43

6.1K 222 1
                                    

Fajn, viem, že v každom vzťahu nastane taká chvíľa kedy sa bude musieť rozhodnúť medzi rodinou a partnerom. Toto je asi niečo podobné, aj keď je to malichernosť.

Ide o to, že s ockom vždy trávime Silvestra spolu. V centre pred radnicou sú slávnosti, všetci pijú punč alebo čaj s rumom a ďalšie takéto teplé nápoje.

O polnoci sa spustia ohňostroje, všetci naokolo si želajú šťastný nový rok a potom sa spoločne spieva nejaká tradičná ľudová pieseň. Ľudia potom tancujú a oslavujú. Je to vcelku pekné, taká rodinná atmosféra. Ale tento rok ma to moc neláka. Annie bude s Ryderom a stále ma zrejme nenávidí.

Nechcem vidieť Erica ani Sandru ani nikoho kto bol na tej oslave. Jayden sa chce vrátiť na internát. Volala som s Mattym, hovoril, že aj oni sa vracajú skôr. Vraj si on a Kaya idú kupovať spoločný byt. Takže možno budú mať novoročný večierok. A ak nie, pôjdeme na námestie pozrieť sa na novoročný ohňostroj, ktorý je v Londýne vždy ohromujúci. Tak mi to aspoň vykresloval Jay. A úprimne, znie to super. Len nechcem ocka nechať samého. Musím sa s ním o tom porozprávať.

Nechala som Jaydena doma, zobrala ockovi obed a smerovala za ním na stanicu. Pozdravila som jeho kolegov, ktorí ma všetci poznali a zastavili na kus reči, že ako sa mi darí vo veľkom meste. Zaklopala som na ockovu kanceláriu a s nervóznym úsmevom vošla dnu.

„Ahoj zlatko," pousmial sa na mňa od stolu. Len som ticho polozila obedár na stôl a on sa zhlboka nadýchol.

„Vonia to skvele. Ďakujem," hneď sa do toho pustil.

„Chcem sa s tebou o niečom porozprávať,' posadila som sa naproti nemu a on strnul a zahľadel sa na mňa.

„Prosím, že nie si tehotna," povzdychol si a ja som okamžite pokrútila hlavou.

„Samozrejme, že nie!" zvolala som dotknuto a on si s úľavou vydýchol.

„Tak o čo ide?" Založil si ruky na hrudi a ja som sa len zhlboka nadýchla, predtým ako som začala hovoriť.

„Ako veľmi by ti vadilo, keby na Nový rok nie som doma?" neisto som si zahryzla do pery a on sa na mňa na moment zostal len pozerať.

„Chceš ísť s Jaydenom na nejakú divokú párty?" nadvihol obočie a ja som prevrátila očami.

„Nie. Asi budeme u kamarátov na byte a pôjdeme sa pozrieť na Londýnsky ohňostroj. Pochop ocko, milujem naše novoročné slávnosti, ale tento rok ma to neláka. Annie a tá jej dráma a proste všetko," povzdychla som si a sklonila hlavu.

„Jasné. Si niekde inde. Ako si povedala, si už dospelá. Máš 20. Asi si dokážeš usporiadať priority," zaťal sánku a ja som pokrútila hlavou.

„Nie je to tak, že by mi bol Jayden prednejší. Jednoducho ma nenadchla myšlienka strávenej noci medzi ľudmi, s ktorými si už nemám čo povedať. Keby som zostala, zostávam len kvôli tebe a obaja vieme, že ty aj tak celý večer musíš dozerat na bezpečnost a ďalšie veci," zamračila som sa. Mohla som vidieť ako tuho premýšľa. Napokon si len povzdychol a prikývol.

„Bež Frey. Nezostávaj len kvôli mne. Rebeka mi určite bude robiť spoločnosť," mierne sa pousmial. Prešla som k nemu a aj keď sedel obmotala som okolo neho svoje ruky a objala som ho.

„Vieš, že stači aby si povedal slovo a ja zostanem. Možno aj Jayden. Nie je to zase taká podstatná vec," vydýchla som.

„Chápem to. O tom ako Annie vybuchla sa hovorí doteraz. Jej matka sa za ňu hanbí, no ona stále verí, že neurobila nič zle. Nechcem aby znova vybuchla a vyvolávala scény. To dievča nie je v poriadku. Užiješ si Silvester so skutočnými priatelmi," pozrel mi do oči a ja som ho len tuhšie objala. Mám najlepšieho a najchápavejšieho otca na svete.

Crazy for This GirlWhere stories live. Discover now