1. fejezet

706 44 0
                                    

- Mi a francot csináljak? – Sanei hangja kétségbeesetten csendül fel Nono telefonjában. Sosem gondolta volna egyikük sem, hogy egyszer Sanei pont, emiatt lesz ennyire tanácstalan.

- Mondj igent. – hangzik Nono egyértelmű válasza. Ujjai között egy üres szempillaspirál tubusát pörgeti, miközben lábával folyamatosan forgatja magát a székben. – Végül is ez volt mindig is a legnagyobb álmod, nem? Esküvő, házasság, gyerekek...

- De mi van, ha megbánom? Ha igent mondok neki és nem lesz jó a házasságunk és elválunk? Mi van ha megcsal, mert nem fogok neki már tetszeni? Te jó ég! Nem akarok elvált nő lenni 25 éves korom előtt! Utána se, de ez most, akkor is... – Sanei ugyan a világ másik végén van, Nono mégis tökéletesen látja maga előtt, ahogy legjobb barátnője hanyatt vágja magát az ágyon és a világ legszerencsétlenebb arcát vágja.

Hangosan sóhajtva fordítja meg magát a székkel Nono és döbbenten veszi észre az ajtóban ácsorgó Kait, aki a lebukottak kínos vigyorával illeti mega lányt. Tekintettel arra, hogy Sanei és Nono magyarul beszélgetnek már percek óta, különösebben nem veszi magára a koreai idol jelenlétét. Csak mosolyogva int egyet a fiúnak és már fordul is vissza a székkel, hogy folytathassa a beszélgetést.

- Nem akarsz hozzámenni? – teszi fel a kérdést, amit a több mint ezer kilométerre élő barátnője nem akart ez idáig meghallani. Mégis, amikor Nono kimondja a szavakat, elfogynak a gondolatai.

- Nem tudom. – vallja be végül. – Lehet, hogy csak egy kis időre van szükségem távol tőle, hogy átgondoljam mit is akarok.

- Nem vagy Pesten, igaz? – forgatja, meg Nono a szemét, tudva, hogy Sanei megint elmenekülhetett a problémái elől.

- Hazajöttem Debrecenbe a hétvégére. – szólal meg Sanei kínosan. – Legalább itt nem aggódom azon, hogy bármelyik pillanatban felteheti, a kérdést én pedig nem fogok tudni neki semmit sem mondani.

Sanei szereti Lórit. Úgy tényleg, igazán. De valahogy sosem érezte vele azt a lángoló szenvedélyt, ami piszkosul hiányzott neki.

Ezért sem biztos benne, hogy szeretne-e egész életében ezzel a hiánnyal együtt élni.

Nono hallva, hogy Sanei másodpercek óta hallgat a vonal másik végén, elgondolkozik. Hogy tudna segíteni neki úgy, hogy ő Szöulban, a másik lány pedig Debrecenben tartózkodik? Ha nincs mellette, hogyan segítsen neki megoldani a problémáit?

Villámcsapásként találja el a sminkes lányt a gondolat a megoldással kapcsolatban. Sanei át akarja gondolni a dolgokat, távol a majdnem vőlegényétől? Legyen!

- Gyere ide! – dobja fel végül Nono zseniális ötletét, amitől Sanei lefagy egy pillanatra.

- Mi van? Szöulba? – akad ki teljesen a majdnem menyasszony.

- Igen. – lelkesedik Nono egyre jobban. – Úgyis ezer éve tervezzük, hogy meglátogatsz. Töltsd itt, velünk a nyarat és közben átgondoljuk együtt az egészet!

Sanei hosszú napok óta először mosolyodik el őszintén. Igenis szüksége van erre a nagy utazásra most. Még, akkor is, ha megint menekülnie kell valami elől, amivel nem képes szembe nézni. Nagy levegőt véve bólint egyet inkább magának, mint Nononak.

- Rendben. – hangja most már lelkesebben cseng, mint először. - Június elején elutazom hozzád, Szöulba!

- Alig várom! – Nono vidáman teszi le a telefont és legszívesebben megölelné a sminkasztal melletti fogast.

Ahogy felpattan a székéről, feltűnik neki, hogy Kai még mindig az ajtófélfát támasztva figyeli őt.

Nem foglalkozva a miértjével, beleugrik a fiú nyakába. Kai meglepetten öleli át Nonot és kíváncsian várja a magyarázatot.

- Sanei nálam tölti a nyarat! – tapsol egyet lelkesedésében, természetesen átváltva koreaira. Nem okoz neki gondot a két nyelv közötti ugrálás, hiszen immár az ötödik évét tölti a dél-koreai nagyvárosban az EXO állandó sminkeseként. – Hát nem fantasztikus?

- De, persze. – motyogja Kai egy apró, zavart mosoly társaságában.

- Megyek, elmondom a többieknek! – ugrál ki a lány a folyosóra, magára hagyva a sokkos állapotba került táncost.

Szóval Sanei itt lesz egész nyáron. – gondolja magában. – Néhány percnyire tőlem.

Kai, abban a pillanatban nem tudja eldönteni mit, érezzen.


Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek az első fejezetet, hogy kicsit többet lássatok a történetből. Remélem elnyeri a tetszéseteket, és követni fogjátok az írásomat. Találkozunk legközelebb.

Csók: Szeszih 

megint menekülsz | kji✔Where stories live. Discover now