Deel 38

1.8K 82 4
                                    

De volgende ochtend vertrok ik zoals gewoonlijk naar mijn werk. Toen ik mijn vaders auto instapte en wegreed voelde ik me op een gekke manier bekeken. Ik reed naar het bedrijf en liep snel naar binnen.
'Gegroet jongedame.' Zei badr die al in de kantine zat.
'hé.' Zei ik afwezig.
'waarom ben je zo vroeg?' haalde badr me weer uit mijn gedachten.
'ow, me broer belde en zei dat er een file was. Dus niet.' Loog ik zonder hem aan te kijken. Ik kon hem moeilijk gaan vertellen dat ik als een gek heb geracet en misschien 10 boetes rijker was omdat ik een angstaanjagende gevoel had dat iemand mij achtervolgde. Aangezien die zwarte vervloekte bmw geen enkel moment uit mijn buurt week.
'chagrijn.' Mompelde hij. ik ging er niet op in. In plaats daarvan nam ik naarst hem plaats.
'Hé Badr, Welke auto heb jij eigenlijk?' misschien was hij die bmw bestuurder wel?
'Een schat van een auto. Een grijze Audi, hoezzo?'
'Puur uit interesse.' Teleurgesteld keek ik voor me uit.
'ja. Ik bel je zodra ik meer weet.' Hoorde we in de gang. Het was de stem van Rayan.
'Oh, goede morgen.' Zei hij chagrijnig. Ik nam niet eens de moeite terug te groeten.
'we hebben vandaag een vergadering op onze schema. Zorg dat je op tijd bent.' Deelde hij mee. Hij pakte een beker koffie en verliet de kantine. Mooi. Net wat ik vandaag nodig had. Een vergadering.
'hey. Zo erg is die vergadering niet.' Zei badr die mijn verschrikkelijke zure blik gezien had.
'ja. Weet ik.'
'vanwaar die blik dan?'
'laat me nou maar. Ik zie je straks, bij de vergadering.' Zei ik en liep met een zucht naar mijn kantoor. Ik moet het van me af zetten. ik hallucineer gewoon, denk ik.

Gefrustreerd liep ik de vergaderzaal uit. Ik had me dag duidelijk niet vandaag. Ik had helemaal niets meegekregen van het hele verhaal dat Rayan net zat te vertellen. Hij had taken uitgedeeld. Wat mijn taak was wist ik niet. Ik schrok op toen ik een hand op mijn schouder voelde.
'Gaat het?' vroeg Badr. Ik knikte en liep snel weg voordat ik een verklaring bij hem moest afleggen.
Ik ging achter mijn bureau zitten en uit een diepe zucht. Nog voordat mijn laptop opgestart was kwam er een boze Rayan binnen gestormd.
'Wat was dat?' viel hij meteen met de deur in huis.
'Wat was wat?' vroeg ik duidelijk geïrriteerd.
'Ik verwacht ieders medewerking als wij bij elkaar komen, ik dacht dat het je duidelijk was toen je hier voor gesprek kwam?' zei hij sarcastische.
'Sorry.' Zei ik vermoeid. Het laatste waar ik zin in had was een discussie aangaan met een Zakenman.
'Wat koop ik daarvoor?' Ik knipperde ongelovig met mijn ogen. Deze man ging alleen maar af op het geld. Ziet hij zijn personeel überhaupt nog als een mens met ziel?
'Daar koop je niets voor, Rayan. Niets. Maar geld is ook niet alles hé. Of moet jij daar nog achter komen?' liet ik me maar even gaan.
'Daar ga je al de mist in, Amal. Ik geef je nog één kans. Anders kun je je spullen pakken.' Zei hij toonloos met zijn armen over elkaar.
'Doe je de deur achter je dicht?' zei ik toen hij daar maar stokstijf bleef staan.
'Dat maak ik zelf wel uit. Het is nog altijd mijn bedrijf.' Zei hij met een arrogante lach.
'Klootzak.' Zei ik knarsetandend.
'Sorry, zei je iets?'
'Nee.' Perste ik er met moeite uit. Deze man haalt mij het bloed onder mijn nagels vandaan.
Eindelijk! Mijn dag zat er op. het was inmiddels al half 10 in de avond. Ik sloot mijn kantoor af en liep naar mijn auto. Mijn vaders auto dan. Onderweg bleef ik de achteruitkijkspiegel in de gaten houden. Een zwarte bmw reed de hele tijd achter me aan. Een golf 6 haalde me in en toeterde. Het was Rayan. Ik toeterde terug en gaste. Ik bumper kleefde bij Rayan. Bang voor de bmw achter mij. Rayan keek steeds achterom en gastte. Ik drukte mijn gaspedaal verder in. 3 minuten later ging mijn telefoon af.
'Ja?' nam ik koortsachtig op.
'Waar ben je mee bezig!' schreeuwde Rayan.
'Sorry, foutje.' Ik hing snel op en trok me voet van de gaspedaal. Rayan reed de snelweg uit. Ik volgde. En de bmw ook. Rayan stopte bij een stoplicht. Ik stopte er naarst omdat ik rechtsaf moest. Rayan keek me woedend aan. In de spiegel zag ik de bwm linksaf rijden. Opgelucht haalde ik adem.
Thuis aangekomen werd het erger. Hatim was bij ons. Ik stak me hand in de lucht ter begroeting en liep door naar mijn kamer. Meteen belde ik Amira op.
'Heey schat!' nam ze vrolijk op.
'Ik heb je nodig.' Zei ik haast piepend.
'Blijf waar je bent, ik kom je halen.' Zei ze en hing op.
'Ik hou van je, Amira.' Zei ik hardop. Ik hoorde luid gelach en gestommel beneden. Tranen stroomde over mijn wangen. Ik haat dit leven.
Ik viel bijna in slaap toen ik Walid ineens naarst mijn bed voelde. Hij schudde me wakker.
'Amira is er.' Zei hij. ik kwam overeind en keek hem knipperend aan.
'Je hebt gehuild.' Zei hij zacht en streek over mijn wang. Ik draaide me gezicht zo om, zodat hij me niet kon aankijken.
'Wat is er?'
'Niks. Ik had hoofdpijn. Waar zijn mama en papa?'
'bij oma en opa.'
'Ik ga met Amira mee, oke?' Hij knikte. Hij bleef me onderzoekend aankijken. Ik sloeg mijn armen om zijn nek en legde mijn hoofd in zijn hals. Ik voelde zijn armen om mij heen.
'Let goed op jezelf.' Zei hij zacht. Ik gaf hem een kus op zijn wang en liep naar beneden waar Amira op me stond te wachten.
'Heey schatje.' Riep ze terwijl ze haar armen om me heen sloeg. Ik voelde dat ze blikken wisselde met Walid.
'Let je op haar?' vroeg hij haar. ze knikte. Hatim liet zichzelf niet zien. En ik zou ook geen moeite meer doen. Ik liep achter haar aan. Maar toen bedacht ik me ineens iets en liep terug naar binnen waar Hatim en Walid in de woonkamer zaten.
'Heeft één van jullie een nieuwe auto?' vroeg ik onverschillig. Beide schudde nee.
'Hoezzo?' vroeg Walid meteen alert.
'Nee, puur uit interesse. Doei.' Ik liep snel naar de auto van Salim.
'Hey Amaltje!' begroete Salim me. Logische, hij zou zijn vrouw niet alleen naar buiten laten gaan op dit tijdstip.
'Hey, Salimpje!' groette ik hem vrolijk. Hij zette ons af bij Amira 's huis en reed zelf door naar zijn vriend. Waarvoor ik hem heel dankbaar was, trouwens.

