⚝ Halikarnas'ta Bir Gece | 8

59K 2.5K 102
                                    

-8-

❝Valentino❞

Gözlerimi araladığımda en güzel rüyayı görmeye başlamıştım. Çıplak sırtı bana dönük kadın yüzünü tavana dönmüştü. Yanımda sere serpe uzanmış bir melek gibi uyuyordu. Onu izlemek en büyük zevkim olmuştu.

Tamamıyla koca bir bilmeceden ibaretti Lâl. Hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Öğrenmek için yanıp tutuşuyordum ama ne zaman bana her şeyini anlatacak kadar güvenecekti, sabırsızlıkla bekliyordum. Dün gece bana yeryüzünde cenneti yaşatan kadının kim olduğunu bilmek istiyordum.

Gün yeni yeni ağarmaya başlamıştı. Henüz saat çok erkendi. Dün gecenin yorgunluğuyla derin bir uykuda gibiydi. Onu uyandırmadan yavaşça yataktan kalkıp duşa girdim. Çıktığımda hâlâ uyuyordu. Yorgunluğu yüzünden okunan hafif bir tebessümle tıpkı bir tanrıça gibiydi. Benim tanrıçam... Komodinin üstündeki çantası takıldı gözüme. Bu yapmayı düşündüğüm şey doğru değildi biliyordum ama anlık bir merak duydum. Uçurumun kıyısından kurtulurken bile bu çanta için kıyameti koparmıştı. İçinde bu kadar önemli ne olabilir diye düşündüm. Sessizce çantasının fermuarını açıp üstünkörü içine baktım. Küçük bir defter dışında sıradan şeyler vardı. Cüzdan, telefon gibi şeyler. Defteri aldım elime. Sayfaları çevirmeye başladığımda ilk sayfanın yazısına takıldı gözüm. Ölmeden önce yapılacaklar listesi. İlgimi çekmişti. Böyle bir liste tutmuş olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Ama düşününce onun gibi çılgın fikirleri olan cesur bir kız için çok da şaşırtıcı olmasa gerekti. Sayfaları çevirdim. İşaretlenmiş maddelere baktım yalnızca.

Madde 1 - Issız bir uçuruma git ve boşluğa bağır.

Bu makul bir maddeydi. İnsan içindekileri gizledikçe hasta olabilecek kadar yükleniyordu kendine. İçine atmadığı için mutluydum. Keşke bir an olsun mutsuzluğu tatmasaydı. Keder hiç uğramasaydı ona. Ama hayat hepimize biraz sunuyordu kötü sürprizlerinden.

Madde 7 - Bir şehre otostopla git. ✓

Andrea'nın... Lâl'in çılgın fikirlerinden sadece bir tanesi. Normal bir otobüse ya da uçağa binip seyahat etmenin suyu çıktı çünkü değil mi?

Madde 12 - Hiç tanımadığın birini öp! ✓

Kafamda netleşen şeylerden biri. Bu kader değildi de neydi? Ben onu rüyalarımda görürken o ölmeden önce yapılacaklar listesine bu maddeyle yazmıştı beni bilmeden. Ve gelip beni öpmüştü. Herhangi birini değil de beni. Bu kaderin ta kendisiydi.

Normalde kendi kaderini kendi şekillendiren ve buna inanan biriyimdir ama bu tam manasıyla kaderin çağrısıydı.

Madde 66 - Bir uçurumdan aşağı atla. ✓

Ona öyle kızıyordum ki bunu kelimelerle tarif edemem. Neredeyse onu kaybediyordum. Bu duyguyu bir daha hissetmeye dayanamazdım ve Tanrı bilir daha bu yüzlerce maddenin arasında kalbimi hoplatacak neler vardı. Tanrım... Şuan bu listeyi ortadan kaldırmak istedim ama bu Lâl'in hayallerini de ortadan kaldırmak olurdu. Böyle bir bencillik yapmaya hakkım yoktu.

Gözlerim listenin üzerinde gezinirken henüz tik konulmamış altı çizili bir maddeyle karşılaştım.

Madde 30 - Biriyle tek gecelik ilişki yaşa.

Sebebini anlamıyordum ama içime tuhaf bir his hâkim olmuştu. Karşısına ben değil bir başkası çıksaydı onunla yaşayacaktı dün geceyi. Bunun olma ihtimali bile kıskanmama yetiyordu. Her şeyin bir tesadüfen ibaret olması işleri pamuk ipliğine bağlıyordu. Az önce öpüşme maddesi sayesinde şükran duyacağım maddeye şimdi küçük de olsa bir öfke duymuştum.

Halikarnas'ta Bir Gece | Gecedeki Aşk Serisi - I ღBİTTİღWhere stories live. Discover now