30

6.2K 229 1
                                    

  Celú cestu domov bolo ticho. Taký typ ticha, ktoré proste musíte nenávidieť. Mala som chuť plakať už od rána, ale kedykoľvek som zacítila mokré oči zahnala som slzy späť.

Nemôžem plakať. Nemám predsa dôvod. Dobre, mohla by som to zvaliť na to, že znova opúšťam domov. Otec ma pevne vystískal a obidvom nám unikla nejaká tá slzička.

Len mi šepkal ako mu budem chýbať, nech si dávam pozor, že je na mňa pyšný a nech nezabudnem prísť na Vianoce. Ja som len prikývla, rovnako ako celý deň. Občas som zo seba vytisla aj krátku odpoveď, ale inak som mala celý čas hrdlo pevne stiahnuté. A kedykoľvek som sa snažila niečo povedať mala som chuť plakať ešte viac.

Myslela som, že to bude správne. Znova odmietnuť Jaydena. No cítila som sa kvôli tomu príšerne.

V noci som nemohla spať. Ráno som ani nezjedla raňajky len som vypila kávu, aj to horko ťažko. Do desiatej, kedy sme mali naplánovaní odchod, som len sedela pred telkou a tvárila sa, že ju sledujem.

A teraz som tu. Zavretá v malom priestore s Jaydenom, v hrudníku mám zvláštny ťaživý pocit. S Jaydenom som neprehovorila. Ani mu nepozrela do očí. Bože, zase mám chuť plakať.

Sheera v tichosti priadla v mojom lone a ja som sa snažila sústrediť len na hladenie jej kožúška. Sledovala ma, akoby vedela čo prežívam. Dopekla prečo sa cítim tak zle? Lebo to konečne medzi nami bolo dobré a ja som to opäť pokazila? Bože Freya si fakt sprostá. Mala by si byť dospelá a správaš sa ako malé decko. Trápna tínedžerka. Nie ty si ešte horšia. Rozhodni sa. Máš Jaydena natoľko rada aby si si s ním niečo začala? Samozrejme že ho mám rada. Ale čo Tom?

Je pravda, že keď som s Jaydenom nemyslím naňho. Ale Tom je úžasný. Vidíš v ňom to niečo špeciálne Freya. Mala by si sa držať intuície. Ocko ma pravdu, Jayden nie je chalan pre teba. Mala by si sa skamarátiť s Tomom. A uvidíš. Bože to znie fakt zle.

Na moment som pozrela na Jaydena. Neutrálny výraz, pery pevne stisnuté, sánku zatnutú. Pevne zvieral volant a hľadel len na cestu pred sebou. Povedz niečo Freya. Hocičo. Dobre hocičo zase nie, niečo zmysluplné. Ponúkni mu peniaze za benzín, veď musel prevoziť veľa peňazí.

„Potom ti dám peniaze za benzín," hlesla som a prekvapilo ma ako zvláštne môj hlas znel. Jayden na mňa prudko zvrtol hlavu a len mi hľadel do očí.

„Prečo by si mala?" medzi obočím sa mu vytvorila tá známa vráska a potom znova zvrtol pohľad na cestu.

„Lebo si ma viezol domov aj späť? Musel si previezť majland," povzdychla som si a cítila som sa zrazu lepšie, keď sme sa rozprávali. Aj keď to bolo divné.

„Neblázni. Môžem to ojebať," zamumlal si a ja som sa zamračila. Už som ho dlho nepočula nadávať.

„Aj tak ti ich dám," kývla som hlavou a videla som ako mu myklo kútikmi, no potom opäť nasadil svoj neutrálny výraz.

„Nič od teba nechcem," zamrmlal a ľahko predbehol auto pred nami.

„Dlhujem ti to. Viezol si ma domov aj späť," pozrela som naňho no on len uprene sledoval cestu aj keď som videla ako ma periférne sleduje.

„Bol som tvoj doprovod. Mal som to cestou," nadvihol jeden kútik a ja som len pobavene pokrútila hlavou.

„Tak ti preplatím aspoň polovicu!"

„Nie!"

„Jayden!"

„Nie!"

„Ale no tak!"

„Nie!"

„A čo ak ti ich nenápadne podstrčím do izby?"

„To sa ti nepodarí!" pozrel na mňa so smiechom a ja som sa uškrnula.

„Prečo by nemalo?"

„Ako by si prešla do izby aby som si to nevšimol?"

„Tom ma pustí keď tam nebudeš!"

„Oh to teda nie!" pokrútil hlavou a už sa znova škeril.

„Prečo by nie?"

„Ten sa s tebou baviť nebude," sebavedome sa usmial.

„Prečo by nemal?" zamračila som sa a Jayden len stisol pery.

„Lebo. Je divný. Je to idiot. Nebaví sa s ľuďmi," mrmlal zamračene a ja som len prižmúrila oči.

„Nechceš mi niečo povedať?" nadvihla som obočie a on na mňa prekvapene pozrel.

„Čože? Ako si na to prišla?" mrmlal a znova sa mu medzi obočím vytvorila vráska.

„Jayden?" založila som si ruky na hrudi a len naňho hľadela. Povzdychol si a potom zdvihol oči k stropu.

„Fajn. Ok. Len už na mňa prosím tak nepozeraj!" vydýchol a ja som sa uškrnula.

„Tak mi povedz čo mi nechceš povedať," spojila som ruky a pomrvila som sa.

„Spal s Caroline," povzdychol si a ja som strnula.

„Čože? Naisto nie!" presvedčene som zvolala.

„Pamätáš ako si hovorila, že si sa chcela ospravedlniť ale mal som tam Caroline?"

„Hej?"

„Nebol som v izbe. Pršalo a ja som bol vonku. Počula si Toma a Caroline," povzdychol si a potom sa jemne na mňa zahľadel.

Hľadela som pred seba no necítila som nijakú extra bolesť. Skôr sklamanie. Oveľa viac ma trápilo keď som sa pohnevala s Jaydenom. Možno je predsa len on tá lepšia voľba.

Tom podviedol svoju frajerku s Caroline. S Caroline! Ok Jayden tiež s ňou spával, ale vraj s ňou už dlho nebol. Môžem tomu veriť?

„Prečo už s ňou nespávaš?" otočila som sa naňho a on prekvapene nadvihol obočie. Bože Freya to je fakt trápne otázka.

„Proste.." nadýchol sa a potom len mykol plecom.

„Neviem. Nechcem," zamrmlal a odvrátil odo mňa pohľad. Len som sa pousmiala. Mohla mať Lua pravdu? Naozaj ho mením? Nie. To naisto nie je mnou. Alebo? Len som sa naňho usmiala a on mi úsmev opätoval.

Opatrne som položila ruku na tú jeho položenú na riadiacej páke. Prekvapene na mňa pozrel no ja som odvrátila pohľad von oknom. Úsmev mi stále hral na perách a ruku som nechala na tej jeho, ktorá príjemne hriala. A ja som sa cítila akoby všetko bolo opäť v poriadku  

Crazy for This GirlWhere stories live. Discover now