bts comeback !!

40 2 0
                                    

hali hali!!

kezd átalakulni a blog egy bts comeback váróvá, de ha egyszer bennük találom meg azt örömömet ebben a cseppnyi életben, akkor miért pazaroljam el annak a lehetőségét, hogy írjak erről a csodálatos albumról, amit ez a hét fiatalember ügyeskedett össze jó hosszú munkával, nem?? nem is akarom húzni a szót, vágjunk bele, mert nem olvastam azóta se semmi dalszöveget a life goes on-n kívül,mióta kijött az album, és csak miattatok, de kicsit már hiányzik ismerni ezeket a dalokat belülről is, nem csak kívülről! :-D

kezd átalakulni a blog egy bts comeback váróvá, de ha egyszer bennük találom meg azt örömömet ebben a cseppnyi életben, akkor miért pazaroljam el annak a lehetőségét, hogy írjak erről a csodálatos albumról, amit ez a hét fiatalember ügyeskedett ös...

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

album: BE

megjelent: 2020. november 20.

műfaj: alternative hip-hop / acoustic guitar / guitar ballad / retro / old-school hip-hop / edm / disco-pop 

cég: bighit entertainment

cég: bighit entertainment

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

01. life goes on [ title track ]

ez az a dal, amit már nagyon régen hallottunk a bts-től, szerintem legalábbis. csendes, pihentető, kikapcsol és ad neked egy komfortot. azt főleg, hogy nem vagy egyedül, hogy neked is van helyed itt és most létezni. a pandémiára reflektál az egész dal, ezt nem is érdemes tagadni, nem is kell, mertbár sokan betámadták őket, hogy míg dél-koreában annyira nem vészes a helyzet, máshol igen, és lehet, hogy ott az élet megy tovább ( =life goes on), de ez egy a tisztelet hiánya azok felé, ahol ez nem így van. én már ekkor is egy kicsit megütközve fordultam ehhez a kommenthez, mert valljuk be, nem mindenhol rózsás a helyzet, ez az év tényleg nem várt fordulatokat hozott mindenki életébe, de a bts-ébe is! egyrészt ők is elvesztették a munkájukat, mint bárki más. amikor már egy éve tudod, és készülsz is rá, hogy bejárj 36 országot, valahol négy darab három órás koncertet is adsz, és a belefektetett munkád hirtelen értelmét veszti, mert jön egy vírus, és nem kicsi, hanem világszintű. (ezt mutatja  a klip is, hogy ott az üres stadion, és v vágyakozva néz utána, de nem mehet, mert tudja, hogy egyszerűen nem lehet). a bts pedig rengeteg fannal rendelkezik, és tudják, hogy sokunk szenved, de mivel ők is, az üzenetüket dalba öntik, ahogy mindig is teszik, és kiadnak valamit, ami talán segíthet. és sokaknak segített! nekem, a barátaimnak szerte a világon, németországban, indonéziában, algériában, az egyesült királyságban és még sok embert tudok felsorolni, akiket ismerek, és tudom, hogy mennyire nagy ajándék volt nekik ez a dal, ez az album. tehát tiszteletben tartom a véleményét mindenkinek, de ez egy segítő szám, ez nem becsmérli le a jelenlegi helyzetet, mert tudja, a saját bőrén tapasztalja maga a csapat is, hogy amit ők terveztek, az nekik sem sikerült, ugyanúgy, mint egy átlagembernek sem. most pedig jöjjön egy kis ízelítő azért magából a dalból is, hogy nekem mi tetszett benne. 

KPOP AND METempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang