76

4.3K 171 0
                                    

[Freya]

Milá (Gracie) Grace,

Rozhodla som sa napísať týchto pár listov pre teba, aby si mohla trochu pochopiť našu situáciu. Ale začnem asi od začiatku.
Moje meno je Freya Rogersová a...som tvoja mama. Bože to slovo je tak desivé. Tvoj ocko sa volá Jayden Ackles a (je to najväčší idiot na svete) neskutočne sa na teba teší.
Aby si vedela, obaja máme len prostých 20 rokov a rozhodne sme ťa neplánovali. Možno to znie zle, ale naozaj sme nemysleli na to, že by sme mohli mať dieťa, sme mladí a proste neviem či sme pripravený. Teda ja určite nie som, možno práve preto som sa rozhodla napísať tieto listy. Aby si pochopila prečo sme sa rozhodli dať ťa na adopciu. Teda ešte sme sa nerozhodli, rozhodujeme sa o tom. Jayden...on ťa neskutočne miluje už teraz a hovorí, že sa ťa nevzdá. Ale nemyslím, že chápe čo znamená mať dieťa. Je to zodpovednosť na celý život, a rozhodne nemyslím, že to zvládneme. Sakra veď ani jeden nevieme aké je to mať plnohodnotnú rodinu, ako by sme niečo také mohli vytvoriť pre teba? Ja netuším ako byť matka, tú svoju si nepamätám. Samozrejme, tvoj dedko sa o mňa staral skvele, ale aj tak netuším ako byť rodičom. To isté platí pre Jaydena. Asi by som ťa do týchto podrobností nemala zaťahovať, ale ešte na začiatku tohto roka bol tvoj ocko nie práve najlepší chalan. Aj on bol daný na adopciu a dostal sa do tak nejak nesprávnej rodiny. Mali peniaze no nemali tak nejak cit pre to, čo dieťa potrebuje. A preto sa z neho stal idiot túžiaci po pozornosti. Ale aby si ho nevidela v zlom svetle, zmenil sa. Teda neviem či zmenil je to správne slovo. Asi si len proste uvedomil, že sa nemusí hrať na drsňáka a zahrávať so ženami aby sa sám cítil lepšie. Teraz je ako roztomilé šteniatko a panebože, neskutočne ho milujem.
Takže áno, bola si zrodená z lásky. A chcem aby si si pamätala že aj ja aj ocko ťa nadovšetko milujeme, či už ostaneš pri nás alebo pôjdeš do lepšej rodiny. A určite by sme ťa radi spoznali, lebo som si istá, že z teba vyrastie úžasná inteligentná žena, možno trochu bláznivá ked sa tak dívam na Jaydena, ale aj to bude v poriadku. Kedykoľvek nás budeš môcť kontaktovať a my ťa radi prijmeme ak nám odpustíš, že sme ti chceli dať lepší život ako by si mala s nami. S najhlbšou láskou, Frey. (alebo mama ak chceš, ale som si istá, že tú už máš)

„Čo to píšeš?" trochu som nadskočila keď sa pri mne zjavil Jayden. Rýchlo som list preložila a založila ho pod knihu, snažiac sa utrieť pár slz, ktoré mi unikli. Bože prečo plačem?

„Si v pohode?" Neskoro, Jayden ich asi zbadal a už ma otáčal na stoličke k nemu, zmätene si ma prezerajúc. Jeho dlane sa presunuli na moje líca a on len utrel slzy a pousmial sa.

„Čo si robila Freya?" nadvihol obočie, jemný náznak úsmevu na jeho tvári. Sklonila som hlavu a len si zakusla do pery.

„Písala som list. Grace. Aby mala na nás nejakú pamiatku keď...no vieš," Neviem prečo ale hanbila som sa. Hlavne keď som zbadala sklamaný pohľad na Jaydenovej tvári. Jeho ruky zmizli z mojej tváre a on sa len s povzdychom postavil. Jeho pohľad padol na moje brucho a on si frustrovane prehrabol vlasy.

„Frey," oslovil ma ticho ale ja som vedela, že sa premáha aby nekričal. „Nebudeš ho potrebovať. Gracie zostane pri nás," povedal pevne a potom som už len videla ako odkráčal ku dverám a zmizol z izby.

Unavene som si povzdychla a premnula čelo. Nechcem sa s ním hádať, ale kedy ma pochopí sakra.Na notebooku sa mi zobrazil hovor od Avy a ja som ho len s povzdychom prijala.

„Sakra aj tebe bývalo tak zle?" objavila sa Ava na obrazovke a ja som sa len ľahko uchechtla.

„Nejak extra nie, prečo?" pousmiala som sa a založila o stôl, posúvajúc sa k nemu bližšie.

„Prečo vyzeráš zničene? Zase ste sa pohádali?" zamračila sa prevádzajúc tému na mňa. Super.

„Jop," vydýchla som a ona len pokrútila hlavou.

„Zase o tom či si Grace necháte?"

„Hej o čom inom? Ava on vôbec nevie pochopiť čo myslím!"

