°46°

151 21 2
                                    

Na Amandinu oslavu jsme se připravovaly u nás doma. Zavedla jsem holky do pokoje, kde jsem si ještě předtím pořádně uklidila a potom pár věcí zase povalila, abych nevypadala tak vzorně. Jako outfit jsem si vybrala džíny a mikinu. Jasný, normální lidi by si asi vzali něco slavnostnějšího. Pro mě za mě si vezměte třeba róbu, já se zařídím hezky po svým. Navíc ta mikina byla celkem nová, kdyby něco.

Amber si s sebou donesla líčení, tak nás napadlo, že se všechny namalujeme. Amber se to povedlo, ale my dvě s Lisou jsme vypadaly jako obložený talíř chlebíčků všeho druhu. Možná to bylo tím, že jsme to nikdy předtím nezkoušely. Tak jsme to ze sebe zase smyly a řekly Amber, že to bylo sice zajímavý, ale dneska to vynecháme.

Taky jsme se pokoušely vymyslet, jak to udělat s tou image a obrovským respektem ze strany ostatních k nám. Lisa řekla, že by bylo nejlepší, kdybysme se jednoduše nonstop tvářily jako frajerky a potom předvedly něco, z čeho budou všichni na větvi. Jako třeba stoupnout si na stůl v kuchyni a udělat salto vzad, jenže to ani jedna neumíme. Nakonec jsme se shodly, že se toho nápadu budeme držet a až se naskytne příležitost, nějakou hustou věc uděláme.

Dorazily jsme na místo a zazvonily. I zvenku bylo vidět, že je vevnitř plno lidí. Tak si říkám: yes, vytmavíš to tady rovnou celý škole a bude.

Otevřela nám vysoká, usměvavá hnědovláska. ,,Liso," vykřikla a objala tu zrzku vedle mě.

,,Ahoj Amando," mrkla na ni Lisa. Brunetka se obrátila na Amber a nervózně se zamračila. Potom si prohlédla její pytlovitou mikinu a nadzvedla obočí.

,,Amber je..." začala Lisa s vysvětlováním toho, jak se Amber oddělila od Beth.

,,Je naše!" vypískla Amanda a vrhla se obejmout i ji. Potom přešla ke mně.

,,Skipper," kvokla jsem a nastavila ruku. Amanda do ní ťukla pěstí a taky mě zmáčkla.

,,Ráda tě poznávám," kývla na mě. ,,Pojďte dovnitř, dámy."

U Amandy byli všichni spolužáci, co jsou obyčejně potichu jako myšky a chodí po škole se sklopenou hlavou, s tím rozdílem, že teď se bavili a smáli o sto šest. Ty bláho, doupě Spodiny.

V kuchyni skupinka lidí seděla u stolu a povídala si při jezení pizzy. V pokoji pro hosty jel Just Dance a pár odvážlivců tam zkoušelo svoje taneční kreace. Představila jsem si sebe, jak předvádím svůj breakdance a v duchu se profackovala. Ani za nic. Porozhlédla jsem se i do obýváku a zpozorovala partičku kluků, mezi kterými se řehtal George a o kousek dál mlčenlivě postával Cameron.

A švihněte mě flákotou, jestli kecám, kývl mi na pozdrav. Takovým tím nadšeným způsobem!

,,Tak to vypadá, že Cam a Amber tady budou jediný eliťáci," prohlásila vedle mě Lisa.

,,Támhle je George," rozzářila se Amber a zakryla si rukou pusu, aby nebylo vidět, jak se červená.

Amanda se zavěsila na Lisu a zeptala se, jestli si nedáme kousek pizzy. Já bych si teda dala, ale holky odmítly, tak jsem taky zavrtěla hlavou, abych nevyčnívala.

,,Pokud to nevadí, já se na chvilku vzdálím," zašeptala unešeně Amber a cupitala směrem k partě kluků. Lisa a Amanda se daly do rozhovoru o něčem osobním, takže jsem zůstala stát metr od nich úplně na ocet.

Jako soráč, holky, ale co má tohle znamenat?

Na tak velké oslavě jsem nikdy nebyla, teda aspoň ne s dovolením hostitele (ehmehrm). Došla jsem ke zdi, opřela se o ni a čučela do země. Uběhlo pár minut a mně se zdálo, že mi snad začínají tvrdnout končetiny, tak jsem si řekla, že se tady aspoň projdu. V obýváku jsem prošla kolem Lisy s Amandou a několika dalších lidí. Pak jsem minula Amber s kluky. U okna nějaký můj spolužák zapáleně vykládal Cameronovi o letadlech, ale ten koukal do mobilu a očividně ho vůbec nevnímal. Klidně bych se vsadila, že zase pařil Mimoně.

Otočila jsem se a šla to obhlídnout do pokoje pro hosty.

,,Bacha, amatéři, tuhle sestavičku umím nazpaměť!" slyšela jsem odtamtud někoho vykřiknout. Vešla jsem do místnosti a začala se prodírat mezi lidmi. Zrovna začínala hrát písnička ze seriálu Hannah Montana.

,,A raz, dva, tři čtyř!"

Z chumlu lidí se přede mnou vynořila královna školy a začala sebou švihat do rytmu jako pominutá.

Otevřela jsem pusu dokořán a snažila se sebou nefláknout šokem. Hned jak mě to prvotní zaskočení přešlo, vylítla jsem zpátky do kuchyně dřív, než si mě ta holka stihla všimnout. Co tady sakra dělá Beth?!

_______

Radši o den dřív než o den později. V pondělí odjíždím z dovolené, kde už tak je dost mizerná wifina, takže předpokládám, že se ani nepřipojím. A potom patnáct hodin v autobuse na cestě domů. 😓 Fůůha.

°Anďa°

Komplikace✔Where stories live. Discover now