Bölüm 55

1K 44 4
                                    


Gerçekler haddini aşarak tehlikeli yolculuğuna çıkmışlardı. Kara kaplı küçük kutu binlerce parçaya ayrıldı zihinde. Ufka ulaşmış ve yok olmuş düşüncelere uğradı ihanet. Hiçbir şey gerçekler kadar acı vermiyordu.

SİNEM HANVAN

Bitmeyeceğini bile bile yeni bir başlangıca atılma hayaliydi benimki. Tıpkı şimdiki gibi her zaman bir engel çıkacaktı karşıma.

"Yardım etmeyecek misin? Bu kadar mı çıkardın bizi hayatından?" 

Gözlerimi çevirip sertçe baktım. "Yeşim, saçmalama. Sadece Eren'in nasıl bu kadar değiştiğini anlamaya çalışıyorum. Senin Yusuf'u vurduğun gün bende silahı elime aldım. Beni vazgeçiren oydu. Şimdi ise silah onun elinde ve herkesi yanına çekmeye çalışıyor." dedim. Buna anlam veremiyordum.

"Değişiyoruz."

"Değişiyoruz." dedim ona katılarak.

"Pınar'ın haberi var mı?" diye sordum.

"Ona haber vermenin doğru olacağını sanmıyorum. Eren'in yanında olacağını düşünüyorum." dediğinde başımı salladım. "Ona ne şüphe." diye karşılık verdim.

"Aslında tüm bu olanlardan sonra birilerini kurtarmaya çalışmak anlamsız geliyor. "

"Eğer söylemeye çalıştığın..." dedi. Sanırım cümlesini nasıl devam ettirmesi gerektiğinden emin değildi. "Bunu ben de düşündüm. Belki de Eren'in onu yok etmesine göz yummalıyız. Adalet bizde olduğu gibi yerini bulmalı."

Yeşim gözlerini belirli bir noktaya sabitledi. "Ama yanlış gelen bir şeyler var. Bu daha çok Cemre'ye ihanet etmek gibi geliyor her ne kadar öyle olmasada."

"Onun kararına saygı duymak daha katlanılabilir bir durum olur." diye cevap verdim soğukkanlılıkla.

"Ne kadar inkar edersen et, birlikte olunca daha güçlüydük." dedi Yeşim. Bunu bende biliyordum.

...

YEŞİM ÖZGÜR

"Sinem'e söylemiş olman Eren'in hoşuna gitmeyecek." dedi Oğuz bana bakarak.

"Bana söylemiş olman da hoşuna gitmemiştir." diye yanıtladım.

Oğuz tepki vermeden denize bakmaya devam etti. İşlerin daha kötüye gittiğini biliyordum. Hayatımızın düzelmesi gerekiyordu. Oysa herkes sanki birbirine söz vermiş gibi uzaklaşıyordu.

"Cemre'yi anlamıyorum. Bunu deniyorum ama olmuyor. Bu kadar kısa süre içerisine böyle değişmesi mantıklı gelmiyor."

"Sende kararlarını mantığına uyduğu için vermiyorsun. İçinde yaşadığı her neyse bunu anlayamayız." dedi Oğuz. Haklıydı.

Hayatı boyunca nefretle yaşamıştı. İntikam arzusu her şeyden üstündü ama şimdi durumu değiştiren bir şey vardı. Belki bunu Eren yapmıştı. Pınar'ın dediği gibi güçsüzleştirmişti onu.

Bunun güçsüzleşmek olduğundan da emin değildim. Yaşadığı olaylara bakış açısını değiştiriyordu. Belki de hepimizin bunu yapacak birisine ihtiyacı vardı.

"En azından Sinem yanımızda." dedim gülümsemeye çalışarak. Onun göz göre göre hepimizden uzaklaşması canımı yakıyordu. Sevdiğim insanların hep çevremde olmalarını istiyordum. Bu onun yeni bir hayata başlamasına engel olacaktı ama ben ben buydum. Bencil.

Sinem'in geldiğini gördüğümde rahatlamıştım. Tekneye binmek için Oğuz'dan yardım aldı ve adımını attı.

"Eren'in planını suya düşürmek için onun teknesinde olmamız ne kadar doğru?" dedi.

kötü KIZLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin