25: En 'ordentlig' middag del 2

1.1K 43 7
                                    

Vi kommer til disken hvor det står en dame. Hun har det blonde håret sitt i en høy, stram dott. Det ser ikke ut som om at hun bruker noe sminke og har feilfri hud (hvordan er det mulig?). De små fregnene hennes får henne til å se brunere ut en hun er. Jeg tror hun er i sånn 30 årene eller noe. «Navn?» Spør hun og ser på oss. Liam svarer «Liam Bronx.» Hun starter å skrive ned ting på pc'en sin og i mellomtiden tar jeg meg tid til å se meg rundt.

Wow, jeg har liksom bare sett dette stedet på nettet. Når jeg var liten tegnet jeg det til og med på en oppgave vi fikk i barnehagen som var: "tegn drømmehuset deres." Det er helt umulig å komme hit. Jeg ser meg rundt og ser at restauranten er pent utsmykket med et vakkert gull tema. I taket er det en svær elegant diamant lysekrone. Hvert bord har en blomsterbukett på seg hvor det står inngravert: Mante, på hver eneste blomsterkrukke. Veggene er pyntet med flotte klassiske malerier. Det er så vakkert. Jeg har aldri sett en restaurant som er så stor. Jeg er sikker på at det må sitte sånn 200 mennesker her. Hvordan har folk råd til dette? Men hvordan går det an å være så stille når det er så mange? Det er så fredfullt og koselig er. «Ja, dere har bord 153. Jeg kan be en om å følge dere bort.» Damen drar meg ut av den lille egne verden jeg lever i. Hun snur seg rundt og går inn i et rom bak disken. Liam ser smilende på meg. «Så... hva syntes du?» Jeg gir han et sjokkert blikk. «Hva jeg syntes? Jeg syntes faktisk at dette er et av de fineste stedene jeg noensinne har vært på og et av de fineste stedene jeg noensinne kommer til å være på. «Han ler litt. I dette lyset glitrer øynene hans, og det gjør meg helt målløs. Han smiler lekent. «Kanskje jeg fortjener noe ekstra når vi kommer hjem?» Jeg dytter han svakt, ler litt og rister oppgitt på hodet. Han starter å le med meg.

«Her har dere Heidi. Hun kan vise dere vei.» Heidi vender de nøttebrune øynene sine mot oss og starter å vise oss vei. Etter litt er vi endelig der. «Sånn.» Sier hun smilende. «Takk.» Svarer Liam. Heidi ser på han på en litt rar måte. Så innser jeg det. Hun prøver å smile forførende til han. Det ser egentlig ikke ut som at han bryr seg. Jeg skal til å "hoste" da Liam gir henne et 'hvorfor er du fortsatt her' - blikk. «Takk» Sier han nok en gang, men denne gangen med en spørrende undertone. Han prater også mye saktere sånn at hun skal forstå hu tet og dra. Hun retter seg opp i ryggen og det ser faktisk ut som at hun er litt ukomfortabel. Hun ser mot meg rett før hun skal til å gå og jeg gir henne et surt blikk. Eller, rettelse, et 'hold deg unna typen min' - blikk. Hun går og jeg ser tilbake på Liam som tydeligvis har sett på meg. Han ler litt. Shit, han så sikkert at jeg ga henne det blikket. Jeg løfter på skuldrene og gir han et "uskyldig" blikk. Han tar opp menyen og spør meg «Så... hva vil du ha?» Jeg tar også opp menyen og svarer: «Jeg vet egentlig ikke. Hva skal du ha?» Han nøler. Etter litt trekker han på skuldrene. «Biff høres godt ut.» Jeg ler. «Vi kommer på en av verdens fineste restauranter og du velger biff?» Han ler sammen med meg. «Ja men tenk hvor god biffen dems må være!» Jeg prøver å la være å le så mye på grunn av at jeg føler at jeg ødelegger den koselige aromaen her ved å brase ut i høy latter. Jeg holder latteren inne og tar et godt utpust. «Vel jeg kan ta...» Jeg ser på menyen. Herregud det er skikkelig mange kompliserte navn her, og jeg vet ikke hva de betyr i det hele tatt. Jeg ser gjennom sånn 8 sider før jeg finner en rett som jeg faktisk vet hva er, og som jeg liker ganske godt. «Jeg kan ta lasagne.» Han ser konsentrert på menyen. «Og drikke da?» Han strammer kjeven. Jeg tror ikke en gang at han legger merke til det selv. Det gjør meg helt svak. Han ser opp på meg på grunn av at jeg ikke har svart enda. Jeg hoster litt for å kunne greie å prate «Ehm jeg kan bare ta pepsi eller noe.» Han smiler. «Samme her.» Plutselig står det en vakker brunette foran oss (er alle her modeller eller noe?). «Så? Hva skal dere ha?» Spør hun smilende. Vent. Hvordan visste de at vi er ferdige nå? Liam virker like overrasket som meg. «Vi kan ta to pepsier, en biff og en lasagne.»Hun skriver det ned på den lille blokken hun har i hånden (så originalt) sin før hun peker på oss med blyanten sin. «Ok, hva slags biff og hva slags lasagne?» Jeg må nesten le litt av hvor oppgitt Liam blir. «Finnes det forskjellige typer?» Spør han sukkende. Hun tenker seg om. «Det finnes vel omtrent tjue typer av begge.» Han vifter armen sin mot henne. «Vi tar bare det som er mest anbefalt vi.» «Ok.» Sier hun muntert og går.

