~Návrat & staré rany~

283 18 16
                                    

Jessica
Faith odišla a v dome nastalo ticho. Jonah, Jack, Zach a dokonca ešte aj Daniel šli odprevadiť svoje rodiny, ktoré odchádzali postupne domov. Bola som na ceste uložiť malého do postieľky, keď som zbadala Corbyna sedieť v izbe, kde prebývala doteraz Faith. "Čo ty tu?" spýtam sa a on ku mne zodvihne pohľad od svojich nôh. "Odišla a ja som nič nedokázal spraviť" povie si vyčítavo. "Čo by si mal spraviť?" nechápem aj keď niektorá časť mňa vie kam mieri. "Jess vieš, že ťa milujem ale obidvaja vieme, že Jamie bude Danielov a ty budeš s ním" začne a ja neviem, čo povedať. Od neho som to takto narovinu ešte nepočula. "Faith je proste..... Ste úplne rovnaké!" zasmeje sa aj keď počuť v jeho hlase zlomky bolesti. "Cítiš k nej niečo, však?" spýtam sa a prídem k nemu. Sadnem si aj s malým k nemu a on sa hneď na Jamieho usmeje. "Asi áno" odpovie na moju otázku. "Ale už je neskoro. Nedokázal som jej to povedať" povie a ja sa musím zasmiať. "Nikdy nieje neskoro. To si ma predsa naučil ty" usmejem sa naňho. Úsmev mi opätuje a chytí malého za ruku. "Nikdy ťa neprestanem milovať" povie zrazu a mňa pichne pri srdci. "Vieš, že ani ja teba" poviem a on mi dá pusu na líce. "Mala by si si to s Danielom vyriešiť" povie s malým v náručí. "A ty s Faith" oplatím mu a obidvaja sa zasmejeme. "Choď. Ja sa oňho postarám" povie a všimnem si, že Jamie mu zaspáva v náručí. "Ďakujem, Beany" oslovím ho starou prezývku. "Nemáš začo a už bež za tou žirafou kým si to rozmyslím"

XXX

Napísala som Anne, kde sú a ona mi odpísala, že ešte sú na spoločnom obede. Potom sa vraj chystajú odletieť a vraj s nimi ide aj Daniel. Prekvapilo ma to ale verilo som, že si to vyriešime a on ostane so mnou.... Jake mi zobral auto! Fakt diki, braček! Zavolala som si taxík a mojou chabou francúzštinou som taxikárovi nadiktovala adresu od Anny. Doviezol ma rovno pred reštauráciu a už z výkladu som videla rodinu Seaveyovcov. Nádych - výdych! Nádych - výdych! Ideme nato! Vošla som dnu a Keri si ma hneď všimla. Zamávala mi a tak sa otočili aj ostatní. Keď som ale prišla k nim skoro mi spadla sánka. Rachel. Pri stole sedela s nimi aj Rachel. "Jessica?" zamáva mi pred tvárou rukou Anna. "J-ja... Musím ísť" zakokcem sa a vybehnem z reštaurácie. Anna sa rozbehne za mnou. "Jess? Si v poriadku?" chytí ma za zápästie. "Čo tú robí?!" spýtam sa naštvane. "Daniel ju pozval. Ja neviem.... Nechcela som ti to písať v správe" snaží sa obrániť svoje konanie. "Nie, Ann. Neni to tvoja vina" pokrútim už kľudnejšie hlavou. "Načo si sem prišla?" spýta sa a ja si všimnem, že sa práve Daniel postavil od stola. "Chcela som... To je jedno" poviem a zase sa snažím chytiť taxík. "Jess" ozve sa jeho hlas a mne akurát jeden taxík zastaví. Nastúpim doňho a nadiktujem adresu domu tety Liz. Daniel sa rozbehne k taxíku ale ja už len uhnem pohľadom a taxík sa rozbehne.

Jake
"Celá partia sa rozpadá" sťažuje sa mi v taxíku Zach. "Ako to myslíš?" spýtam sa viac - menej neprítomne. "Jonah tvári väčšinu času s Ash a Tobbym, Jack je stále na mobile, Corbyn ten je neustále mimo a Daniel tiež" rozhadzuje rukami. "Dúfam, že sa skupina nerozpadne" prejde si frustrovane cez vlasy. "Pozri Corbyn a Daniel svoje problémy vyriešia, keď Jess spraví testy. S Jackom a Jonahom si k tomu sadnete a všetko si vyrieši" usmejem sa a on tiež. Prepletie si so mnou prsty a všetky moje pochybnosti sú preč. Aspoň na chvíľu...

Prídeme domov spoločne s taxíkom, ktorý pred ním zastaví. Vystúpi z neho Jess a hneď sa rozbehnem do domu. Taxikár po nej začne kričať niečo francúzsky a ja naznačím Zachovi nech to vyrieši. Prikývne a hneď ako vystúpime ide za taxikárom. Ja utekám za sestrou, ktorú nájdem pri barovej skrinke. "Neblázni!" vytrhnem jej fľašu z ruky. Prečo my Evansovci riešime  problémy alkoholom? "Ja som chcela ísť za ním! Chcela som mu povedať, čo cítim! Ale on tam mal ju!" rozkrikuje sa a rozhadzuje rukami. "Koho? Jess.... O kom točíš?!" nechápem ju a snažím sa ju ukľudniť. "Rachel!" vykríkne ako zmyslov zbavená a keby som ju nechytil tak padne na zem. Vezmem ju do objatia a zbadám na schodoch Corbyna s Jamiem v náručí. Stretnú sa nám pohľady a on prikývne. Odnesiem Jamieho do postieľky a v okamihu je späť. Akurát príde aj Zach a pomôže mi s Jess. Donesieme ju do obývačky. "O-on..." povie Jess cez vzlyky. "Neplač, Jessie" prejdem jej rukou po vlasoch. Leží mi v lone a jej až hysterický plač mi trhá srdce na márne kúsky. "Prečo mi to spravil?" spýta sa a zase sa hystericky rozplače. "Naozaj je s ňou? Nebolo to len nedorozumenie?" spýta sa Zachy a Jess sa naňho otočí. "Sedela tak s celou jeho rodinou, Herron! Takto som s nimi nebola nikde ani ja a to sme spolu boli skoro 3 roky, do pekla!" štekne naňho Jess a zakľaje. Vchodové dvere sa otvoria a dnu vojdú Jack, Jonah a Daniel. "Ty sa mi ani neukazuj na oči, Seavey!" vybehnem naňho a skoro mi jednu vrazím. "Môžem to vysvetlit!" zodvihne ruky do obranného gesta. Uvoľním zovretie jeho krku a stiahnem aj päsť. Ale len vedľa tela, keby niečo.... "Počúvame" preloží si ruky cez seba Zach. Jack a Jonah musia mať z tohto riadnu show ak im Daniel nepovedal o čo ide. "Rachie a ja..." začne ale cez dvere príde ďalšia osoba. Presne tá o ktorú sa jedná a hneď svojou afektovanosťou zaplní miestnosť. "Jeeeeej ahojte" príde a na všetkých sa podotýkam FALOŠNE usmeje. "Ahoj, láska. Už si pripravený?" spýta sa Daniela po tom, čo mu dá pusu na pery. Jess vedľa mňa očervenie a zovrie päste. "Držte ma lebo ju zabijem!"

Evans twins {SK}Where stories live. Discover now