58: Liams bursdag

757 41 3
                                    

«Line?» Fuck, fuck, fuck. «Eh ja?» Han rynker brynene. «Er det noe galt?» Bare det at jeg er verdens værste kjæreste og glemte bursdagen din. «Nei, ikke noe i det hele tatt.» Skyldfølelsen dreper meg. Det føles nesten ut som om at brystet mitt kiler, men ikke på en bra måte, heller på en: 'Hei, hei vi er her for å minne deg på hvor dårlig person du er' - måte. Ok, Line, tenk. Du må ut herfra. Ok, planen er: Si at du har glemt noe i bilen, gå ned og lete desperat etter en fin gave. Jeg legger telefonen ned og ser mot han igjen. Han går mot meg med det typiske Liam smilet klistret om munnen. «Kan vi gå tilbake til det vi holdt på meg nå?» Jeg smiler med et flørtende (og forhåpentligvis nok til å lure han) smil. «Ok, men først må jeg hente noe jeg har glemt i bilen.» Han lager et overdrevent trist ansikt. «Måååå du hente det nå?» Jeg ler. «Ja. Kan jeg få bilnøklene?» Jeg trenger de egentlig ikke, men jeg må jo være troverdig. Han henter nøklene på kjøkkenbordet. «Skal jeg hente det?» «Nei, jeg går, jeg.» «Kan jeg gå med deg da?» Jeg prøver å skjule nervøsiteten min. «Tar ikke lang tid, Liam.» Han går til meg og gir meg nøklene. «Ok, men ikke bruk lang tid da.» Jeg smiler. «Skal ikke det.» Han kysser meg mykt på pannen. Herregud. Beina mine føles ut som gelé. «Fint.» Sier han kort. Jeg vender kursen mot døra. Jeg sniker lommeboka i bh-en (dette er krise og jeg har ikje noe annet sted, ok?) og tar på meg skoene mine. «Vent.» Hjertet mitt omtrent stopper. Faen. «Har du nøkler.» Jeg puster stille, men lettet ut. «Åja, nei.» Han peker mot døra. «Det er en reserve under planta ved siden av døra.» Han skal bli en av de mest kjente i verden og velger å ha nøkkelen til huset sitt/penthouset/jeg-vet-da-søren-hva-det-kalles under planta ved siden av døra. Jeg starter å le. Han ser spørrende på meg. Jeg besvarer blikket hans: «Du som skal bli mest sannsynlig en av de mest kjente i verden bestemmer å ha nøkkelen din under planta ved siden av døra.» Jeg braser ut i latter igjen når jeg har fullført setningen. Han strekker den ene munnviken ned. «Ja, skulle ha tenkt bedre på den.» Jeg fniser på veien ut. Med en gang døra er lukket planter jeg et bein i bakken, dytter meg selv framover og spurter omtrent til heisen. Dørene lukkes opp og en mann i dress står der med en stresskoffert festet i hånden. Jeg steller meg ved siden av han, og prøver å kontrollere pusten sånn at jeg høres litt normal ut. Han går ut på 5 etasje og jeg puster tungt ut. Jeg puster seriøst som en flodhest. Jeg burde starte å trene... «First floor.» Damens amerikanse stemme minner meg om da jeg var med Charlotte på byen:

«Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være sånne engelske stemmer. Liksom, vi er i Norge.» Jeg himler med øynene. «Det er jo utenlandske folk som kommer hit også da.» «Ja, men tenk på oss som ikke kan så godt engelsk da. Tror du at jeg skjønner: eit flår?» Jeg ler smått. «Ikke for å være slem eller noe, men det er eight floor.» Sier jeg med en amerikansk aksent. Hun plasserer pekefingeren sin på brystet mitt. «Men nå er det jo ikke alle som har en familie som må prate engelsk med business folk da.» Jeg nikker. «Sant.»

