10

6.6K 265 0
                                    

  ,,Freyááá, vypi si s nami!" zatiahla Ava a ja som len pokrútila hlavou. Po mojej osemnástke som si sľúbila, že už nepijem, a tak to aj zostane.

„Prejdem sa," šepla som jej a ona len dôrazne prikývla, hádžuc do seba ďalší pohárik. Opustila som ich, zabávajúcu sa skupinku a vybrala sa k pláži. Vyzula som si tenisky a nechávala príliv obmývať moje nohy. Posadila som sa do piesku a sledovala tmavú oblohu bez jedinej hviezdy. Moje holé ramená ovial studený vietor a ja som hneď začal ľutovať, že som si nezobrala bundu. A navyše ani netuším, kde je Sheera, dúfam, že sa nestratila a je v poriadku.Bože, ako teraz bez nej zaspím?

„Nehovoril som, že nemáš ničiť oslavu?" uchechtol sa za mnou Jayden a keď som zdvihla pohľad, videla som ho opierať sa o jeden zo stromov. Bez slova som sa otočila späť k vode a sledovala tmavú oblohu.

S povzdychom sa zvalil vedľa mňa a tiež hľadel na more. Stále som cítila červeň stúpajúcu do mojich líc, kedykoľvek som si spomenula ako sa ma dotýkal. Och, kiež by mi vysvetlil prečo to urobil. Nie, že by som si domýšlala niečo ako, že sa mu páčim, ale ak chcel niekoho obchytkávať...veď na to je tu Caroline, nie?

„Chcel si niečo?" zamrmlala som. Úprimne, chcela som byť sama. „Ja len...nedomýšľaš si nič, že nie," kútikom oka som mohla vidieť ako sa zamračil. Pobavene som naňho pozrela a pokrútila hlavou.

„Nie som naivná, Jayden," usmiala som sa a prekvapivo sa jeho obočie skrčilo ešte viac. Otočila som sa späť k vode a na moment zatvorila oči. Snažila som sa zrelaxovať, aby mi nebola taká zima, no nepomáhalo to. Pošúchala som si ramená a stiahla kolená k telu.

Stále vedľa mňa sedel, nechápem prečo. „Je ti zima?" hlesol a ja som mykla plecom. „Trochu, ale dá sa to zniesť," uchechtla som sa a krátko naňho s úsmevom pohliadla. Nečakala som vôbec žeby mi dal mikinu, ani keby nejakú mal. Naučila som sa nečakať milé gestá od ľudí ako on.

A zrazu som zažívala omnoho menej sklamaní. Môj mobil vo vačku znova zavibroval. Otrávene som si povzdychla a vytiahla ho. Vydýchla som si, keď to nebolo od Trevora. „Ahoj oci," zamumlala som a Jayden na mňa prekvapene pohliadol. „Čakal som, že prídeš domov a zrazu prídem do kaviarne a Annie mi hovorí, že vraj sa musíš učiť!" bola som si istá, že sa mračí.

„Hej, dnes som mala ešte prednášku a mám toho vážne veľa, mrzí ma to. Mala som ti dať vedieť," prikývla som sama sebe. Som sprostá, ako som mohla zabudnúť? „V poriadku Freya, len som sa bál. A aká je škola?" vydýchol a ja som počula ako si povzdychol.

„Úžasná. Učitelia sa zatiaľ zdajú fajn, moja spolubývajúca je super a aj Sheera sa má fajn," usmiala som sa a počula ako sa zasmial. „Dúfam, že prídeš čo najskôr zlatko. Rebekah ma doslova týra svojou starostlivosťou!" zvolal a ja som sa rozosmiala. Rebekah bola naša susedka, ktorá vždy tak nejak mala slabosť pre otca, no on zostával verný mame.

Povedal, že inú ženu už nikdy milovať nebude. Videla som ako ma Jayden zvedavo sleduje a len som mu venovala slušný úsmev.

„Dobra, neuč sa príliš a chod spať skoro. Musím ísť, máme prácu. Lúbim ťa Freya," povzdychol si a ja som sa usmiala. „Aj ja teba oci," zamumlala som a zložila.