„A ty nevieš pochopiť čo myslí on. Hej hej chápem. Teda nechápem lebo vy ste obaja neskutočný idioti!" rozhodila rukami a ja som iba prevrátila očami.

„Fakt díky," zamumlala som a ona sa iba uchechtla.

„Podstatná vec, prečo som volala..." začala znova a len sa zhlboka nadýchla.

„Lua tu dnes bola. U nás v byte," sklopila pohľad a ja som prekvapene vzhliadla.

„Naozaj? To je skvelé? Porozprávali ste sa?"

„No...dopočula sa o tom že som tehotná. Zrejme od tej mrchy Alberty u ktorej som vybavovala odklad. Krava. Každopádne...zjavila sa pri našich dverách s tým či môže ísť dnu tak čo som mala robiť? Pustila som ju dnu. Sprvu to bolo také trápne bože, ani sme nevedeli poriadne povedať vetu, ale potom sme sa rozhovorili o všetkom čo sme zameškali. Ja som jej rozprávala o posledných mesiacoch kedy sme vlastne boli len ty, ja, Jay Matty. Povedala som jej že by sa mala porozprávať s Jaydenom, lebo veď jeho tiež úplne odsekla. Sľúbila, že hneď ako sa vrátite, pôjde za ním," vydýchla a ja som nemohla zadržať nadšenie.

„Panebože to je tak skvelé! Ďakujem Ava aj za neho!"

„Hej som anjelik ja viem. Ide však o to, čo mi povedala ona. Dôvod prečo vôbec prišla je ten, že to proste Kaya nezvláda.Vraj na tom bola zle, už keď sa dopočula, že som sa prestahovala k Mattymu. Ale že to proste riešila chalanmi a párty a nestarala sa o nič. Naozaj o nič, čiže ani o školu, čiže neurobila skúšky, čiže skončila a ja by som sa asi nemala cítiť previnilo ale cítim sa previnilo, a neviem čo robiť. Je to naozaj moja vina," vydýchla a ja som okamžite pokrútila hlavou a zamračila sa.

„No Kaya mala náklonnosť k chalanom aj pred Mattym, nemyslím, že to je tvoja vina. Ona je zodpovedná sama za seba," snažila som sa ju podporiť, ale nevyzerala, že si ma berie k srdcu. Pravdu povediac možno to je máliličko jej vina, ale nemala by sa nad tým trápiť.

„No. Takže vypadla zo školy. A teraz si vraj našla prácu ako barmanka a nového priateľa a hovorí, že je štastná toľko k tomu. Vieš chvíľu som mala pocit, že Lua prišla len preto, lebo zostala sama. Ale panebože, keď mi povedala že ten Kayin nový priateľ je Milles. Jej Milles skoro som chytila infarkt. Vieš ako sme o nom nepočuli? Pretože odišiel vraj výška nie je preňho. Od otca prebral jeden z barov...a asi ti došlo ktorý," povzdychla si a prehrabla vlasy.

„Ten kde pracuje Kaya, jasné. Bože fakt sa dala dokopy s jej bývalým? Však on a Lua boli spolu naozaj dlho a toto proste...wau," oprela som sa do stoličky. Čo je sakra toto? Všetko sa akosi komplikuje. Čo sa to sakra deje?

„Potom sa mi tu zložila, že ona tu pre ňu bola ked to potrebovala, starala sa o ňu a takto sa jej oplatila. Ona...bože ona sa uplne rozplakala, že prečo ju všetci opúštajú a len využívajú. Milles, Ashton, Jayden, Kaya..."

„Jayden?" zmätene som nakrčila obočie a Ava len sklopila pohľad a zakusla si do pery.

„Vieš povedala dôvod, prečo si vybrala Kayu. Jasné, chcela tu pre ňu byť ako dobrá kamarátka. Ale už sa necítila akoby ju v našej parte nepotrebujeme lebo Jayden myslí len na jedinú vec a tou si ty. A ja som zase riešila drámu s Mattym a všetko a ona proste cítila akoby tu bola navyše tak bola tam kde bola potrebná a to na Kayinej strane," povzdychla si a ja som iba jemne prikývla. Celkom som chápala čo myslí, ale sakra je tu Luana. Ona a Ava boli tie ktoré ma k nim privítali a nikdy by som ich nebrala ako príťaž. Len vďaka nim bol tento rok taký ako bol. Samozrejme bol šialený, ale taký život občas je.

„Vieš čo Ava?" zdvihla som zrak a len som sa pousmiala.

„Myslím, že by sme jej mali ukázať že ju máme radi a že sme jej kamaráti a nech sa deje čokoľvek sme tu pre ňu. Čo také malé prekvapenie? Kedyže to má narodeniny?" zaškerila som sa aj keď som si ten dátum perfektne pamätala. Všetci vieme prečo. Prvý víkend s nimi. Prvý víkend s Jaydenom. Bože naozaj to bude už rok? 

Crazy for This GirlWhere stories live. Discover now