➷ EXO COMEBACK ÉS VADREGÉNYES TEÓRIÁIM➹

63 8 0
                                    

sziasztok!!

itt az exo, hogy megmentse az évvégét!!! már negyedszerre nézem újra a klipet, és még minidg nem tudok betelni vele. már a comeback napján belevágtam az elemzésbe, de sajnos csak most tudtam befejezni. előljáróban annyit még, hogy d.o és xiumin nincs benne, mert katonaságon vannak, lay pedig fogalmam sincs mikor jön majd vissza. :(( szóval ez egy OT6 comeback.

+ a dalok linkelve lesznek lyrics-enként, mert nem tetszik a full albumos videó indexképe.

+ a dalok linkelve lesznek lyrics-enként, mert nem tetszik a full albumos videó indexképe

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

megjelent: 2019. november 27.

album: , OBSESSION ' The 6th Album

műfaj: electropop / R&B / hip hop / EDM / dance-pop /

cég: SM Entertainment

AZ ALÁBB LEÍRTAK A KÉPZELETEM SZÜLEMÉNYEI - AKA TEÓRIÁK - SENKIT NE TÉVESSZEN MEG, EZ NEM A VALÓSÁG! AZ EXO BIZTONSÁGBAN VAN. (vagy mégsem???)

1. OBSESSION [TITLE]:

mint már említettem, már többször is hallottam és láttam ezt a klipet, szóval nem lesz rögvest reagálás. viszont a többi számra ma nem jutott még időm, szóval azok mind első reakciósok lesznek. kitérve az első reakcióm a dalra az volt, hogy ,,jézusatyaúristen". igen, valahogy kb. képzeljetek el így egy nagy mandarint, ahogy elcsodálkozik. aka engem. xdd (ne kérdezzétek, barátnőm szerint úgy nézek ki, mint egy mandarin. mármint a gyümölcs. xd) na, de a hülyülést félretéve, azt kell mondjam, hogy nagyon stílusom a dal. <33 ezért máris közelebbről meg szeretném vizsgálni.

na, a klip! tudjátok, volt egy olyan rész a könyvben, még hajdanán, amikor a BTS Tear albumát elemeztem és teóriát is gyártottam mellé. és hát most belépett egy másik csapat a sorba, nevezetesen az EXO, hogy ők is besodorjanak a maguk is teória világukba. ebben az egy hétben, míg a comeback-re vártam, nem egy teóriát olvastam el instagramon, amik annyira brutálok, hogy eszem megáll. ezért ha nem bánjátok, akkor belefűzöm ezeket a klip magyarázásába, hogy ne legyen akkora káosz a fejetekben. mert ha egy kicsit mögé látunk, ott lesznek azok a jó kis összfüggések. (bár be kell valljam, hogy első ránézésre ez nehezebb, mint mondjuk a tempo és a love shot között keresgélni a hasonlóságot, de majd erre is mindjárt kitérek.)

magyarázat az előző cb-kről, hogy eljussunk az OBSESSION-ig:

tehát! mint rávilágítottak nekünk a teaser-k alapján, ebben az erában az X-EXO és az EXO megmérkőzik végre valahára. hogy mi, vagy ki is az az X-EXO? ők nem mások véleményem - és sokunk véleménye szerint is -, mint a Ko Ko Bop univerzumból jövő, párhuzamos világban élő EXO. nem a Ko Ko Bop volt az első feltűnésük, már a Monster-ben is ott volt egy közülük, aki nem volt más, mint Baekhyun. mindenki azt hitte, hogy Baekhyun a Monster MV végén kiszabadítja az EXO-t, de az az X-EXO-s Baekhyun volt. Mint most az OBSESSION alatt megtudtuk, az ő neve BAËKHYUN. itt is lehet látni, hogy ők torzak, nem az igazi EXO. már tényleg a Monster óta jelen vannak, és kezdik átvenni a hatalmat, erre utal az is, hogy az album nevekben az EXO neve kezd eltünedezni, majd ténylegesen eltűnik. mint tudjuk, a Monster era album neve már csak EX'Act. tehát onnantól kezdve rombolják le lassacskán az EXO-t, majd következik a Lucky One, ahol már az erőikre is pályáznak. mivel ki akarnak onnan törni, ezért bezárják őket a Red Cube-ba. Lay-t itt veszítjük el, mert őt már a nővérkék betolták az ajtón. és majd a NAMANANA szólójában megjelenik a Red Cube ugyanúgy. szóval valószínűleg ő is benne van már. na, de mi is az a Red Cube? A Red Cube igazándiból egy kis dobozka, amiben az EXO-t zárta el az X-EXO. A Monster-ben Chen kétszer is visszanéz, és ennek az ikónikus jelenetnek a magyarázata annyi, hogy az X-EXO-ra, vagy pedig CHËN-re néz!!! 

KPOP AND MEWhere stories live. Discover now