48: Ikke forlat meg

765 42 7
                                    

Det ringer ut til storefri. Endelig. Jeg drar med meg bøkene og går. «BØ!» Liam spretter foran meg i det jeg skal ut av klasserommet. Jeg skriker så høyt at folk starter å stirre. Har jeg nevnt at jeg er skikkelig lettskremt? Han lener seg bak med hånden på magen mens han omtrent ler seg i hjel. Jeg dytter han svakt og svarer surt: «Det er ikke gøy.» Han smiler lekent. «Det var litt gøy da.» «Nei.» Svarer jeg kort og går. Jeg kan høre at han går etter meg. Han drar skulderen min mot seg slik at vi står og ser på hverandre. «Hvorfor er du så sur?» Jeg krysser hendende. «Jeg er ikke det.» Det er i det jeg sier det at jeg innser hvor sur jeg er for nesten ingenting. Han gir meg 'sikker på det?'-blikket. Jeg ruller med øynene og tar armene ned. Skal jeg si det? Forrige gangen jeg hadde det prøvde jeg å skjule det, men nå tror jeg at det er best at han vet sånn at han vet hvorfor jeg er så sur. Jeg demper stemmen. «Sorry, blir litt lett sur siden at jeg har mensen.» Det ser nesten ikke ut som om at han bryr seg. «Åjaaa... Skjønner.» Det er egentlig litt deilig at han tar det så fint.

Vi starter å gå mot kantina når jeg sier: «Så har du fått noen fler beskjeder om... du vet?» Det er jobben og sånn jeg sikter mot når jeg spør. «Ja... jeg har funnet ut når jeg skal starte...» Øynene mine sperres opp og kjeven faller ned. «Når?!» Vi stopper opp begge to og ser på hverandre. «Vel, salsafinalen er jo neste onsdag og jeg skulle egentlig starte på tirsdag, men jeg greide å overtale dem til å la meg bli her til onsdag.» Det føles ut som om at hjertet mitt synker. Neste onsdag? Idag er det onsdag... Det betyr at det bare er en uke til jo... Ukontrollert hiver jeg meg selv om han. Jeg hører at han puster tungt ut på grunn av at jeg nesten klemmer livet ut av han. Ordene mine høres ynkelige og triste ut: «Ikke forlat meg.» Klumpen former seg i halsen min og jeg har bare lyst til å bryte ut i tårer. Han tar den ene armen på hodet mitt og den andre rundt livet mitt. Jeg kjenner at han lener hodet sitt på mitt. «Line... Det kommer sikkert til å bli litt vanskelig, men det kommer til å gå. Ok? Vi må bare prøve.» Jeg slipper han ikke. Han løfter hodet mitt mot seg og drar håret mitt bak ørene mine. «Pluss, ikke tenk kun på det dårlige. Tenk på det bra også. Vi kommer til å få to fuckings helikoptre!» Jeg ler.

Det er helt fantastisk, og folk ville sikkert drept for en mulighet til å få så mye, men skal jeg være helt ærlig så er Liam det eneste jeg har lyst på. «Vel... vi får ihvertfall danset sammen på finalen da.» Han smiler søtt. «Det får vi.» Vent, vent, vent. Liam ser på blikket mitt at jeg lurer på noe. Han ser spørrende på meg. Nå har jeg endelig muligheten til å spørre hvorfor de på møtet kalte han Collins og ikke Bronx. «Du husker på møtet?» Han ler. «I går, ja? Er ikke så vanskelig å huske.» Jeg fortsetter. «Hvorfor kalte de deg herr Collins og ikke herr Bronx?» Han blir plutselig super seriøs. «Vel, faren min heter Bronx ikke sant?» Jeg nikker og lar han fortsette. «For det første så er det ikke sånn at jeg er så stolt og glad i faren min at jeg ønsker å fortsette å ha etternavnet hans... og for det andre så skal jeg ta over et firma som heter: "Collins Company" og da blir det litt ironisk at sønnen til hu som pleide å styre, og han som skal ta over heter Bronx.» Åja, det gir jo mening. Jeg nikker forståelsesfullt. «Så jeg skal i løpet av denne måneden få endret navnet mitt fra Liam Bronx til Liam Collins.» Jeg nikker. Plutselig ser han drit nysgjerrig på meg. «Angående navn. Jeg visste ikke at du hadde et mellomnavn. Hvorfor har du ikke fortalt meg det før?!» Jeg småler. «Jeg veit ikke... Jeg pleier ikke å bruke mellomnavnet mitt så mye, så jeg tror jeg bare glemte det.» Han rufser til håret mitt. «Hvorfor gjorde du det?!» Han ler. «Unnskyld, jeg bare glemte meg.» Jeg ler. «Dust.» Han smiler det typiske Liam smilet sitt. «Glad i deg også.» Jeg dytter han svakt i brystet. «Vel la oss gå å ta oss litt mat. Eller glemmer du at du trenger mat også?» Jeg dytter han enda en gang. Den vakreste latteren runger i gangen, og jeg er stolt av å si at han den kommer fra er min.

FakeWhere stories live. Discover now