°61°

153 23 3
                                    

Celý zbytek týdne si mě, Lisy a Amber ve škole nikdo ani nevšiml. Což je lepší, než kdyby ostatní naráželi na to, co se stalo alias nestalo. Hlavní bylo, že jsme to s holkama pořád táhly spolu. Skoro každý večer jsme se sešly u jedné z nás a udělaly si přespávačku, abychom si navzájem zvedly náladu. U Lisy se k nám přidal i Cameron.

Mamka z toho sice nebyla úplně vedle, když jsem se zeptala, jestli by holky nemohly spát i u nás, ale nakonec to povolila.

,,A co kdybys pozvala jenom tu hodnou zrzovlásku?" zkusila to na mě. Amber se jí evidentně pořád nezamlouvala, ale nemohla jsem dopustit, abychom nebyly pohromadě všechny tři. To by přece nebylo ono.

Bylo to zrovna v pátek večer, kdy si Rebeca naposledy opakovala soutěžní menu a postarala se nám o večeři. Holky si dokonce řekly o nášup a Rebeca jenom zářila nadšením.

,,Když mně bylo sedm," huhlala Amber s plnou pusou, ,,neuvařila jsem ani čaj. Fakt smekám klobouk, Beckie."

,,Já jsem jenom prostě věděla, že mám talent," začervenala se ségra.

Když Lisa s Amber další ráno odešly, byl u nás doma pěkný frmol. Rodiče vytahovali ze skříně svoje nejlepší oblečení a Rebeca se začala klepat jako osika. Snad půl hodiny chodila dokolečka v obýváku a opakovala si přísady do receptů.

,,...A nakonec se tam přidá hrstka petrželky. Ne, vlastně bazalky. Nebo to byla pažitka?..."

Snažila jsem se jí vysvětlit, že stresovat se nemá cenu, ale ona na mě jenom vyjela s tím, že nejsem v její kůži a dál cvakala zubama a něco nesrozumitelně mumlala. V autě byla úplně mimo, a když jsme vystoupili, normálně nám navrhla, jestli se nechceme vrátit.

,,Neboj se, holčičko naše," chopil se toho táta a dřepnul si čelem k Rebece. ,,Ty jim ukážeš, jak se to má správně dělat." Ségra zhluboka vydechla a lehce se usmála.

,,Jdeme dovnitř," prohlásila poměrně odhodlaně a vykročila směrem ke vchodu. Pořád se trochu třásla, ale nedala to na sobě tolik znát.

O chvíli později už jsme já, máma a táta seděli mezi diváky a tleskali přicházejícímu moderátorovi. Když jsem si všimla, že jsem v zorném poli jedné z kamer, rychle jsem si nasadila sluneční brýle a zabořila se hlouběji do lavičky. Což technicky vzato nejde, ale chápeme se.

,,Zdravím všechny diváky tady u nás, i doma u televizních obrazovek! Jsem Trevor Read a vítám vás u finálového kola Amerických jazýčků! Tentokrát vysíláme živě!" Celé publikum začalo nadšeně vřískat a mávat transparenty s fotkami dětí. Mezi těmihle lidmi byli i naši. Na levé straně jejich transparentu byla Rebeca s kuchařskou čepicí a vedle ní se táhl nápis "JÍDLO MÁ LEPŠÍ NEŽ SLOVNÍK". S tím nápadem přišla máma.

,,Dnes se nám naposledy předvede našich pět nejlepších soutěžících," pokračoval Malej Tory. ,,Pojďme je společně přivítat! Frederick Gregory!" K moderátorovi přiběhl chlapeček, kterého jsem znala z Castingu. ,,Eliot Winston!" Oplácaný zrzek zamával do publika a připojil se do řady. ,,Kate Robinsonová!" S lehkým úsměvem se přidala blonďatá holčička. ,,Samantha Rosewoodová!" Ze zákulisí vyšla ta hnědovláska s botami na klínku, kterou ségra nemůže vystát. ,,A nakonec Rebeca Watsonová!"

,,Jak je, lidi?" vykřikl ten prcek a vysloužil si největší potlesk. Rebeca byla sebevědomím zase přímo napumpovaná. Postavila se vedle Samanthy, která nad ní znechuceně protočila očima a stoupla si o kousek blíž ke Kate. Moderátor přivítal čtyři členy poroty a vysvětlil, co se bude dít:

,,Úkolem bude připravit co nejlepší menu o čtyřech chodech. Mezi všemi chody uděláme pauzu, ve které se dozvíme něco o samotných soutěžících. Rozhodně se máme na co těšit!" prohlásil Tory.

Komplikace✔Where stories live. Discover now