48

5.2K 186 3
                                    

[Chloe]

Nechápem to. Malo to fungovať. Ona sa mala na ňom vyzúriť a on mal naštvane vyjebať prvé dievča, ktoré mu príde pod ruku. Takto to byť nemalo. To že sa ona ako bez duše premáva po skole a vyzerá horšie ako obyčajne som čakala.

Avšak to, že aj jeho uvidím s zronenými očami, kruhmi pod nimi a bledou tvárou som nečakala. Jeho ruky sa zakaždým triasli a často sa stalo, že len uprene hľadel na jednu vec alebo do prazdna. Čo to s ním je? Cez vyučovanie som ho našla samého fajčiť na lavičke, hladiaceho na svoje nohy. Prešla som k nemu a posadila sa vedľa.

„Vypadni," zamrmlal a ja som naňho šokovane pozrela.

Zaprel si lakte o kolena a predklonil sa dopredu, znova si potahujúc z cigarety.

„Máš na lepšiu," povedala som odhodlane. On len začal krutiť hlavou a potom sa rozosmial.

„Nechapeš to? Lepšia ako ona neexistuje!" stisol pery a znova bol až prehnane vážny.

„Som krajšia, lepšie tvarovaná. A skúsenejšia, neobmedzovala by som ťa. Náš vzťah ti predsa vyhovoval. Tak prečo chcieť ju?" mykla som plecom a on prevratil očami.

„Ty nie si ona. Nikto nie je ako ona. Fakt to nevidíš? Milujem ju Chloe. Prečo sa to snažíš zničiť? Prečo sa snažíš zničiť mňa. Znova. Fakt sa tak vyžívaš v tom vidieť ma zlomeného?" obviňujúco na mňa pozrel a ja som len ohromene otvorila ústa. Zostala som úplne bez slov.

„Čože? Jay milujem ťa a chcem ťa späť. Nič som neurobila, myslela som, že o tom vie," dotknuto som si položila ruku na hruď.

Divadlo. Jasné, že som to vedela. Znova len pokrútil hlavou a odvrátil pohľad odo mňa

„Späť ma nikdy nedostaneš. Freya je jediná, ktorú chcem," vydýchol a ja som sa zamračila.

Čo je na tej krave take sakra vynimočné? Obmotala si okolo prstu aj jeho aj celú partu. Dokonca aj Ava ju ma rada. Všetci. Ako je to sakra možné?

„Prečo ona?"

„Lebo zbožnujem každy jej detail. Lebo ma robí lepším človekom. A keď som s ňou, je to ako domov. Mám ju a nepotrebujem nič iné. A ak mám kvôli nej prestať s fajčením, či s tými obchodmi, nech je tak. Vzdám sa všetkého, ale jej sa vzdať nemôžem," zahasil cigaretu a vstal.

„Ešte nikdy som nikoho nemiloval tak strašne moc," vydýchol a odišiel. Sledovala som jeho vzdalujuci sa chrbát a len som smrkla. Čože? Nikdy nikoho tak nemiloval? Kecy. Miloval predsa mňa. Miluje ma stále. Ona naisto nie je lepšie ako ja pch. Ja som láska jeho života. Sám ma tak volal. Nie nejaká sedláčka, ktorú najprv nenávidel. Ja som tá práva preňho.

[Freya]

Sedela som na posteli a hľadela na stenu pred sebou. Moje oči začali znova klipkať ale hneď ako sa zatvorili spať sa mi zrazu nedalo. Nespala som koľko? 31 hodín? Ako dlho trvá človeku umrieť od únavy? Nasadla by som do auta a šla pre Sheeru, ale to by znamenalo veľa vysvetľovania ockovi a hlavne v tomto stave by som len havarovala. Ok toto je vážne zúfalé. Ale potrebujem sa vyspať.

Potrebujem Jaydena. Vstala som z postele a na moment stratila balans. Hlava sa mi krútila ale aj tak som musela dojsť za ním. Potrebujem spánok.