Jeg spurter ned i lobbyen og ser meg rundt som en galing. Det er ingenting annet her en sofaer man kan vente på og mat- og drikkeautomat. Jeg løper til lobbyisten. Det er en kort mann med blondt hår og blåe øyne. Han ser ut til å være i 30 årene sine. «Vet du om noen manneklesbutikker eller noe butikker der jeg kan kjøpe gave til en mann?» Haha mann. Liam, liksom. Han ser litt opp i luften og nøler. «Det er en klesbutikk som er 20 minutter unna.» 20 minutter?! «Eh, den nærmeste du vet om helst.» Han grubler litt igjen. «Det er en klokkebutikk til høyre for butikken. Kun ett fortau unna.» Sier han med et smil om munnen. Jeg smiler tilbake. «Tusen takk!» Jeg er ute av døra kun fem sekunder senere eller noe. Jeg springer til fortauet og senker farten litt. Jeg ser meg rundt. Ingen biler! Yes. Jeg setter opp farten igjen og sprinter til butikken. Damen i kassa ser rart på meg når jeg kommer inn. Jeg sender henne et smil som gjør at hun ser bort. Jeg snur meg mot klokkene. Hilfiger, Nixon, Boss...Armani! Armani er bra. Jeg gjør den helikopter greia med fingeren og leter. En vakker svart Armani klokke med rosegult urverk fanger øyet mitt. Jeg ser på prisen: 1 601,00 kr. Fy søren. Eh... fuck it. Jeg har snart bursdag og da kommer pengene inn for å si det sånn. (Jeg vet det var skikkelig rich bitch å si, men det er dessverre sant.) Jeg løper til kassa. «Det blir 1 601,00 kroner.» Jeg smiler. «Ja.» Sier jeg. Jeg vet at jeg hun ikke spurte om noe eller noe, men jeg føler liksom trangen til å svare henne uansett. Jeg setter inn bankkortet og taster inn koden min. «Størrelse?» Fuck. «Eh, bare den mest vanlige.» Svarer jeg nervøst. «Ok. Da skal den bare være sånn her.» Jeg smiler. «Ok.» «Skal den pakkes inn eller settes i pose?» «Pakket inn, takk.» Svarer jeg kjapt. Hun starter å pakke. Jeg ser på klokka som henger over henne. Ok, jeg har bare brukt fem minutter. Hun gir meg gaven. «Pose?» «Nei, takk» svarer jeg kjapt og omtrent napper ut gaven av hånden hennes.

Jeg løper ut av heisen og spurter mot rommet til Liam. Jeg retter på tøyet mitt og prøver å kontrollere pusten litt før jeg løfter planten og henter nøkkelen. Jeg lukker opp døra og spør: «Liam?» Jeg hører stemmen hans roper tilbake fra kjøkkenet. «Ja? Fant du det du trengte?» Jeg smiler for meg selv. «Jepp.» Roper jeg tilbake. Jeg går sakte mot kjøkkenet og får etterhvert utsikt mot ryggen hans. Han sitter og spiller et eller annet på mobilen. Wow, Liam sytten år.. shit! Atten år. Så rart... sitter å spiller ett spill i stedet for å være litt sosial. Jeg prøver å hindre meg selv i å smile, på grunn av at en eller annen grunn er jeg redd for at han hører at jeg smiler. Jeg lister meg mot han og... «BØ!» Han skvetter og mister telefonen sin på bordet. Han snur seg rundt og får øye på meg. Jeg har gaven gjemt bak ryggen. «Gratulerer med dagen!» Det forskrekkede ansiktet hans mykner om til ett smil. «Hurra for deg som fyller-» Jeg synger med et stort glis om munnen. Han hviler hodet sitt på høyre hånden og ser på meg synge. Liam blir atten. Fy søren. Jeg har ikke kjent han så sinnsykt lenge, men det føles fortsatt helt surrealistisk ut. Før jeg vet ordet av det er jeg ferdig. Jeg drar fram Armani klokken som er pakket inn i en gull- plastikkboks som er forseglet av en svart tråd knytt i en sløyfe. Han reiser seg opp og tar den i mot. Han kysser meg mykt. «Tusen takk.» Jeg smiler og venter spent på at han skal lukke den opp. Han løsner sløyfen og ser ned mot klokken. Han står og ser på den med munnen åpen og øynene vid åpne. «Nå burde du lukke munnen slik at du ikke tørker ut.» Sier jeg tullete. Han ser på meg med hevde bryn. «Tusen takk, Line. Det er den fineste klokka jeg noensinne har sett.» Jeg smiler. «Så bra!» Jeg kjenner at lykken tar over skyldfølelsen. «Ta den på da!» Sier jeg gira. Han vrikker hodet til begge sider: «Ja, når du sier det sånn så.» Han tar den på og HELDIGVIS passer den. «Fy faen.» Jeg ler. «Den må jo prøves.» Hæ? Han tar tak i hodet mitt og kysser meg hardt. Åja, nå skjønner jeg. Jeg ler mot leppene hans og besvarer kysset.

FakeWhere stories live. Discover now