6: La oss danse salsa

1.5K 44 3
                                    

Jeg står utenfor skolen og venter på Bella da jeg plutselig hører noen bak meg si: «Neimenn. Er det ikke jenta mi?» Jeg snur meg rundt og ser William. Han ser på meg på en ganske trist måte som om det er noe galt, men skjuler det. Jeg går raskt mot han og kysser han. Han besvarer kysset mitt. «Skaff dere et rom.» Hører jeg en bak meg si. Jeg snur meg og ser Bella som smiler til meg. «Bella!» Roper jeg full av glede. Bella er også en av de "ekte" vennene. Vi ble kjent på videregående og har vært ganske gode venner siden første året. Jeg snur meg rundt og ser at hun står og venter på å gå inn med oss. Det bølgete, oransje håret hennes er satt opp i en enkel hestehale. Hun smiler søtt med de blå øynene sine. Forresten har jeg nevnt hvor søte fregnene hennes er? Noen ganger skulle jeg rett og slett ønske jeg så ut som henne.

Når første timen starter ser det ut som at Erik (gym og norsk læreren vår) er veldig gira på å fortelle oss noe. «Ok, folkens jeg har en viktig beskjed å komme med! I gymmen skal vi nå lære hvordan å danse salsa!» Imens han sier salsa uttaler han s'ene med sånn skarp, slange lyd. Salsa. hm.. Blir sikkert gøy det. Viola rekker opp hånden og spør «Er det sånn pardans greie?» Erik smiler og svarer: «Selvfølgelig!» Men William går jo ikke på trinnet mitt, han går jo i det over meg. Hvem skal liksom jeg danse med da? Og som et perfekt svar på spørsmålet mitt fortsetter Erik og sier «Og slapp av vi velger hvem som er sammen. Og! Vi har bestemt at det paret som er best på hele skolen får bli med i en landsdekkende salsa konkurranse! Vi bestemmer hvem som vinner om to måneder!» To måneder?! Hvordan skal vi liksom lære å danse på så kort tid? «Så i neste gym time, som også er neste skoletime starter vi!» Flott.

Norsktimen var kjedelig som vanlig, men gikk heldigvis fort over. Jeg, Charlotte, Maren og Rikke går ned til gymmen sammen. Maren prater om hvordan hun og dansepartneren hennes skal vinne hele konkurransen, imens Rikke og Charlotte diskuterer hvem av to topper som ser best ut på Charlotte. Vi kommer til garderoben skifter og går inn i gymsalen. Jeg går inn i gymsalen og får øyekontakt med gjett hvem... Liam! Flott. Vi har gym sammen også. «Ok, gutter og jenter stell dere på en rekke!» Erik avbryter mine indre tanker om hvor ille det hadde vært å kommet med han. Vi steller oss på en rekke og Erik forsetter: «Og husk selv om det kanskje er litt "kleint" å røre hverandre må dere huske på at det er meningen at skal være intimt.  Og slapp av lærerne har allerede plukket ut dansepartnere så nå trengs det ikke å diskuteres!» Erik ramser opp navn i evigheter. Jeg starter å få en vond magefølelse siden at verken jeg eller Liam har blitt plukket. «Også har vi Line og Liam» HVA?? NEI!  Liam ser på meg med et perverst smil. Jeg går til Erik og spør med en hyggelig tone: «Er du sikker på det?» «Ja, rektor sa at siden at du er den som viste han rundt og siden at han er så ny kanskje du burde danse med han også» «men-»han avbryter meg og fortsetter bare å ramse opp navn «Celina og Finn.»

Jeg snur meg surt rundt og går til Liam. «Da er det vel bra at jeg er halvt spansk og kan det.» Hva? Liam? Spansk? Jeg burde sett den komme.. det forklarer ihvertfall utseende. «Ok folkens, vi har fått en salsa lærer til å komme å lære oss hvordan å danse. Gi en varm velkommen til Oscar.» Vi klapper mens en mann kommer inn i rommet. Man kan lett se at han er fra utlandet. Enten spansk eller italiensk tipper jeg. «Takk, takk. Ok jenter og gutter her vil jeg se lidenskap. Og jeg vil se masse av det!» Han ser plutselig på Liam og sier «Liam!» med en varm tone. «Oscar!» svarer Liam og gir han en klem. Oscar holder tak i Liam og sier til oss «Han her. Han er en salsa mester! Dere andre burde ta litt tips fra han her. Etter meg da» sier han og blunker.  Liam ler litt. Han er faktisk ganske søt. «Men du, jeg og Line lurte på om vi kunne øve alene?» «Alene? uten meg? Men jeg er jo læreren deres.» «Ja, men jeg kan det jo, og jeg tenkte at jeg kunne lære Line.»Vent hva? Hører jeg riktig?! Nei! Aldri! Vær så snill si nei! Han nøler "Hmm ok. Bare siden at jeg stoler på deg"

NEI, NEI, NEI.

«Takk.» Svarer Liam, og jeg er målløs. Jeg bare står der og vet ikke hva jeg skal si. Det føles ut som at hele verden har stoppet opp helt til jeg kjenner en sterk hånd dra meg med seg. Uten å tenke over det følger jeg etter. Jeg og Liam går inn i et rom som hører til gymsalen. «Ok da starter vi da.» Sier Liam med en enkel tone. «For det første når diskuterte vi at vi ville øve alene?» Spør jeg litt surt. «Vi gjorde ikke det. Jeg bare tenkte at det ville gå kjappere om jeg lærte deg det isteden for at vi skulle lære noe jeg allerede kunne.» Det er egentlig ok så jeg fortsetter: «Og for det andre hvordan kjenner du Oscar?» han svarer «Vi pleide å gå på samme salsa kurs.» «Men er ikke han sånn 10 til 20 år eldre en deg?»han smiler og svarer «Jo, men siden at jeg var så god til å danse salsa når jeg var ung ble jeg flyttet opp noen ganger til en eldre aldersgruppe, og etterhvert danset jeg med Oscar.» Wow. Stadig nye overraskelser med han. «Så skal vi starte nå eller er du ikke ferdig?» «Jeg er ferdig nå» svarer jeg kjapt. «Ok la oss danse salsa.»

FakeWhere stories live. Discover now