Som strašne naštvaná. Vedel že môj otec je policajt. Nepovedal mi o jeho vedlajších akciách. Nikto z nich mi nič nepovedal. A úprimne hnevalo ma ešte viac že som im chcela odpustiť, lebo su to jediní, koho tu mám. A zatiaľ najlepší kamaráti akých som kedy mala.

S dekou okolo seba som sa pomaly šuchtala k jeho izbe a keď som konečne stála pred jeho dverami, zacítila som ako sa môj hrudník sťahuje. Zaklopala som a len sa zhlboka nadýchla. Dvere sa otvorili, ale neobjavil sa v nich Jayden. Tom sa na mňa krátko pousmial a potom sa jeho obočie skrčilo.

„Frey. Vyzeráš unavene," vydýchol a ja som len naňho hľadela.

„Je tu Jay?" hlesla som ticho a on len smutne pokrútil hlavou. Na moment na mňa zostal pozerať a potom si len povzdychol.

„Videl som ho pred školou, s takou ryšavkou," sklopil pohľad a ja som cítila ako moje srdce pokleslo.

Zadržala som vzlyk a len prikývla. Rýchlo som žmurkala aby som sa nerozplakala priamo pred ním.

„Fajn," hlas sa mi zadrhol v hrdle a chcela som sa otočiť, no zadržala ma jeho ruka na mojom ramene. Pohladil moje rameno a ja som cítila ako sa pomaly zrúcam. Rozplakala som sa skoro až hystericky a on ma len stiahol do svojho objatia. Pevne ma stisol v náruči a len sa so mnou ticho kolísal.

Cítila som ako moje oči začínajú klipkať a keď mi do ucha začal šepkať, že všetko bude v poriadku na moment som oči naozaj zavrela. A v ten moment som už o sebe nevedela.

[Jayden]

Sledoval som Freyu spiacu na Tomíkovej posteli. Idiot. Prečo ju nedal na moju? Zamračil som sa naňho a on si povzdychol.

„Nepozeraj tak na mňa. Hej kľudne všetko povedz Mimi. Je mi to jedno," pokrútil hlavou a opäť začal niečo ťukať do notebooku.

Nenávidím tú myšlienku, že zaspala v jeho náruči. Hľadala ma tu. Chcela sa zrejme udobriť. Sakra keby som tu o hodinku skôr teraz leží v mojom náručí. Sprostá prednáška, prečo som na ňu vôbec šiel?

Frey sa prevalila a ja som sebou opäť trhol. Prvý raz v živote o nej musím povedať, že vyzerá strašne. Nedostatok spánku a utrápenosť sa podpísali na jej tvári. Ako som toto mohol spôsobiť?

„Podvádza ťa. Mimi. Takže si nič také strašné neurobil," povzdychol som si a on na mňa zdvihol pohlad, no vôbec nevyzeral prekvapený.

„Viem," povzdychol si a zamračil sa,

„Caroline mi to už povedala." Na moment som naňho len zostal hladieť a potom vratil zrak k Freyi, keď som začul jej zívnutie. Pár krát zamrkala a potom zažmúrila na moju postavu. Následne sebou trhla a prudko sa postavila.

„Bože. Bože, prepáč," vydýchla a jej pohľad zastavil na Tomovi. Postavila sa a obmotala okolo seba deku, pričom jej pohľad zastavil na mne. Bezradne pootvorila ústa a ja som sa ihned postavil.

„Hľadala si ma?" šepol som a ona ešte viac vyvalila oči.

„Musím ísť," hlesla a zvrtla sa na opätku. Urýchlene prešla k dverám a ja som sa len nechápavo zamračil. Chcela sa udobriť nie?

Rozbehol som sa za ňou, hneď ako zmizla za dverami, no ona už bežala naprieč chodbou smerom k svojej izbe. Prečo uteká? Mali sme sa udobriť, nie? Prečo inak by za mnou šla? Aby mi povedala, že sme nadobro skončili? Oh nie. To nemohla. Nie, my sa dáme opäť dokopy. Musíme. Musíme! Nie? 

Crazy for This GirlWhere stories live. Discover now