„Klamala si mu," skonštatoval a ja som sa zamračila. „Zrejme by chytil infarkt keby vedel, že práve pri mne sedí nejaký potetovaný chalan," uchechtla som sa. „Čo všetci majú s tými predsudkami?" zamumlal si a zvalil sa na chrbát. „Občas sa to tiež pýtam," usmiala som sa.

Vtedy som začula Carolinin hlas kričiaci Jaydenovo meno. „Mal by si ísť," uškrnula som sa a on prevrátil očami. Vyšvihol sa na nohy ale vybral sa úplne opačným smerom ako sa ozýval jej hlas. Po pár krokoch sa zastavil a otočil na mňa. „Ideš?" spýtal sa ľahko. Prekvapene som nadvihla obočie ale pokrútila hlavou. „Nie. Bež," usmiala som sa a vstala. Len zamračene prikývol a vybral sa ďalej.

,,Jay?" ozvalo sa presne vo chvíli, ako mi zmizol z dohľadu. „Ahoj Caroline," usmiala som sa a ona si len odfrkla. „Hm, sedláčka. Nevidela si Jaya?" založila si ruky na hrudi a ja som len pokrútila hlavou. Naštvane si povzdychla a zamračila sa.

„Len pre ujasnenie. Drž sa od neho ďalej hej? Je môj. Nech to popiera akokoľvek viem, že aj on má pre mňa slabosť. Neopováž sa čo i len pokúsiť mi ho prebrať!" vyhrážala sa mi a ja som sa zasmiala. „Ak si si nevšimla nenávidí ma. Prečo by som sa mala snažiť o niečo, čo nemá zmysel?" nechápavo som pokrútila hlavou a ona si len odfrkla.

Vybrala sa späť, stále každú chvíľu kričiac jeho meno. Aj ja som sa pozviechala zo zeme a vybrala späť k stanom. Jayden sa o seba postará.
__________

Sedela som na nejakom obrovskom plochom kameni, čo som našla, zabalená v jednej z tých mohutných diek. Viečka mi klipkali, ale kedykoľvek sa aj zatvorili, akoby sa mi zrazu prestalo chcieť spať. Ach je príšerné ako bez Sheery nedokážem zaspať. S privretými očami som sledovala farby, pomaly presvetľujúce tmavú oblohu.

„Čo nespíš?" Ako je možné, že sa vždy (nejako) Jayden objaví tam kde ja? Unavene som sa naňho otočila a nadšene sa usmiala, keď som zbadala Sheeru v jeho náručí. „Nemôžem spať bez nej," usmiala som sa a on sa rozosmial. Kývol mi nech sa posuniem a ja som z radosťou posunula môj zadok, aby sa aj on mohol posadiť.

„Tu," zamrmlal a zložil mi ju na kolená. Vďačne som naňho hľadela. Uložila sa v mojom lone a slastne zapriadla. „Ďakujem," vydýchla som a on len mykol plecom.

Prekvapene som sa zamračila, keď stiahol deku z mojich ramien. Chlad okamžite ovial moje telo a ja som si schúlila do klbka spolu so Sheerou. Rozprestrel ju na väčšiu a potom si ju prehodil aj on cez ramená, našťastie zakrývajúc aj mňa.

S úsmevom som sa znova zbalila do deky a cítila som že únava pomaly premáha moje telo. Hlava mi klesla k mojim kolenám a ja som si slastne povzdychla. Prekvapilo ma, keď jedna jeho ruka pomaly prekĺzla cez môj chrbát a on si ma stiahol do náručia.

Unavene som zamumlala, ale vlastne ani neviem, čo som chcela povedať. Jeho telo ma zahrievalo viac, ako ma dokázala zahriať deka a to bolo nezaplatiteľné. Jeho prsty nepatrne odsunuli vlasy z mojej tváre a ja som sa zamračila. Čo to robí? Jeho ruka pošúchala moje holé rameno.

Prehodil cezomna deku a ja som cítila ako si ma privinul ešte bližšie. Cítila som sa tak príjemne, až som pochopila, prečo toto Jayden robí. Je to sen, naisto sa mi to len zdá.

Skutočný Jayden by ma k sebe neprivíňal a nestaral sa o mňa. Pravdepodobne by ma jednoducho zhodil z kameňa aby mal viac miesta.

A tak som sa prestala báť a pevne k nemu privinula. A na moment som si želala, aby tento sen trval naveky.  

Crazy for This GirlWhere stories live. Discover now