3: Heisann søta

2K 57 6
                                    

Vi starter å gå mot klasserommet, og bare for å klarert ting stopper jeg Liam og sier: «Forresten jeg har en kjærerste.» Blikket hans blekner litt også svarer han meg spydig: «Ser det ut som at jeg bryr meg?» Vel det så veldig ut som at han brydde seg i stad når en viss person var presset opp mot veggen. Vi går stille sammen til kjemien. I kjemien fikk selvfølgelig Liam plass foran meg. Det er jo bare helt fantastisk.

Når timen er ferdig går jeg til skapet mitt der hvor William står og venter som alltid. «Hei William.» Sier jeg og gir han et kyss. «Hei søta.» smiler han til meg. «Hva slags time har du nå?» Spør jeg. Han sukker. «Kjemi...» Jeg ler litt. «Det hadde jeg nettopp. Lykke til.» William skal til å si noe da en annen stemme kommer inn i bildet: «Hade'a søta» Liam.
Jeg prøver å gi han 'skjerp deg' - blikket, men han smiler bare lurt til meg. William er helt målløs, og før vi vet ordet av det er Liam ute av synet. «Hvem var det?!» spør William. «Ingen spesiell person.» Jeg sier det på grunn av at jeg vil ikke at William skal bekymre seg nå som han snart skal ha eksamen. Ihvertfall ikke over en sånn tulling. «Ingen?! Hvorfor kaller han deg søta da?»  sier han surt.
«Ok, det er bare han fyren som startet på skolen idag. Han er helt tett. Han er ingenting å bekymre seg for.» «Ok bra.» Svarer han før han gir meg et kyss og starter å gå til timen. Etter han er ute av synet blir det falske smilet mitt om til et normalt hverdags ansikt.

Jeg sitter hjemme i den store behagelige hvite designer sofaen vår i stua og ser på tv da det plinger i telefonen min. Lillebroren min går forbi meg i det den plinger, så han spør på en ertende måte: «Er den fra kjæææresten din?» Jeg ler og svarer: «Han heter William. Og jeg vet egentlig ikke.» Jeg tar opp mobilen og ser at jeg har fått en melding fra et nummer jeg ikke har. 'Heisann søta, Liam.'
LIAM?!
Hvordan i huleste har Liam fått nummeret mitt?!
Jeg tekster fort: 'Hvordan har du fått nummeret mitt?!'
'Jeg er vel magisk.' Svarer han.
'Nei sånn seriøst hvordan fant du det ut??'
'Lett.'
'Og med lett mener du?'
'At det ikke var vanskelig.'
'Skjerp deg.'
'Det er ikke akkurat sånn at du er den mest stille personen av deg. Det står på Instagram.'

Jeg tenker meg om. Instagram? Jeg går inn og sjekker. Å nei! Det er fra den gangen jeg og jentene hadde overnatting og hadde tullet litt også hadde en av venninnene mine skrevet i bioen min at jeg er singel og lagt ut nummeret mitt og sagt at folk skulle ringe meg. Dette var for sånn 2 måneder siden da jeg ikke var med William. Jeg bruker nesten aldri Instagram så jeg har glemt det. Faen. Jeg sletter det fort også skriver jeg til han:
'Stalker'
'Du liker det'
'Nei!'
'Joda du bare tørr ikke å innrømme det.'
'Det er ikke det. Vil bare ikke prate med deg.'
'Så du vil se meg?'
Før jeg rekker å skrive en ny melding skriver han:
'Passer vel bra at jeg står utenfor huset ditt nå da.' HVA?!
Ok slapp av, Line. Han tuller sikkert bare. Jeg går i et raskt tempo mot døra. Jeg lukker opp døren og ser den samme svarte motorsykkelen som han kom på i stad.

Liam tar av seg hjelmen og sier det han sa til meg i stad: «Heisann søta»

Jeg går surt mot han imens jeg sier: «For det første: IKKE kall meg 'søta'» «Okei sexy.» Sier han og gir meg et ekkelt smil. Jeg svarer: «Ihvertfall ikke 'sexy'! Det er verre. Og for det andre hvorfor i huleste er du her og hvordan vet du hvor jeg bor?!»

«Jeg tenkte at hvis du gadd å sende meg meldinger kjedet du deg sikkert.. Derfor tenkte jeg at jeg kunne kjøre hit. Grunnen til at jeg vet hvor du bor er at jeg kjørte forbi deg i stad når du gikk inn. Vi bor ikke så langt unna hverandre nå som jeg har flyttet hit. Tar bare 2 minutter eller no.» sier han og blunker til meg. Jeg bare ignorerer det. Jeg skal til å si noe da jeg blir avbrutt av mamma. «Hvem er da denne unge mannen?» spør hun høflig. «Ingen.» Svarer jeg fort. Mamma gir meg et strengt blikk «La nå gutten få prate.» «Jeg er ny på Line's skole. Jeg heter Liam. Liam Bronx.» svarer han høflig, og håndhilser mamma. «Jeg er moren til Line, Helen.» «Hyggelig å møte deg Helen» sier han så høflig og uskyldig som det går an å bli. «Vel kom inn. Vi skal snart ha middag. Vil du kanskje ha middag med oss?»

NEI

«Ja det hadde vært hyggelig» Jeg snur meg slik at ikke Liam kan se fjeset mitt og sier til mamma med mest sannsynlig det fakeste smilet i hele verden: «Er du sikker på at vi har nok plasser til det?» Hun ler. «Jaja selvfølgelig.» Hun skjønte tydelig vis ikke hintingen min. Hun går inn i huset igjen for å dekke på.

NEI, NEI, NEI.

Jeg snur meg irritert og ser Liam som smiler blidt mot meg. «Ja, dette skal nok bli spennende.»

FakeWhere stories live. Discover now