29: Ren bitch

1K 41 5
                                    

«Så når er det egentlig vi skal dra imorgen?» Spør jeg etter å ha tatt enda en bit av pizzaen min. Hun ser opp på meg. «Var det ikke rett etter skolen som passet best?» spør hun og ser på de andre jentene som sitter og spiser. De nikker. «Okei» svarer jeg og lener meg over bordet. «Nei, vent!» sier jeg og reiser meg opp igjen. «Jeg kan ikke.. Lukas har jo bursdag.» jeg kan se at de blir litt skuffa. «Jaja» sier Charlotte og trekker på skuldrene.

Lurer på om Liam kommer. Nå som han er 'syk'. Kanskje han spiller syk på grunn av at han ikke vil komme? Tanken bekymrer meg. Jeg ser over på gjengen hans. De driver å ler av noe Kai har sagt. «Bare vent litt» sier jeg til jentene. Jeg bestemmer meg for å gå bort til guttene og spørre om de vet noe om det at Liam er 'syk'. Charlotte ser at jeg er på vei mot dem «og forresten! Line!» Jeg snur meg rundt. «Legg inn ett godt ord for meg» sier hun og blunker. Jeg smiler før jeg himler med øynene og går.

«Er ikke rart at han døde da. Han hadde lagd et dårlig forsvar, og han burde hvertfall prøvd å bygge-» Fredrik avbryter seg selv midt i setningen når han ser meg. De merker det og ser på meg de å. «Neimen, Line. Hei» sier Kai. «Hei» svarer jeg med et smil om munnen. Jeg setter meg ved siden av Fredrik «vet dere noe om det at Liam er syk?» spør jeg. Kai rynker brynene «vi har faktisk lurt på det samme.» sier han og lar det henge i luften. «Han virket helt fin i går» sier jeg. Jeg mente egentlig ikke å si det høyt. «I går?» Jeg løfter forsiktig på skuldrene. «Ja, han var hos meg.» Sier jeg bestemt, men med en vennlig tone. «Ahhh.. han var hos deg, ja.» Sier Adam og dytter Fredrik i skulderen. Jeg skjønner hva han hinter til, og jeg kan ikke hjelpe meg selv. Jeg må bare le. «Nei, ikke sånn» sier jeg.

Jeg hører en gyselig latter fra et stykke unna. Jeg ser mot kantina. Der. Mona. Med.. William?! Hva søren? William vet hvor mye jeg hater henne. Han kaster over et blikk. Vi får øyekontakt. Jeg gir han et stygt blikk. Før jeg vet ordet av det tar han tak i kjeven til Mona og kysser henne. Hva. Faen?

Det føles ut som at hjertet mitt synker tusen hakk. Jeg får en vond ekkel følelse i magen. Hvordan kan han gjøre dette? Jeg reiser meg og går ut. Jeg går ut av kantina og setter meg på en krakk utenfor skolen. Akkurat nå vil jeg at Liam skal komme hit og trøste meg. Jeg vil bare ha noen som forteller meg at han mener det sikkert ikke.. eller det er noe du ser for deg.. eller egentlig hva som helst. En tåre triller ufrivillig ned kinnet mitt når minnene suser rundt om i hodet mitt:

«Hva er det?» spør han. «Mona. Hun skjelte meg ut foran alle. Hun sa at-» pusten min hakker, og tårene renner intenst før jeg greier å fortsette. «Hun fortalte alle om hvordan jeg var så stygg at hu ikke orket å se på meg. Hvordan jeg bare er en rik jente som får alt jeg peker på. Og hvordan hun ikke en gang skjønte hvorfor du er med meg. På grunn av tydeligvis er ikke jeg verdt noe.» Han tørker en tåre av kinnet mitt. Hodet mitt faller ett hakk ned. «Line.. du er den vakreste jeg kjenner-» Han løfter hodet mitt med hendende sine «Line. Jeg elsker deg. Og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg ble sammen med deg.» Jeg smiler gjennom tårene «Jeg elsker deg også, William.»

Han vet at hun har vært en dritt mot meg. Hvorfor gjør han dette?

«Vil du ha blå eller grønne ballonger?» Spør mamma, Lukas. «Mmmm... Blå!» sier han. Hun smiler. «Ja vel.» Han står og spiser på hånden sin. Jeg bøyer meg ned. «På tide å ta hånden ut av munnen.» Sier jeg vennlig og tar vekk hånden hans. Han tar den fort ned. Jeg tar han rundt livet. «I morgen blir du stor gutt!» Han starter å hoppe. «Ja, jeg blir så mange år» sier han og viser fram 8 fingre.  «Vel, vet du hva det blir da?» spør jeg, og smiler lurt. «Pakker?» spør han. Jeg bygger opp spenning «kake!» Han gliser. «Masse kake!» sier han og hopper rundt. Jeg reiser meg opp og rufser til håret hans før jeg går.

Vi sitter rundt spisebordet. Jeg bestemmer meg for å si det med salsaen til mamma. «Har du det? Det er jo helt fantastisk! Også vant du det med Liam?» sier hun og gir meg et lekent smil. «Mammaaa» svarer jeg og himler med øynene. Jeg føler at all varmen forsvinner når jeg kommer på det med William. «Hva er det vennen?» Skal jeg være helt ærlig så elsker jeg hver gang mamma sier 'vennen'. Jeg syntes at det er et skikkelig vakkert ord. «Det er William..» sier jeg og lar det henge litt i luften. «Han har-» jeg tar et lite host for å rense halsen. Jeg vet ikke hvorfor det er så vanskelig å si det. «Han har blitt sammen med Mona» sier jeg lavt. Mamma vet om alt Mona har gjort mot meg. Hun liker ikke Mona i det hele tatt. Jeg ser på henne. Huden hennes ser hvitere ut. «Er han sammen med den ufyselige jenta?» sier henne sjokkert. Hun er ikke bare ufyselig. Hun er rett og slett en ren bitch. «Ja..» mumler jeg. «Men.. men han vet jo hva hun har gjort? Ikke sant?» En tåre triller ned skinnet mitt. Jeg tørker den vekk før den rekker nesa mi. «Ja» svarer jeg fort. «Men, hvorfor?» Spør hun. Jeg ser henne inn i øynene. «Han påstår at jeg har vært utro. Med Liam. Og hvorfor tror han det? Jo! På grunn av at en viss Mona spredde et bilde av meg og Liam der det så ut som at vi klina! Noe vi ikke gjorde!» Svarer jeg kjempe frustrert. Jeg kan se at mamma blir sur. «Hun der altså.» Hun tar en pause før hun ser opp på meg omsorgsfullt, og fortsetter. «Vet du hva jenta mi? Det er hans tap. Det er han som velger å tro på henne og ikke på deg. Pluss. Nå har du jo fått Liam. Han er en flott gutt han.» Jeg smiler gjennom tårene. «Takk, mamma.» Hver gang mamma trøster meg er det som om en diger byrde faller av skuldrene mine. Jeg er så heldig som har henne. Jeg kommer meg tilbake til den ekte verden. Vekk fra mitt og mamma's lille univers. Jeg ser at pappa og Lukas sitter å spiser maten sin.

Alle er endelig ferdig å spise. «Vel, da får vi starte å gjøre ferdig huset til bursdagen.» Hun stopper og vender seg mot meg. «Og Liam's første møte med familien.» Fortsetter hun smilende. Hvis han kommer i det hele tatt..

FakeWhere stories live. Discover now