23

6.2K 242 0
                                    

  [Jayden]

Vošiel som do izby a zabuchol za sebou dvere. Tom sediaci za stolom sebou trhol, a keď si všimol že som to ja, len si vydýchol. „Čakal si snáď niekoho iného?" zaškeril som sa a založil si ruky na hrudi.

„Č-čo?" zakoktal sa a popravil si okuliare na čítanie. „Možno Caroline?" nadvihol som obočie a on na mňa vyvalene civel, ani sa nezačal brániť.

„O-ona ti to povedala?" rozrušene si zložil okuliare a postavil sa. „Pozri Jayden, to ona ja som nechcel viem že niečo riešite, ale ona sa začala vyzliekať a sakra videl si aké skvelé telo má?" lapal po dychu a ja som sa rozosmial.

„Je mi jedno, čo tá štetka robí. Ale tvojej frajerke by asi nebolo," diabolsky som sa zaškeril.

On len zbledol. Idiot. To je vážne taký naivný, že nevidí ako je to Mimi jedno? Trápne. „Ne-nehovor jej to prosím, ona je moje všetko ona je len stále ďaleko a Caroline sa ponukla sama a ono..."

„Neobhajuj sa," prerušil som ho, „Nepoviem jej to. Ale pod jednou podmienkou," prižmúril som oči. „Jasné, budem robiť tvoje úlohy do konca semestra."

„Keď sa ti chce. Ale mal som na mysli niečo iné," rozosmial som sa a on si ma len nechápavo premeral. Naklonil som sa k nemu bližšie a zastrašujúco nanho hľadel.

„Dáš jej pokoj. Ani sa jej nedotkneš. Neprehovoríš ani slovo. Keď ťa pozdraví ani ju neodzdravíš!" syčal som a on sa zamračil. „Koho?"

„Freya. Freya Rogersová!" pozrel som mu do očí a on sa na mňa zamračil. „Veď tvrdila, že spolu nič nemáte. Oh...moment. Ty ju máš rád! Ako by sa asi tvárila keby sa to dozvie?" zaškeril sa a ja som sa rozosmial. „Chceš to obrátiť. Dobrý pokus. Ale uvedomuješ si, že keby jej to povieš je to porušenie dohody a Mimi by sa dozvedela akého zlého chlapca má? A navyše by ti to bolo nanič, lebo Freya to vie," uškrnul som sa a so smiechom som znova odišiel.

Hah to je idiot. Ale teraz potrebujem vidieť Freyu. Nie, že by som ju nevidel pred pol hodinou....ale keď ju mám tak blízko, prečo sa držať dalej? Navyše mám dobrú zámienku.

Len som vtrhol do ich izby a obe na mňa zdvihli prekvapený pohlad. „Čo ty tu?" zamračila sa Lua a ja som len mykol plecom. Kývol som k Freyi a Lua sa na mna zaškerila. „Fajn, budem u Avy," prevrátila očami.

Keď som sa otočil k Freyi tá na mňa zamračene hľadela. „Čo sa deje?" nechápavo na mňa pozerala a ja som sa len pousmial. „Nejako sa nemám z čoho učiť na skúšku z dejepisu," nevinne som mykol plecom a ona prevrátila očami.

„Fajn, dám ti okopírovať moje poznámky," podávala mi zošit a ja som sa zamračil. Ok zase to nemám moc premyslené. Toto sa mi nestáva. „Vlastne som myslel..vieš...že by sme sa mohli učiť spolu," nervózne som sa poškrábal na krku a ona sa len zasmiala.

„Oh vážne len učiť?" nadvihla hravo obočie. Nie Freya, chcem ťa ubozkávať k smrti, v duchu som si poznamenal.

Len som mykol plecom. Zasmiala sa a napokon prikývla, s tým neodolateľným úsmevom na tvári. Trochu sa posunula na posteli a pohodlnejšie sa usadila.

Sadol som si vedľa a čo najbližšie k nej. Naše nohy spletené v tureckom sede sa dotýkali a ja som už teraz cítil horko prúdiace do môjho tela.

Len sa na mňa usmiala a jej líca nabrali mierne červený odtieň. Toto bude zábava.

[Freya]

„Takže NAPOLEON BONAPARTE. Po veľkej francúzskej revolúcií nastal v krajine chaos a ten umožnil dostať sa Napoleonovi až k cisárstvu. 1796 - vyhral na Rakúšanmi v Taliansku 1798 - porazil Angličanov v Egypte a Francúzi sa začali zaujímať o egyptológiu, po návrate bol vymenovaný za konzula (1 z 3), spravoval krajinu a neskôr bol vyhlásený za prvého konzula.1799- nastal štátny prevrat, zorganizoval plebiscit (referendum) - voľba ľudu aby bol doživotným konzulom
1804 - sa sám korunoval za cisára.
jeho REFORMY:
- nikdy neobnovil šľachtické výsady, cirkev podriadil štátu
- napísal Občiansky zákonník (spísanie práva-Code civil)
- zaviedol platidlo frank a založil Francúzsku národnú banku
- začal viesť dobyvačné vojny a to napríklad... Počúvaš ma vôbec?!" oborila som sa naňho, keď na mňa len hľadel bez žmurknutia a som si istá že ani nepočúval čo hovorím.

