18: «Jente overnatting!»

1.2K 47 2
                                    

«Ja, så hva er det du venter på?» Spør Charlotte gira. «Hæ?» Svarer jeg. «Start å få ræva i gir! Vi skal jo dra!» Jeg sukker. «Men klokka er jo bare...» jeg ser på klokka og blir litt sjokkert. «Nesten halv sju?» Jeg starter å gå på badet da Charlotte drar meg tilbake. «Nei, nei, nei du trenger ikke å ordne deg. Det er jo overnatting!» Jeg må nesten le av måten hun er så gira på. «La oss draaaa» Sier hun og drar meg mot døra. Jeg stopper opp. «Ok, ok bare la meg ta med meg telefonen min.» Hun sukker, så slipper hun meg. Jeg henter telefonen min som ligger på senga, så drar vi.

Vi går inn i huset og jeg spør: «Hvorfor er det så stille her?» Det pleier vanligvis å være mye lyder på grunn av de to lille tvillingsøstrene hennes. De er begge på alderen til lillebroren min, Lukas. Hun ser på meg og øynene hennes lyser nesten. «Alle er borte.» «Borte?» Spør jeg. Hun smiler. «Ella og Marie er hos bestemor, og mamma og pappa er på ferie!» «Ferie? Hvor?» «De dro på et sånt 14 dagers krus.» Jeg nikker hodet forståelsesfullt. «Men du vet hva det betyr!» Omtrent roper hu. Jeg vet hva hun kommer til å si allerede. Sikkert: Jente overnatting! «Jente overnatting!» Og der kom det. Jeg får latterkrampe på grunn av at jeg tok rett. Jeg kan høre at hu ler med meg. DING DING kommer det plutselig fra ringeklokka.

«Hei!» Hører jeg en stemme si. Jeg ser mot døra og ser Malene! Malene har jeg ikke sett på sånn tusen år siden at hun går på en annen skole. Bak Malene står Rikke, Linda, Sofie og Bella. Alle bruker nattpysj. Yes. Det var ikke bare meg. «Ok, dere kan bare sette dere i stua så kommer jeg med snacksen.» Sier Charlotte og slenger på et blunk på slutten av setningen. Sofaen til Charlotte er ganske stor, så alle får plass i den. Chalotte har nettopp satt fram to boller med chips, en stor bolle med godteri, vann og brus. «Ok. Film.» Sier charlotte ganske seriøs. Så setter hun sånn 40 filmer på bordet. Bella roper plutselig ut: «Jeg stemmer for Titanic.» De andre jentene sier sånn omtrent i kor: «Oh my god jeg ååå.» Charlotte smiler. «Da blir det Titanic da.»

Filmen ble nettopp slutt og alle griner «Han trengte ikke å DØ.» Sier Bella grinende. «Nei, hun kunne bare ha gitt han litt plass!» Svarer Linda gråtende. Jeg griner litt jeg også, men ikke noe i nærheten av de andre. Det virker jo som at de dør jo.

Etter all gråtingen starter alle å prate om kjærlighetslivet sitt i mens jeg bare sitter der. «Så Line hva skjer med deg og Liam da?» Hører jeg Bella si. «Ehm ingenting.» Charlotte smiler lurt mot meg. «Sikker?» Jentene skjønner på måten Charlotte sier det på at det er noe mer enn det jeg viser som foregår. «Kom igjen Line vi er jo bestevenner.» Alle jentene nikker. Burde jeg si det? Jeg ser på dem igjen. Herregud det er jo bestevennene mine. Jeg må slutte å være så paranoid. «Ok, vel..» Jeg forklarer det som har skjedd i det siste, og den hendelsen istad med meg dansende i nattpysjen. Alle jentene sitter i sofaen med øynene vid åpne når jeg forklarer. Noen sitter faktisk med potetgull og ser på meg som om jeg er en spennende film eller noe. Når jeg er ferdig sier alle i kor «NAWWWW» «Hva snakker dere om? Det var drit kleint!» Bella ser på meg sjokkert. «Jeg ville heller sagt drit søtt! Det høres jo ut som om at dere kommer rett ut fra dén klisjè filmen jo!» Jeg ser ned i bakken. «Det er komplisert...» Sukker jeg. «Hvorfor?» spør Linda, imens hun spiser potetgull. «Han er ikke bra for meg. Han er liksom den typen som kommer med sånne perverse vitser, og som banker folk og sånt. Eller noen ganger da...» Sofie gir meg et lurt smil. «Sånn som jeg har hørt har han bare banka folk når det har handlet om deg.» Jeg tenker meg litt om. Det er jo sant... Oj. Så fortsetter hun: «Jeg ville drept for en sånn kjæreste.» Jeg spør: «Men hva med kommentarene da?» Charlotte svarer: «Etter som jeg også har hørt så har han jo ikke sagt noe sånt i det siste? Kanskje han forandrer seg?» Jeg har ikke tenkt på det heller... «Jeg vet ikke...» Svarer jeg bare. Jeg ler litt for å få vekk den kleine stillheten. «Men uansett! Charlotte sa ikke du under filmen at vi måtte lakke negler?» Jeg sier det sånn at vi skal komme oss av temaet med Liam. Det er så typisk. Lakke neglene liksom. Det er sånn som man ser på de filmene der hvor alt liksom skal være så perfekt. «Ja, oh my god!» Svarer hun overlykkelig.

Jeg våkner opp av at det durer i baklomma mi. Jentene ligger fortsatt og sover, og jeg kan høre at Linda hysjer på meg på grunn av at hun vil sove. Øynene mine tilpasser seg, og jeg kan se at det er mamma som ringer. Jeg svarer med en gang og så hører jeg: «Line?! Hvor er du?» «Jeg er hos Charlotte.» Svarer jeg sånn halvveis våken. «Herregud du kan ikke skremme meg så mye neste gang! Du må huske å si ifra!!» «Ok, ok.. Hade» «Hade.» Svarer hun surt. Jeg slipper telefonen og legger meg igjen.

«Tihihihi.» Jeg våkner av en av jentene som ler. Jeg reiser meg opp og hører stemmen til Charlotte «Jeg sa at du ikke skulle være så høylytt. Nå vekka du Line!» «Nei, nei det går fint» Sier jeg omtrent i søvne. «Hvorfor lo du?» Spør jeg for å late som om at jeg er mye mer med i samtalen en det jeg egentlig er. «Du prater i søvne.» Jeg kjenner panikken strømmer gjennom hele meg, og øynene mine blir plutselig vid åpne. «Hva var det jeg sa?» Rikke smiler mot meg. «Du sa bare 'heisann kjekken' også startet du å le litt.» Hun går nærmere meg. «Hvem kjekkas var det du pratet om?» Jeg svarer smilende tilbake. «Veit ikke... sikkert ingen...» Hun gir meg et lurt smil. «Ok jeg lar deg slippe unna. Denne gangen...» Vi starter begge å le. Jeg tenker over det hun sa at jeg sa også kom jeg på at Liam sier jo 'Heisann søta' også sa jeg liksom 'Heisann kjekken' i søvne? Hva er det som skjer meg?
____________________
Jeg har nådd 1K lesninger! Det er helt sykt! Tusen takk til alle dere som leser, stemmer og/eller kommenterer <3

FakeWhere stories live. Discover now