37: Salsa konkurransen

944 39 9
                                    

Resten av dagen går egentlig ganske fort. Akkurat som ferien.

Etter å ha gått fra Liam og de er jeg i klasserommet. «Ok, elever» sier Erik mens alle setter seg. «Første time etter høstferien. Har dere hatt det fint?» Klassen nikker. Et smil fester seg om munnen hans før han fortsetter «Ok, så nå har vi egentlig norsk, men første delen av salsakonkurransen er jo i dag. Derfor tenkte jeg heller å bruke denne timen på å forklare litt hva som skal skje.» SHIT! Salsakonkurransen er i dag. Jeg kjenner pulsen øke bitte litt. «Så Line-» han tar en pause og peker på meg. «Og Liam skal som sagt konkurrere. Det dere skal gjøre, Line er at dere skal først følge meg etter friminuttet, også følger jeg dere til garderoben og sånt. Etter det ser dere et skilt på en av dørene i garderoben der det står 'scene' og dit går dere inn når dere hører at noen roper navnet deres. Dette kommer jo til å være i to forskjellige garderober så derfor er det veldig viktig at dere går ut når han sier 'Line og Liam!' Slik at dere kommer ut på likt.» Jeg nikker forstående med hodet. «Flott.» Sier han smilende til meg. Så tar han blikket sitt vekk fra meg og utover klasserommet. «Det dere skal gjøre er å følge Berit, som vil følge dere til tribunen.» Klassen nikker. Resten av timen går ut på at folk sa hva som man alltid må huske med salsa. Jeg vet egentlig allerede alt det de sa, så det jeg gjorde var å bare føle på sommerfuglene i magen og både grue og glede meg.

Skoleklokka ringer.
«Ok, elever. Husk! Følg Berit.» Etter noen sekunder er jeg og Erik de eneste igjen i klasserommet. Liam kommer plutselig vandrende inn. «Ok, klare?» Vi ser først på hverandre før jeg svarer «klare.» «Ok, denne veien.»

Læreren kjører oss til en bygning som ser ut som en arena syntes jeg. På veien ut av bilen gir han oss en bag med tøy hver. Vi går inn og etter at Erik har pratet litt med resepsjonisten går vi til garderobene. «Ok, ser deg på den andre siden.» Sier Liam tullete. Jeg går inn i garderoben og starter å skifte.

Jeg ser meg i speilet. Jeg har på meg en vinrød kjole. Overdelen er litt vel utringet. Den er stram og dreper meg. Den dype utringningen får meg til å føle meg ukomfortabel. Det eneste som er komfortabelt med denne er at man ikke trenger å ha bh under på grunn av at den allerede har sånne innlegg. Kjolen har noen fine svarte paljetter som utsmykker midjen min. Skjørtet har ikke noe spesielt pynt på seg. Det er ganske matt. Den slutter ved anklene og jeg er ganske sikker på at hvis jeg snurrer rundt vil den vise alt under. Heldigvis har jeg en vinrød shorts under da. Håret mitt ble flettet av en sånn dame på veien hit, så det ser sånn någelunde ut det og. Hun samme sminket meg. Jeg har en dyp rød farge rundt øynene som matcher kjolen. Jeg steller meg foran døren hvor det står "scene" og venter... «De neste kommer fra Dalen skole. Gi en god applaus for Line og Liam!» Pulsen er så høylytt at jeg er overrasket over at jeg hørte han si noe i det hele tatt. Jeg går ut uten en eneste anelse om hvor mange det er der eller hvor Liam kommer fra. Et sterkt lys treffer meg, og jeg prøver å ikke myse så ille. Jeg hører masse applaus, og kan se mange folk. Shit, det må jo være sånn 1000 folk her! Jeg ser meg diskré rundt og kan se Liam kommer smilende og sjarmerende ut av garderoben på andre siden. Vi går mot hverandre. Han tar tak rundt midjen min og vi stopper opp og smiler til publikum. «Du ser fantastisk ut.» Hører jeg Liam diskré si. «Takk du ser ikke så verst ut selv.» Svarer jeg ertende. Vi inntar start posisjonen. Musikken starter slik som oss.

Lyset er så lust at jeg ikke kan se salen. Jeg kan heller ikke høre noen stemmer, så egentlig føles det ut som om at det bare er meg og Liam der. Oss to. Det eneste som er annerledes er at hver gang vi gjør er kult triks klapper alle. Jeg liker dette. Jeg ser opp på Liam. Han smiler mot meg. Alt ved han akkurat nå er så sexy. Håret er kjempe rufsete og svettete. Øynene hans er intense. Svetten fremhever den gyldne huden hans, og parfymen hans lukter nydelig.

Og så ligger jeg der. I favnen hans. Folk klapper overalt, men det eneste jeg konsentrerer meg om akkurat nå er Liam og trangen til å kysse han. Han løfter meg opp. Vi skal til å bukke og jeg gjør det Oscar sa til meg her om dagen. Han sa at jeg skulle huske å holde hodet høyt når du bukker. Han sa at det gjør slik at jeg ser mer elegant ut. Så det er det jeg gjør. Jeg holder hodet høyt når jeg bukker. Vi smilet begge to. «Så! For en fantastisk framvisning» mens han fyren snakker går vi av.

Etter to danser eller noe sier han «nå vil vi at alle deltagerne skal komme ut og så skal valget bli tatt.» Forvirret går jeg ut. Sa Erik noe om dette? Han må ha glemt det. Jeg går ut med alle de andre jentene i garderoben. Jeg finner Liam og vi steller oss på rekke med de andre. «Ok, så-» mannen som prater kommer mot deltagerne og nå kan jeg endelig se han. Han er høy og ganske mandig. Håret hans er langt men puttet opp i en dott. «Alle har hatt muligheten til å stemme. De som går videre til finalen er..» En intenst stillhet bygger seg opp i finalen. «Emilie og Sigmund fra Told skole og Liam og Line fra Dalen!» HVA?! Jeg skriker av glede og snur meg rundt til Liam og kysser han intenst. «VI KOM VIDERE!» Roper han. «JA!» Hele salen klapper og gleden er overveldende.

FakeWhere stories live. Discover now