'Vertel.' Begon Amira toen we in de woonkamer zaten met alle lekkere dingen voor ons op tafel.
'Om te beginnen, mijn nieuwe baan is klote. En die baas van mij is tien keer erger. Het is een Marokkaan! En egoistische dat hij is! hij denkt alleen aan zichzelf en geld. Weet je wat hij zei tijdens mijn sollicitatie gesprek? Problemen thuis en liefdesverdriet laat je thuis! Zoiets zeg je toch niet. En Hatim die gedraagt zich als een klootzak. Ik dacht dat hij niet van dat wijf hield? En toch, en toch is hij met haar verloofd. Maar weet je, dat boeit mij niet meer. Hij doet maar wat hij wilt met zijn leven. Het ergste van alles is dat ik het niet meer op een rijtje heb. Ik hou van hem, maar ik haat hem. En nu lijk ik zelf op een egoist. Ik stuur je man naar zijn vriend, en jij moet mij om 11 uur in de avond op komen halen om vervolgens naar mijn dagelijkse gezeur te luisteren. Ik ben geen haar beter dan die kut Rayan.' Eindigde ik samen met een hoop tranen mijn speech. Amira had al die tijd haar armen om mij heen geslagen en streek over me haren heen. Ik was in tweestrijd met mezelf, of ik haar wel of niet wat moest vertellen over die zwarte bmw. Ik denk dat ik het beter niet kan doen. Ik ga geen onrust zaaien terwijl ik zelf niet eens weet of het echt zo is.
'Voor dat ik tegen je praten, moet jij eerst rustig worden.' Zei ze. Ik haalde diep in en uit adem.
'Oke. En nu ga ik jou letterlijk neerslaan als jij nog één keer tegen mij zegt dat je zeurt, want dat doe je niet. Je mag blij zijn dat je je hart kan luchten. Als je alles opkropt dan ontplof je na een tijdje. Echt ik meen het. Als ik tegen jou zeg dat ik er voor je ben, dan bedoel ik daar ook de slechte tijden mee. Niet alleen de goede. Begrepen?' zei ze streng. Ik legde mijn hoofd op haar schoot en knikte braaf. Na de hele tijd over koetjes en kalfjes te praten begon ik me weer de oude te voelen. Ik keek om me heen.
'Hé, wordt het geen tijd om een kindje te nemen dat hier ondeugend rond gaat kruipen en alles stuk maakt?' vroeg ik brutaal. Ik kreeg een kussen naar me hoofd.
'Misschien...' zei ze mysterieus.
'Hé, dan pas ik wel op als jij ergens heen moet. En dan doe ik alles met hem wat hij niet van jou mag doen.' Zei ik terwijl ik me tong uit stak.
'chips, energydrank, ijsjes en films voor boven de 16.' Somde ik op.
'Ha-Ha droom maar lekker verder mijn schat. Als ik hem bij jou laat is het alleen met toezicht van een camera.' Zei ze spottend. Ik gooide een kussen recht in haar gezicht. We hadden het lekker laat gemaakt. Maar het was het waard.

Verwacht het meest onverwachteWhere stories live. Discover now