Etter bare sånn ti minutters tid med venting kommer noen med maten vår. Det er to veltrente menn. «Biff.» Sier han ene og gir biffen til Liam. Det kommer en slags lyst i øynene til Liam når han ser den. «Og lasagne.» Sier han andre og ser smilende mot meg. Han setter lasagnen foran meg. «Så pepsi.» Sier han samme fyren. Han setter først den ene pepsien hos Liam, så legger han pepsien min hos meg slik at han treffer meg med albuen sin. Han smiler til meg slik som Heidi smilte til Liam. «Har du lyst til å ta et bilde eller? Så øyeblikket varer?» Spør Liam surt. Servitøren ser sjokkert på Liam. Når han ser at Liam holder knyttneven sin på bordet går han fort, og han andre følger etter. Sånn seriøst denne restauranten har et problem med flørtende servitører. «Liam!» Sier jeg hviskende. «Hva?» Spør Liam og trekker på skuldrene som jeg gjorde i stad. Jeg ler litt. Jeg tar tak i bestikket og ser spent på maten før jeg starter. Jeg prøver å spise så pent så mulig siden at vi er på en så fin restaurant, men lasagnen gjør det vanskelig på grunn av at den er så god. Vanligvis ville jeg sikkert dyttet den i meg som en ku. Jeg ser over på Liam og det ser ut som om at han er i himmelen. For hver bit han tar lukker han igjen øynene bare for å nyte det mer. Jeg smiler.

Nå er vi begge ferdige og stapp mette. Det er det beste jeg NOENSINNE har smakt. Fyyy søren. Jeg puster ut litt ekstra kun for å lukte på ånden min. Rart, men verdt det. Nok en gang kommer hun flørtende servitøren. Hun holder den greia som Liam skal betale med i hendene. «Var det god mat?» For en gangs skyld svarer faktisk jeg. «Det var kjempe godt.» Svarer jeg muntert. Liam er lent bak i stolen sin på grunn av at han er så mett. «Det var veldig, veldig godt.» Sier han. Hun ser på oss begge. «Så fint.» Hun tar en kort pause før hun spør: «Vil dere ha regningen nå?» Han ser på meg. «Vil du ha dessert?» Vanligvis ville jeg sagt ja til å spise dessert på Mante liksom, men jeg er skikkelig mett. Pluss det er sikkert skikkelig dyrt nå. «Nei takk.» Han strammer kjeven igjen. Herregud. Hvorfor? Så ser han på servitøren og svarer: «Ja, da kan vi ta regningen.» Hun smiler. «Flott! Da blir det 3496 kroner.» 3496 kroner?! Fy flate! Vi spiste jo bare en biff og en lasagne! «Ok.» Sier han og tar i mot den lille maskinen. Han setter bankkortet sitt i maskinen og taster inn koden sin. Hvordan i helvete har han råd til det? Han jobber jo ikke. Pluss han har en fylliker far og moren... vent... moren? Jeg har ikke hørt noe om henne. Det eneste jeg har hørt er den ene gangen på baren da han sa 'og det er noe med moren min...' men han sa aldri hva. Også sa han jo til Oscar: '...det med pappa og... mamma.' Kanskje moren er den han "kjenner." Jeg må virkelig spørre han om moren en gang.

Tankene mine blir avbrutt av pipingen fra maskinen. «Flott!» Sier damen smilende. «Vel utgangen er rett bort der. Så dere kan gå når dere føler for det.» Sier hun før hun går.

Vi går, og når vi er foran restauranten stopper jeg Liam. «Vent.» Han ser spørrende på meg. Jeg vet at jeg høres ut som en fem åring men vi er foran Mante liksom! «Vi må ta et bilde.» Han smiler og rister oppgitt på hodet mot meg. Han tar den ene armen rundt skulderen min og smiler mot kameraet. Jeg tar et bilde. Jeg snur meg smilende mot han. Vi kysser og jeg tar enda et bilde. Jeg setter telefonen ned i veska igjen uten å bryte øyekontakt. «Takk» Sier jeg. Han smiler søtt mot meg. Plutselig blir øynene hans blir litt mørkere. «Vi står foran Mante.» Sier han og ser på logoen ved inngangen. «Ja?» Svarer jeg spørrende. Han bærer meg opp. Jeg smiler lekent mot han. Han dytter meg mot veggen og kysser meg.

Kjøreturen tok ca to timer hjem, og nå står vi utenfor huset mitt. Jeg vender meg mot han. Han smiler skjevt til meg. «Vel...» Sier jeg: «Vel..» svarer han tilbake. «Har du lyst til å overnatte?» Spør jeg. Øynene hans blir mørkere «MEN. Ikke noe sånn som du tenker på. Bare slappe av liksom. Du kan sikkert låne en av joggebuksene til pappa. Vi kan jo se på serie eller noe? Klokka er jo tross alt bare.» Jeg tar en kort pause og ser på klokka før jeg fortsetter: «Halv tolv.» Han smiler. «Hadde vært fint.»

FakeWhere stories live. Discover now