„Samozrejme," pousmial sa a naklonil hlavu mierne nabok. Len som prevrátila očami a on sa rozosmial. „Vlastne myslím že na dnes úž stačilo," so smiechom ma pobúchal po stehne a ja som sa zamračila. „Neprešli sme ani pol strany," zrak mi padol na jeho ruku, ktorá zostala na mojom stehne.

„Aj tak je to viac ako by som sa bol učil bez teba," povzdychol si a hľadiac mi priamo do oči opatrne pohladil moje stehno.

Neviem či sa mi to páčilo, ale určite to vo mne niečo vyvolavalo. Cítila som ako sa teplo hrnie do môjho tela a zrazu som mala chuť vyzliecť si mikinu, no čo ak by to pochopil nesprávne? Sakra toto je moc zložité. Len som prehltla a otočila tvár k učivo.

Nastalo však napäté ticho, ktoré prerušilo zvonenie môjho telefónu. „Áno?" vstala som a tak sa dostala mimo dosah Jaydenových rúk. A prekvapivo mi jeho dotyk začal chýbať.

„Ahoj láska, ja som len chcela, že či prídeš v piatok alebo v sobotu," zamrmlala Annie a ja som sa zamračila. „Neviem či cez víkend pôjdem domov," vydýchla som a pozrela na Jaydena, ktorý sa len potutlene usmial. Idiot.

„Robíš si srandu? Nedostala si snáď pozvánku?" „Pozvánku na čo?" zamračila som sa a ona sa rozosmiala.

„Oh to tie pošty. Keby si bola doma dám ti ju osobne, ale no nič. V sobotu sa vydávam Freya a ty si moja hlavná družička! Už mám aj pre teba šaty aj keď dúfam že si nepribrala moc, lebo inak sa do nich nezmestíš, oh a zohnaj si popolnočne šaty!" rozosmiala sa a ja som sa ohromene usmiala.

„Ty sa vydávaš? Čo? A hlavná družička...robíš si srandu?" „Ako hovorím, keby si bola doma vieš o tom. Pozývam všetkých spolužiakov takže by si sa mala prezentovať dobre. Oh a ešte neviem či si berieš nejaký doprovod, alebo si berieš Trevora?"

„Musím mať doprovod?" zamračila som sa a Jayden na mňa zdvihol prekvapený pohlad.

„Samozrejme! Ako by to asi vyzeralo keby tam znova sedíš v rohu ako na každej diskotéke? Aj keď neviem či tam máš nejakých nápadníkov na tej úžasnej škole. Robím si srandu- viem že nie. Ale vážne pokús sa zohnať niekoho súceho! Nechceš mi predsa urobiť hanbu!"

„Samozrejme," zamumlala som otrávene a nespúštala pohľad z Jaydena. Bol by dobrý doprovod? Preboha na čo to myslím, nie sme zase na tom tak skvele aby som si ho brala na svadbu mojej najlepšej kamarátky.

„Oh a bolo by skvelé keby prídeš už v piatok, aby si si vyskúšala šaty a prípadne by sme ich povolili. A nezabudni na nejaké popolnočne šaty. Pá a posielam pusinky!" cmukla do telefónu a zrušila. Mobil som hodila na stolík a frustrovane vydýchla.

„Kto má svadbu?" Jayden vstal a postavil sa predo mňa. „Annie, tá moja najlepšia kamarátka. Pozvánka neprišla a ja som o tom nemala potuchy. V sobotu budem musieť vynechat prednášku. A navyše si musím zohnať šaty bože. Ale možno by stačili tie, čo som mala na plese..." nervózne som si obhrýzala nechty a on sa len zasmial. „Kľud Freya," chytil ma za ramená a upokojujúco sa na mňa usmial.

„A navyše si musím zohnať doprovod ak nechcem celú noc travit so slizkým Trevorom," znechutene som sa zašklabila a on sa ku mne priblížil ešte bližšie.

„Ešte šťastie, že máš mňa. A ja ťa pred tým slizkým červom ochránim," žmurkol a ja som prekvapene nadvihla obočie.

„Vážne by si to pre mňa urobil? Zrejme to bude zdĺhavá nuda s množstvom romantických shitov," rozosmiala som sa a on mykol plecom.

„My dvaja sa predsa dokažeme zabaviť," uškrnul sa a ja som naňho prižmúrila oči. Prečo mám pocit, že myslí niečo viac?

„Ved na plese sme sa bavili nie?" usmial sa a ja som len s výdychom prikývla. Toto bude rozhodne zaujímavé.  

Crazy for This GirlWhere stories live. Discover now