°30°

167 25 10
                                    

Bože! Upřímně fakt nevím, kde je to vlastně horší! Jestli ve škole, a nebo doma!

Včerejšek mi dal nevídaně zabrat, tak jsem si myslela, že si jako o víkendu dám leháro a nebudu se ničím stresovat. Jenomže na to bych musela být jedináček!

Moje pošahaná sestra se totiž rozhodla natočit další video. A tentokrát to bylo ještě o level horší než doteď! Dostala super nápad, že natočí prank. Kdyby něco, tak ne, nebyl to prank na opraváře Grega. Ani na komornou.

Byl to prank na chudinku Andromedu!

Dneska ráno jsme se po chatu s Lisou domluvily, že se po obědě sejdeme v Chajdě a pokecáme o tom, jak se věci mají a tak různě. Pak nás napadlo kontaktovat i Amber a nakonec jsme se tam sešly všechny tři. Ze všeho nejdřív jsme si pořádně jedna druhé (a třetí) postěžovaly, jak už nám ty broskve lezou krkem. Jakože doslova. Navázaly jsme na Beth a Amber nám o ní s chutí pověděla pár pikantností, jako třeba to, že se k smrti bojí pavouků. Potom už jsme mluvily o všem možném a zjistila jsem, že je Amber zamilovaná do jednoho kluka ze třídy jménem George, o kterém vůbec nic nevím, a ani se mi nikdo nevybavil, když mi ho popisovala. Zhruba po dvou hoďkách jsme se rozloučily a já jsem v náladičce zamířila domů.

No, a někde v tomhle bodě se to podělalo.

Otevřela jsem vstupní dveře k sobě a nevšimla si, že je přes futra v úrovni mých kolenou přetažený zelený provázek. Okamžitě jsem přes něj přelítla a praštila se o zem do hlavy. Pak se mi asi deset sekund zdálo, že slyším cinkat zvonečky, a s pár otočkami jsem se zvedla na nohy. Nevěděla jsem, jestli i tohle nebyly nějaké halucinace, ale určitě jsem z patra slyšela chichot a něco jako:

,,Oukej, lidi, myslim, že jsem právě slyšela, jak Andromeda hodila tlamu. Za chvíli uvidíme, co bude říkat na moji kelímkovou překážku!"

Šla jsem za tím proradným dětským hláskem až ke schodům, za kterými stála a mířila na mě mobilem.

,,Tady ji máme! Ski... Andromedo, můžeš mým fandům říct, jaký to bylo, dostat do čumáku?"

,,Já tě zabi-" Křup! Podívala jsem se pod pravou nohu a zjistila, že jsem právě rozšlápla čtyři kelímky s vodou a dalších pět rozlila.

Ne, to se mi fakticky nezdálo! Ta malá potvora vyskládala plastovými kelímky celé schody odzhora až dolů a všechny naplnila až po okraje.

,,Jo, taky jsem se chtěla zeptat, jak se ti líběj tyhle kelímky. Viděla jsem to u jedný youtuberky. Sama jsem je sem pracně nastražila," usmála se od ucha k uchu a vypadalo to, jako by si prsty přiblížila obraz.

,,Rebeco, co to má sakra bejt?!" vykřikla jsem na ni.

,,Natáčim prank, ty chytrá! Nažene mi to víc odběratelů a budu ještě slavnější."

,,Vždyť tě odebíraj tak tři lidi," protočila jsem očima.

,,Čtyři, abys věděla," vrátila mi to. Na to jsem jenom zavrčela jako nějaký nabroušený pes a řekla si, že tohle přece nemám zapotřebí. Už jsem se otáčela k odchodu, když něco upoutalo moji pozornost. Rebeca si vytáhla z kapsy můj mobil a začala na něm něco matlat.

,,Co děláš s mým mobilem?" vypálila jsem zezdola.

,,Ále," odfrkla moje ségra nevzrušeně a hned nato se přímo ďábelsky usmála. ,,Jenom jsem si ho vypůjčila z tvýho pokoje a našla na něm pár zajímavejch věcí." Okamžitě mi přejel mráz po zádech. V mém telefonu byly samé osobní věci, a fakt by se mi nelíbilo, kdyby nějakou z nich šéfkuchař Beca vykdákal do svého videa. Obzvlášť, když jde o... ,,Proč máš v galerii dvanáct fotek tohohle kluka? A proč ho máš i na tapetě? A není to náhodou ten hezoun od vás ze třídy, co-"

,,Tak jo, ty jedna zlodějko! Dej sem ten mobil!" zasoptila jsem, protože víc keců o tom, kolik mám fotek Camerona, už bych asi nesnesla. Prostě jsem si ho přidala do přátel na Facebooku a na hlavní stránku mi padaly takový skvosty, že normálně nešlo si je nescreenshotnout. A ta tapeta... Co jako?

