SHINee COMEBACK EP. 1

68 5 0
                                    

Megjelent: 2018

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Megjelent: 2018. május 28. A SHINee ekkor ünnepli 10 éves fennállásukat. Ezért választották ezt az időpontot a mostani comeback-jükhöz. 

Album: 'The Story of Light' EP.1 - A 6. album

Műfaj: R&B , Dance-Pop, Electropop

Cég: SM Entertainment

-------------------------------------------------------------------------

Sajnos nem találtam full albumot. Minden dalhoz hozzácsatolom a lyrics videót, így a véleményem után lehetőségetek lesz rögvest meghallgatni a dalt.

01. All Day All Night: Annyira komoly és egyben remek szövege van. Már most érzem, hogy nem fogok csalódni ebben az albumban. Örülök, hogy Minho a csapat rappere is énekel, persze nem először már a pályafutásuk alatt. ^^ Taemin és ONew hangja elképesztő. ♥

02. Good Evening ( TITLE ): Ez egy szerelmes dalnak is elmenne, ha az ember nem eszmélne fel arra, hogy Jonghyun igenis itt hagyott minket. Rengeteg olyan sor van, vagy mondhatni az egész dal hozzá szól. "Felrepítem a szívem a fellegekbe. Ezen az éjszakán együtt fogok ragyogni a tündöklő Holddal. " Minho-nak ez a része annyira megérintett. A Hold szerintem Dino-t szimbolizálja. Tulajdonképpen ez egy sírós dal. :(( Az MV-ben van az a rész, amikor lenéznek valaminek az aljára. A bal oldalon lehet látni egy árnyékot. Valakik elsőre azt Taemin-nek hitték, pedig az ott Jonghyun.

Ezek a kisebb utalások arra, hogy még mindig úgy hiszik, hogy ott van köztük

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ezek a kisebb utalások arra, hogy még mindig úgy hiszik, hogy ott van köztük. 

Az erdős résznél Key hátranéz, amikor az a rész van, hogy "Érted megyek, elmegyek érted". Szerintem a fák között Jonghyun-t keresi. Vagy érezte a szellemét. 

Ezek csak teóriázgatások, de érdemes ezekbe belegondolni

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ezek csak teóriázgatások, de érdemes ezekbe belegondolni. Taemin máris a sötétséget emlegeti az elején, ezzel is a depresszióra utalva. Ami Jonghyun levelében is megjelent; " A depresszió elnyelt, és nem tudtam legyőzni. " A teljes változatot megtaláljátok a könyveim között.

" Elmegyek érted, hogy elvigyelek, mielőtt túl késő lenne. "  Ez is arra enged következtetni, hogy még mindig bennük van az, hogy nem tudtak segíteni neki. 

Hogy ne csak a rossz hangulatot hozzam. Az MV színvilága elég érdekesre, de megragadóra sikeredett. Amikor a székeken ülnek egymás mellett, és folyik le róluk a csillogós festék, az például nagyon gyönyörű. A koreográfiát sajnos még nem láttam egyben, nincsen live. Viszont a felvillanó mozdulatok bejönnek. 

A zene hangulata és elemi a View-ra emlékeztetnek. Ami nem kicsit fájdalmas, mivel azzal ismertem meg őket. :(( 

03. Undercover: Miért csal könnyeket ez a dal a szemembe? Az eleje már egy jó kezdés volt. Hogy is mondjam, kicsi autotune-t vittek bele. Mégsem volt zavaró. ONew-nak megint kellemes hangja volt. ♥ A beat nagyon bejön, a kpop-ban mindig is gyengéim voltak a fütyülős részek. (lásd: ikON - Don't Forget) A besuttogós rész, az "ajik an dwae" levett a lábamról, legjobban ez tetszett. 

04. JUMP: Már az eleje egy jam! :D ♥ Key ebben a dalban nagyon ott volt. Meg persze mindenki más is. Főleg ONew ismételten. xd Végül ő lesz a biasom Taemin helyett, ha így haladok. A végén a refrén éneklése olyan volt, mintha egy arénában adták volna elő. Szép is lenne, ha eljönnének Magyarországra. #nullaesély 3:08-3:16-ig ezt meg tudjátok nézni a lyrics videóban. Tipikus chilly dal, nagyon kellett ez, imádom. ♥

05. You & I: Sírok, és sírok és sírok.. Ez a dal mindent leír.. :"(((((((((( Gyönyörűen átadja azt az érzést, amit a Good Evening-ben még bent tartottak magukban, és album végére pedig már ledobtak minden terhet, és őszintén énekeltek az elmúlásról. A fájdalom újra kiújult bennem 2017. december 18.-a óta. 

  ------------------------------------------------------------------------- 

Mélységesen tisztelem a SHINee-t. Nagyon nagy lelkierő kellett ahhoz, hogy újra fel tudjanak állni, és egy ilyen albumot össze tudjanak hozni. Megadom rá a 10/10-t, de nem szánalomból. Képesek voltak Jonghyun nélkül is egy remek, rájuk jellemző lemezt összehozni. Büszke vagyok rájuk. Nagyon nagy szeretettel gondolok azokra az évekre, amikor még Jonghyun is velünk volt, de meg kell érteni valamilyen szinten, hogy elhunyt. Minden Shawol nagyon jól tudja, hogy még mindig a szívünkben él, mint egy angyal. ♥  

Köszönöm SHINee, hogy velünk maradtatok! Igazából el sem mentetek, köszönöm, hogy vagytok! Legyetek erősek, bár már ezzel is bizonyítottátok, hogy igenis azok vagytok! ♥

KPOP AND MEWhere stories live. Discover now