°29°

153 26 2
                                    

Asi tak po půlhodině kecání a chlámání se nad blbostmi nás napadlo, že bysme mohly vyjít z hajzlíků. Úkolem bylo nepozorovaně se dostat pryč z Bethiny oslavy a schovat broskve do kumbálu. A že by nám to prošlo bůhvíjak lehce, to se teda říct nedá.

Já a Lisa jsme šly napřed, Amber si ještě prý musela něco zařídit. Koš jsme každá za jedno ucho táhly za sebou a proplétaly se mezi tancujícími lidmi, co si nás prozatím vůbec nevšímali, jenom nám sem tam šlápli na nohu a zasyčeli, ať si laskavě dáváme pozor. Pak se mi dokonce podařilo do někoho vrazit a se zděšením zjistit, že je to Cameron.

,,Skipper?" vyvalil oči a pak si všiml, že nejsem sama. ,,Liso? Co tu děláte?"

,,Já ti povím, co tady dělají!" zaryčela najednou z pozadí Beth tak nahlas, že všichni ztuhli a DJ ztlumil hudbu. ,,Ty dvě špíny mi ukradly broskve!"

Cameron  se zatvářil ještě zmateněji než předtím a celá hala se podívala na proutěný koš za námi.

,,Takže mi je okamžitě navalte!" zavřískala Beth jako malé děcko. Jenže to se nám samozřejmě nechtělo, takže z nás vycházelo jenom neurčité mručení, dokud se odněkud prostě nevynořila Amber s třípatrovým nazdobeným dortem v ruce a nezaječela:

,,Hej, Beth!" Nadzvedla si tu růžovou věc do úrovně hlavy. ,,Udav se!"

A všichni do jednoho čuměli, jak dortem vší silou švihla a ten přistál královně školy rovnou na hlavě.

Ježiši! Na tohle nikdy v životě nezapomenu! Všichni stáli s rybíma očima jako přikovaní k podlaze, jenom já, Lisa a Cameron jsme měli co dělat, abychom zabránili lavině smíchu! Amber vypadala, jako by pořád nemohla uvěřit tomu, co právě udělala.

Řekla bych, že právě tímhle okamžikem to rádoby přátelství mezi Amber a Beth ofiko skončilo.

No, ale pak to nějakej magor s piercingem a dredy špatně pochopil, shrábnul Beth z vlasů trochu polevy a zařval:

,,Dortová válkaaa!"

A pak se to všechno totálně vymklo kontrole. Lidi po sobě začali švihat jídlem jako pominutí, a i já jsem po pár sekundách schytala několik střel.

Beth v mžiku vypadala, jako by se jí rozpadal svět před očima, a říkala věci jako:

,,Lidi, notak! Ten dort je višňovej! Je dobrej! Není na házení!"

Skoro mi jí bylo líto.

Každopádně jsme se s Lisou a Amber začaly tlačit ke vchodu, že se jakože vytratíme. Naneštěstí si toho Beth všimla, něco na nás zakvičela a začala si prorážet cestu za námi. Už jsme si myslely, že nás dožene, když jí uklouzl podpatek na polevě a ona hodila špičkovýho placáka na záda. Au.

Zapadly jsme do kumbálu a všechny si pořádně oddechly.

,,Ty vado, to bylo jen tak tak." Amber se rozhlédla po místnůstce. ,,Vy si semka dáváte všechny broskve?"

,,Přesně tak," odpověděla Lisa pyšně, ,,tady se to odehrává." Pak si na něco vzpomněla. ,,Ale musíš slibovat, že nikomu nic neřekneš! Ani za nic!"

,,Nebojte, holky," zaculila se na to Amber. ,,Proč bych nás prozrazovala?" Uličnicky zamrkala a všechny jsme se rozchechtaly.

Deníčku, najednou mám takový dobrý, hřejivý pocit.

Jsme na to tři!

Komplikace✔Where stories live. Discover now