Mám za to, že tohle dělá spousta holek, no ne?

,,No, v každým případě mám pocit, že nechceš, abych ti tady otevřela ten tvůj bookface a zveřejnila to," povídala dál ségra.

,,Nevíš, jak se to dělá," říkám zas já, ale ve skutečnosti jsem spíš přesvědčovala samu sebe. Rebeca přece Face nemá a neví, jak se používá.

,,O co se vsadíme, že jo?" zahihňala se a ještě dodala: ,,Na jednu z těch fotek jsem hodila filtr a přidala pár srdíček s očíčkama."

Jo, zase se mi zamotala hlava! Cameron nemůže vidět, jak jsem na svůj profil přidala jeho fotku se srdíčky! To teda ani za živýho jednorožce!

,,Bejt tebou sebou hodim, protože už na tom dělám," vyrušila mě ta potvora z hrůzných myšlenek. Něco na mém mobilu se škodolibým výrazem vyťukávala a mně konečně docvaklo, že pokud tam budu takhle trčet, můj crush už se na mě nikdy nepodívá. Bezděky jsem začala brát schody po dvou a snažila se moc nevnímat křupání pod nohama a mokro v teniskách. Rebeca se se smíchem ztratila za rohem a běžela dál po chodbě.

Ježiš, úplně se mi vrátila vzpomínka na naši minulou honičku a jak se mi připlácl na obličej lívanec. Tohle není dobrý!

Rebeca prokličkovala snad všechny místnosti v patře, začala mým pokojem, pokračovala svým, pak zaběhla do ložnice rodičů a zkoušela se přede mnou schovat za závěsem ve sprše. Nikdy bych do toho špunta neřekla, že má takovou výdrž, páč já už jsem sípala jako... umírající mamut... nebo tak něco.

Po několika minutách, co se mi zdály jako čtyři roky, seběhla schody jako raketa a já jsem sebou vyčerpáním musela plácnout na horní část zábradlí. Měla jsem takový nepříjemný pocit, jako bych byla Jana Husová a už mi upalovali nohy, a zároveň bych asi byla schopná vysípnout plíce. Sledovala jsem Rebecu, jak vletěla do té malé místnosti s koštětem a šachtou, ve které jsem zkoušela zpívat karaoke. Když pár sekund nevycházela, vzala jsem do hrsti poslední zbytky energie a sešla schody jako Murv ze Sám doma.

Tady vidíte, dámy a pánové, co s vámi dokáže provést mladší sourozenec.

Rozevřela jsem dveře do té komory a našla svoji ségru, jak zamyšleně civí do mého mobilu.

,,Na tom bookfacu se na tu fotku dají přidat další srdíčka? To je super! Dám tam ještě jedno a pořádně velký," zaradovala se. Zhoupnul se mi kufr. Co nejrychleji jsem přiskočila k ní a pokusila se jí mobil vytrhnout z ruky, ale nějak jsem do ní drcla a ona si začala můj a její mobil zběsile přehazovat, aby jí žádný nespadl na zem, až to vypadalo, jako by žonglovala se čtyřmi. Mezitím se z obou zařízení ozývaly různé zvuky a když se nám je podařilo pevně chytit, obě jsme se bály podívat, co se vlastně stalo.

Rebeca už mě zase natáčela, když jsem svůj telefon s bušícím srdcem pomalu otáčela obrazovkou k sobě.

Ježiš, máma mě volá na večeři. Píšu tady už hodinu a čtvrt a fakt je, že mám hlad jako vlk. No nic. Myslím, že dneska už se toho stalo dost.

Zbytek dolíčím zítra.

__________

Jo, k tomuhle se dá říct jenom jedno: Muhah.

Baj d vej: Co říkáte na nový cover? Jasný, určitě není dokonalý a spoustě lidem se na stopro bude zdát přeplácaný. Upřímně... mně se takový zdá taky. :D Možná ho ještě předělám, ale asi zase ne moc...

Víte co, buďte všichni zticha! :D Je to můj první fakt kreativní cover, jasný?! :DD

Jop, to bysme měli...

Pěkný jarní pondělí!

°Anďa°

Komplikace✔Where stories live. Discover now