιάνα τζόουνς και λάρα κροφτ.
- Για πού ντυθήκατε;
- Να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του τόπου. Σήμερα έχουμε αυτά και αυτά και αυτά. Με το ζόρι προλαβαίνουμε. Αν πιουμε στα όρθια τον καφέ και πάρουμε το τοστ στο χέρι προλαβαίνουμε το λεωφορείο. αν προλαβουμε το λεωφορείο, θα προλάβουμε το καράβι. αν προλάβουμε το καράβι, θα προλάβουμε το μουσείο, αν προλάβουμε το μουσείο, προλαβαίνουμε ένα πιτόγυρο στα όρθια όσο θα βγάζουμε φωτογραφίες εκεί και εκεί και εκεί
Εμένα το μάτι δεν έχει ανοίξει ακόμα και σκέφτομαι πόσο λάθος έχω πάρει την ζωή μου, με τι κόσμο κάνω παρέα, γαμώ τις επιλογές μου, το ελληνικό καλοκαιρι, την global warming και τον θειο μου τον πελοπίδα
- Εγώ ήρθα διακοπες για να ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ! Να πάτε μόνοι σας, στην πισίνα θα με βρείτε.
- Μα πότε θα ξαναρθεις; Να προλάβουμε να τα δούμε όλα! Είσαι τρελή; δεν θες να βγάλεις φωτογραφία εκει;
- Όχι. Θέλω να σαπίσω στην ξαπλώστρα. Να πάτε εσείς να ξεποδαριαστείτε
Ο Μήτσος ο Ιντιάνα με το σανδάλι, το καπελάκι, ντυμένος προσκοπάκι
- Αγάπη μου, έρωτά μου, ήρθαμε τόσα χιλιομετρα και δεν θα ξαναρθουμε, δεν θες να ανακαλύψουμε παρέα αυτές τις ομορφιές;
- Όχι. Να πας μόνος σου να τις ανακαλύψεις. Εγώ θα πιω τον καφέ μου σαν άνθρωπος που είναι σε διακοπές και όχι σε εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου και πρέπει να γράψει διαγώνισμα σαν επιστρέψει για τα sos της περιοχής. O δωδεκάλογος του γύφτου και ο δεκάλογος του κωστόπουλου στο νιτρο 2 σε 1 για τις διακοπές. να μην σου τύχει!
Καθώς όμως όλοι το έχουνε καημό που θα κάνω διακοπές, έρχεται πριν κάτι χρόνια ο Μήτσος ο Περιπετειώδης. Στα τυρογαριδάκια σας βρίσκω;
- Ιωάννα έκλεισα Κότερο και θα κάνουμε το γύρω της Πελοποννήσου. 8 ατομα. Θες να είσαι μία από τους 8;
- Ίσα ρε Ποπάι που πήρες το δίπλωμα για το κότερο και σου φταίω εγώ; Θα είμαστε 8 νοματαίοι 10 μέρες σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον, θα κουνάει και το καράβι, θα γυαλίσει το μάτι μας και θα πλακωνόμαστε σαν τις κότες στο κοτέτσι καθώς θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον και σου κάνω εγώ για άνθρωπος, που θα πληρώσει κιολας για την εμπειρία; Έλα να τσακωθούμε και έτσι, που θες να τσακωνόμαστε στο κότερο.
Γυρίζει ο Μήτσος από τις διακοπές με το Κότερο
- Πώς ήτανε;
- 10 μέρες είχαμε ψοφήσει από την μπόχα γιατί δεν είχαμε νερό να κάνουμε ένα ντουζ της προκοπής, όλα τα ζευγάρια πλακώθηκαν και τώρα δεν μιλιούνται και μεταξύ μας δεν μιλιόμαστε και θέλουμε όλοι διακοπές για να πετάξουμε την ιστορία με το κότερο από πάνω μας
Δεν ξαναπήγε εκδρομή με το κότερο ο Μήτσος ο Ποπάι.
Διακοπές!
Αυτό το βάσανο!
Και εσείς μπαλκονήσια κλείσατε για φέτο;  

Ο Μήτσος και η Σούλα.Where stories live. Discover now